Kotis parašė:
Parasykite kaip sekesi pakliuti i klinikas, kokia tvarka dabarkaip jauciates?🌷
Šiandien skambinau į klinikas, tai net antradieniui siūlė laiką atvykt. Tikrai, jokių eilių
Kotis parašė:
Parasykite kaip sekesi pakliuti i klinikas, kokia tvarka dabarkaip jauciates?🌷
Šiandien skambinau į klinikas, tai net antradieniui siūlė laiką atvykt. Tikrai, jokių eilių
BeAr parašė:
Merginos, kaip jums sekasi su cukrais? man paskutinę savaitę labai sunkiai sekasi.. 😔 kyla ir kyla....
Net sunku pasakyt, nes kartais pati nesuprantu "ko tam cukrui reikia" 😂 atrodo vieną dieną kaip per sviestą, kitą dieną nenumušu cukraus, pakyla iš oro ir laikosi. Insulino dozės 3-4k didesnės dabar, kartais baisu būna ir ką valgyt. O dar baisiau kas bus toliau. Vien dėk diabeto sakiau noriu greičiau pagimdyt, nes kartais nervai nelaiko 🤦🏻♀️ Viska daro hormonai, viskas normalu, gal tokiom sunkesnėm dienom reiktų valgyt kokį lengvesnį, mažiau angliavandenių turintį maistą, o jei matot, kad pastoviai jis linkęs kilt, tuomet didinkit bazę/ilgo veikimo insulino dozę
dominykamac parašė:
Net sunku pasakyt, nes kartais pati nesuprantu "ko tam cukrui reikia" 😂 atrodo vieną dieną kaip per sviestą, kitą dieną nenumušu cukraus, pakyla iš oro ir laikosi. …
O koks cukrus yra pavojingas vaikui? Ir kiek pas jus dabar gaunasi baze ir viena doze mazdaug maistui?
Magicgirl7 parašė:
O koks cukrus yra pavojingas vaikui? Ir kiek pas jus dabar gaunasi baze ir viena doze mazdaug maistui?
Kai tiek savaiciu pagrinde pavojus, kad greit priaugs svorio (pas mane gime 33sav tai svere 2,940). Zemas cukrus daug pavojingesnis (na cia jau kai hipo). Gali pradzioj po to pas vaika sokinet gliukoze, nes prates prie didesnio, bet per kelias sav susinormalizuos kai gims
Magicgirl7 parašė:
Nėra nustatytos kažkokios pavojingos ribos (na nekalbu jau ten apie 30 ir pan), svarbiausia gera ilgalaikė kontrolė, labai pavojingas yra žemas cukrus (gydytoja sakė pavojingesnis yra žemas nei aukštas), hipoglikemija skaitos nuo 3,5 ir žemiau, o dėl pakilimų, pamenu man buvo visa savaitė kai cukrus laikės daugiausiai 8-12 riboje, tą savaitę panašu keitėsi poreikis insulino, gydytoja sakė insuliną didinti pamažu, nes vėlgi, žemas cukrus yra pavojingesnis, o kad viena savaitę cukrus aukštesnis, kai is esmės kontrolė gera - nieko baisaus. Atvirai sakau, labai retai buvo ir būna dienų, kai cukrus nepakyla išvis bent iki 10-12, kasdien bent kartą pakyla, prieš kelias dienas net 19 buvo dęl užsikimšusio kateterio, bet TIR (time in range) mano yra 70% (tiek laiko cukrus ribose būna), ideali siekiamybė yra 75% tai gydytoja nieko blogo nesako. Taip kad ir jūs nepergyvenkit, kad kartais pakyla, ar paskutinė savaitė sunkesnė, svarbu žinoma reaguot, kad visgi taip būtų kuo rečiau. Aukšti cukrai pavojingi tuo, kad gali būt išvarginta vaikelio kasa, gimus gali būt hipoglikemija, nes kasa įpratus gamint insulino daugiau, auga greičiau tai gali būt labai didelis, ko pasekoje tektų ankščiau ar net gerokai anksčiau skatibt gimdymą, kartu vystytis sveikatos sutrikimai, nes visgi tas augimas per greitas ne visai normalus ir natūralus ir pan, bet didžiausia tikimybė, kad taip bus, jeigu nebent diabetas jau labai sunkiai kontroliuojamas ar beveik nekontroliuojamas. Mano visos dienos bazė dabar 42vv (anksčiau buvo 34vv), 1vnt insulino dengia maždaug 4av (anksčiau dengė apie 12av)
1000ir1naktis parašė:
Kai tiek savaiciu pagrinde pavojus, kad greit priaugs svorio (pas mane gime 33sav tai svere 2,940). Zemas cukrus daug pavojingesnis (na cia jau kai hipo). Gali prad…
O jums skatino ar natūraliai gimdymas prasidėjo? Kaip jums sekėsi tvarkytis su cukrais paskutinius 3-4 mėnesius? Ar vaikutis sveikas gimė?
dominykamac parašė:
O jums skatino ar natūraliai gimdymas prasidėjo? Kaip jums sekėsi tvarkytis su cukrais paskutinius 3-4 mėnesius? Ar vaikutis sveikas gimė?
Prasidejo kas vandenys nubego patys 33+3, bet jau nuo 31 sav mazdaug labai istino kojos, ir vaikutis jau pagal svori buvo 1-2 sav daugiau nei terminas. Dabar atradau kad skydliauke biski ne tvarkoj, tai galvoju del to ir gime anksciau. O siaip pats gimdymas viskas ok, vandenys nubego bet skatino nes veikla nevyko. Bet viskas gerai 😊
Aciu labai! Nuraminot, nes man ziuriu kai pastresoju ypac uzkila iki 12-16 net, o tada kai pamatau tokius skaicius supanikoju, labai bijau prarast vaika, nes gydytoja prigasdino irgi, kad vos vaikui sirdis neatlaikis jeigu valgysi, tai sestadieni bus 15 sav. Aisku dar ne daug, O svoris vis krenta jau -5,2 kg
1000ir1naktis parašė:
Prasidejo kas vandenys nubego patys 33+3, bet jau nuo 31 sav mazdaug labai istino kojos, ir vaikutis jau pagal svori buvo 1-2 sav daugiau nei terminas. Dabar atrada…
Supratau, labai ramina tokios istorijos 🤗
Magicgirl7 parašė:
Aciu labai! Nuraminot, nes man ziuriu kai pastresoju ypac uzkila iki 12-16 net, o tada kai pamatau tokius skaicius supanikoju, labai bijau prarast vaika, nes gydyto…
Na kaip minėjau, kiek įmanoma maksimaliai venkit tų aukštų cukrų, bet jei jau taip atsitinka - nesinervuokit ir nepanikuokit, nes na pas mus ne GD, sunkiau reguliuot, o ir ne robotai esam, kartais kaip sakiau net nesuprasi kodėl kas ir kaip, viskas dėl to, kad nėštumo hormonai slopina insulino veiksmingumą. O gydytojos pakeist nėra galimybės? Nes nėra gerai, kad ji jus gąsdina, ji jum turi padėt, pasakyt kas negerai, kaip tai koreguot, bet ne gąsdint...