Alėja parašė:
Kai mes pildėme dėl išmokų Sodroje, tai mano nutraukimo ir vyro išėjimo (atnaujinimo) į VPA atostogas datos sutapo. Jei bus skirtingos išmokos nutraukimo/atnaujinim…
Ačiū labai, dabar aiškiau 🥰
Alėja parašė:
Kai mes pildėme dėl išmokų Sodroje, tai mano nutraukimo ir vyro išėjimo (atnaujinimo) į VPA atostogas datos sutapo. Jei bus skirtingos išmokos nutraukimo/atnaujinim…
Ačiū labai, dabar aiškiau 🥰
Sveikos mamos! Turiu klausimą toms, kurios negrįžo iš VPA į darbovietę buvusią. Kada geriausiai parašyti prašymą išeiti iš darbo jei man VPA baigiasi rugsėjo 30? Kaip suprantu atidirbti nereiks nieko nes buvau VPA? Iš esmės noriu kiek įmanoma ilgiau išbūti, nes stažas kaupiasi, bet ne tiek ilgai, kad atidirbti reikėtų išeinant tas 3 savaites 😁
auksiniaivakarai parašė:
Sveikos mamos! Turiu klausimą toms, kurios negrįžo iš VPA į darbovietę buvusią. Kada geriausiai parašyti prašymą išeiti iš darbo jei man VPA baigiasi rugsėjo 30? Ka…
Pirmi trys vaiko metai ir taip įeina į stažą. Esate dirbanti ar ne.
auksiniaivakarai parašė:
Sveikos mamos! Turiu klausimą toms, kurios negrįžo iš VPA į darbovietę buvusią. Kada geriausiai parašyti prašymą išeiti iš darbo jei man VPA baigiasi rugsėjo 30? Ka…
Aš tai sodrai užklausą esu padavusi.
Nes kiek čia kalbėjom tai taip iki galo faktiškai ir nesupratau. Kad negaunant išmokų stažas nesikaupia, matyt todėl, kad norėčiau jog kauptųsi🙄 iš kitos pusės, darbovietėje nepertraukiamas stažas tikrai nenutrūksta 🤔
Alėja parašė:
. Dar galiu paminėti, kad sodroje išmokos mokėjimas ir darbe išėjimas į VPA ar kitas (kasmetines/nemokamas) atostogas gali prasidėti ir pasibaigti savaitgalį, nebūt…
Tai teoriškai galima imti po 'savaitę' - 9 dienas ir tada vyrui trumpiau reiks eit vpa? Ir man mažiau savo atostogų reiktų išnaudoti?
Gruodis24 parašė:
Tai teoriškai galima imti po 'savaitę' - 9 dienas ir tada vyrui trumpiau reiks eit vpa? Ir man mažiau savo atostogų reiktų išnaudoti?
Vyrui neperleidžiami mėn. yra 2 kalendoriniai mėn., jei viską panaudoja iškarto. Jeigu yra skaidoma dalimis, tai nuo šių metų skaičiuoja 62 d., o jei vyras pradėjo skaidyti neperleidžiamus mėn. iki šių metų tai skaičiuojamos 60 d. (nesvarbu ar tai darbo dienos, ar savaitgaliai). Realiai galima pildyti atostogas, taip kaip jūs rašėte. Mes irgi pradėjome savaitgaliu ir baigėm savaitgaliu, kad man mažiau kasmetinių atostogų reikėtų naudoti.
Reik apšvietimo Google naudojausi skaiciau bet vistiek lieka neaiškumų,vyrui priklauso du neoerleidziami mėnesiai kaip suprantu tai tarkim as iseinu 18 men tai is tu 18 men reik palikt vyrui 2 men? Ir jei as nutraukiu 16 men ir vyras iseina bet as neturiu darbo stoju y birza tai jam priklauso tie du men? Ir dar vienas klausymas kad dar vienas menesis tipo priklauso vyrui tik nesuprantu kaip kur del jo reik kreiptis kada galima ji iseit
svajonese parašė:
Reik apšvietimo Google naudojausi skaiciau bet vistiek lieka neaiškumų,vyrui priklauso du neoerleidziami mėnesiai kaip suprantu tai tarkim as iseinu 18 men tai is t…
Neperleidžiami VPA mėnesiai tėvui priklauso bet kokiu atveju, jūs nutraukiate, jis eina tuos du (iki vaikui sueis 18mėn) o jūs galite drąsiai stoti į užt, imti ne/apmokamas jei dirbat.
Tas kitas mėnuo yra tėvystės atostogos, jomis tėtis gali pasinaudoti bet kada iki vaikui sueis 12mėn, jūs tuo metu nga ar vpa (nes dažniausiai tėčiai ima pirmąjį mėnesį tik gimis vaikui).
Cavy parašė:
Neperleidžiami VPA mėnesiai tėvui priklauso bet kokiu atveju, jūs nutraukiate, jis eina tuos du (iki vaikui sueis 18mėn) o jūs galite drąsiai stoti į užt, imti ne/a…
Taip noreciau kad imtu pirma men tik gimus vaikui o gal apšviesite, cia reikia pas darbadvi kreiptis dėl to mėnesio? Ar y sodra ? Ir ar yra apmokamas tas menesis
svajonese parašė:
Taip noreciau kad imtu pirma men tik gimus vaikui o gal apšviesite, cia reikia pas darbadvi kreiptis dėl to mėnesio? Ar y sodra ? Ir ar yra apmokamas tas menesis
Prašymas reikalingas ir darbovietėje (prašys gimimo liudijimo išrašo), ir sodroje tėvystės atostogoms. Išmoka sieks maždaug pilna algą, kurią vyras gauna.