mimi parašė:
O ka duoda tos mikrodelecijos? 😬
Per kiek laiko sake gausit rezultatus 🤗
Sakė per 10 darbo dienų.
O dėl mikrodelecijų, negaliu atsakyti. Man rekomendavo mano ginekologė, kad jei jau daraisi NIPT, tai jau darytis su mikrodelecijomis 😉
mimi parašė:
O ka duoda tos mikrodelecijos? 😬
Per kiek laiko sake gausit rezultatus 🤗
Sakė per 10 darbo dienų.
O dėl mikrodelecijų, negaliu atsakyti. Man rekomendavo mano ginekologė, kad jei jau daraisi NIPT, tai jau darytis su mikrodelecijomis 😉
Flaminga parašė:
Ta diena daugiau vandens gerk pries tyrima,kad nebutu kaip man,kraujas baigesi neuztekoteko kartoti.
Kraujo užteko
Gaja parašė:
Na, pati genetikė rekomendavo su mikrodelecijom nipt darytis, tai gal yra tame prasme visgi.
Jei bus blogas atsakymas, vis tiek reiks amniocentezę daryt, kur ir sužinosit tikrąjį atsakymą. Tai genetikė nieko nepraranda.
Bėda ta, kad mikrodelecijų patikimumas (positive predictive value) yra labai žemas. Jeigu prisca keikia, kad dažnai parodo didelę riziką, kuri nepasitvirtina, tai nipt mikrodelecijos niekuo ne tikslesnės, tik su prisca bent jau dauguma žino, kad tai tikimybių teorija, o apie mikrodelecijų PPV niekas net neinformuoja, kad ten pasitvirtinusių teigiamų atsakymų procentas labai žemas. Daug kritikos susilaukia tas mikrodelecijų tyrimas, ir usa ginekologų asociacija net nerekomenduoja jo daryt. Taip pat yra problema, kad gali būti išties teigiamas, bet silpnai išreikštas, pvz., vienintelis pasireiškęs mikrodelecijos požymis gali būti kalbos vėlavimas.
https://qz.com/646436/prenatal-testing-is-about-to-make-being-pregnant-a-lot-more-stressful/
https://www.wired.com/story/how-we-reproduce-testing/
Juodoji rožė parašė:
Sveikos merginos, ar darėtės kažkas nipt tyrimą Latvijoje paskutiniu metu? Ar ten reikia iš anksto registruotis ir kokia dabar kaina?
Aš Liepojoje dariausi. Nesiregistravau. Kaina to išsamesnio gavosi lyg 352€.
Juodoji rožė parašė:
Sveikos merginos, ar darėtės kažkas nipt tyrimą Latvijoje paskutiniu metu? Ar ten reikia iš anksto registruotis ir kokia dabar kaina?
Tai juk visas kainas rašo tų įstaigų internetiniuose puslapiuose Bent jau kai aš žiūrėjau - nebuvo nei vieno, kur nebūtų kainų. Ir visos taisyklės kiekvienoje įstaigoje turi būti aprašytos - reikia registracijos ar ne