Unskilledworker parašė:
Dar į šią temą klausimas, man į NGA eiti nustatyta data 12 05, jeigu vietoje to išeisiu 01 05, tai ir VPA prasidės mėnesiu vėliau?
Vpa prasidės mėnesiu vėliau,tačiau VPA pabaiga skaičiuojama nuo vaiko gimimo.
Unskilledworker parašė:
Dar į šią temą klausimas, man į NGA eiti nustatyta data 12 05, jeigu vietoje to išeisiu 01 05, tai ir VPA prasidės mėnesiu vėliau?
jadoren parašė:
Taip suprantu, kad jei daugiau padirbsi tai nesigaus kaip i pliusa? Nes NGA tiesiog užlips ant laiko vaikui gimus? Mes aš taip isivaizdavau, jei padirbeti per NGA padides ismoka VPA, nes kur imtu ismoka 78 proc, o kur alga pilna.
Daiva.. parašė:
Sutinku su jumis pilnai👍 Asmeniškai ir aš negimdyčiau jai neturėčiau darbo,aš nesuprantu tokiu žmoniu bet čia tik mano nuomonė,o išlaikytynė tuo labiau. ✨️Matyt gal…
Geriau niekada taip negalvokite ir nesakykite. Nes niekada nežinai, ką tau gyvenimas yra paruošęs. Ir šaunuolės moterys, kurios nežudo dar negimusiu nekaltu vaiku, o is paskutiniu stengiasi. Baisu tiesiog skaityti tokius komentarus, kaip galima sitaip buti garantuotai savo finansine padetimi ir ateitimi ..... Zmones atleidzia is darbu, namai sudega, ivyksta ivairiausios nelaimes. Jokiu garantiju gyvenime nėra. JOKIŲ. Ir sakyti aš negimdyčiau, jei nedirbčiau... O jei viska turetum ir staiga prarastum kaip tada??? Tik jau nematerialumais matuojama vaiko gyvybė.... Jie laimingi būna ir be prabangos didžiausios, dar laimingesni. O šitie išpindėję turtuoliai dažniausiai depresijose ,,sėdi'' nes apart pinigų ir netikrų draugų nieko gyvenime neturi!
Emilo parašė:
Geriau niekada taip negalvokite ir nesakykite. Nes niekada nežinai, ką tau gyvenimas yra paruošęs. Ir šaunuolės moterys, kurios nežudo dar negimusiu nekaltu vaiku, …
Ačiū, kad bent vienas atsirado paprieštaravęs 💚 norėjau pasireikšti iš savo padėties šitu klausimu, nes išėjau iš darbo ir sužinojau, kad jau laukiuos. Numatyti tokius dalykus yra sunku. Bijojau pasireiškti, nes atrodė, kad tos kurios pasireiškė "niekad negimdyčiau neturint darbo ar saugumo pagalvės" būtų tiesiog suėdusios..
Ir norit tikėti norit ne, bet mielos moterys kai sakot "aš nenoriu pamokslauti/įrodinėti savo/rodyti pirštais" ar pan ir tada pridedant "bet.." jūs su šitu jau visa tai darote ką pradžioj sakėt, kad nenorite daryt. Tokiu atveju geriau patylėti. Ir žinokite nepykite, bet kai sakot, kad nežinia kas vyrui gali atsitikti, ar būtinai savo kažką turėt reikia, atrodo lyg užantyje visad laikot planą B, lyg jau suplanavusios, kad vat nesigaus ir bus kažkas blogai. Ar toks negatyvas nevargina jūsų pačių?
P.s. parašiusios tokius komentarus mane pavyzdžiui paveikėt, nes pradėjau pergyventi kas kaip ir, kad pražusiu dabar, nes nedirbu.. O dar nežinoti kaip kažką kitą paveikti galėjo jūsų komentarai. Įsivertinti verta prieš rašant iškart.
Emilo parašė:
Taip suprantu, kad jei daugiau padirbsi tai nesigaus kaip i pliusa? Nes NGA tiesiog užlips ant laiko vaikui gimus? Mes aš taip isivaizdavau, jei padirbeti per NGA p…
Žinokit nežinau. Aš ilgiau dirbau, nes man pernai metų liepos vidurkis beveik dvigubai buvo mažesnis, tai tik dėlto rugsėjį išėjau į nga,nors priklausė rugpjūtį. Iš kitos pusės pažiūrėjus,tai kaip sakot nga užlips ant vpa ir mažiau išmokų bus.
jadoren parašė:
Žinokit nežinau. Aš ilgiau dirbau, nes man pernai metų liepos vidurkis beveik dvigubai buvo mažesnis, tai tik dėlto rugsėjį išėjau į nga,nors priklausė rugpjūtį. Iš…
Na tik tiek, kad alga didesnė už VPA išmoką, tai kaip ir daugiau gauni. Aš asmeniškai pasirinkau geriau pailsėti, nes jau dabar nebenusimato atostogų🙂
Fantute5 parašė:
Ačiū, kad bent vienas atsirado paprieštaravęs 💚 norėjau pasireikšti iš savo padėties šitu klausimu, nes išėjau iš darbo ir sužinojau, kad jau laukiuos. Numatyti tok…
Nematau nieko blogo, kad moterys parašė savo nuomonę. Jūsiškė yra kitokia, taip pat ją išreiškėte.
O planą B visada geriau turėti. Asmeniškai esu visiškai finansiškai nepriklausoma nuo vyro, jeigu jis taptų nedarbingas, galėčiau išlaikyti mūsų šeimą. Tai nekelia negatyvo, kaip tik jauties saugiau, nes žinai, kad bėdai nutikus, štai turiu pirmą, antrą, trečią apsauginę pagalvę.
Emilo parašė:
Geriau niekada taip negalvokite ir nesakykite. Nes niekada nežinai, ką tau gyvenimas yra paruošęs. Ir šaunuolės moterys, kurios nežudo dar negimusiu nekaltu vaiku, …
O kodėl baisėtis žmonių finansiniu išprusimu?
Atleido iš darbo- rekomenduojama kiekvienam turėti sukaupus bent 6 atlyginimų fondą, sudegė namas- juk yra turto draudimas, kainuoja apie porą šimtų eur metams. Sveikatos bėdos taip, sunkiau apsisaugoti, bet ir tai- profilaktiniai tyrimai, atsargus elgesys (neviršyti greičio vairuojant, nenardyti į vandens telkinius ir tt).
Unskilledworker parašė:
Nematau nieko blogo, kad moterys parašė savo nuomonę. Jūsiškė yra kitokia, taip pat ją išreiškėte.
Sutinku su viskuo 100% Kiekvienas turim savo nuomonė ją reikšti uždrausti negali. Ir jai vienam atrodo taip kitam gali atrodyt kitaip mes visi skirtingi žmonės. Ir aš už sauge pagalvė,namai būna drausti ir dideliom sumom kaip jus ir sakot😊
Turėt skirtingas nuomones nieks ir nedraudžia, mano žinutė buvo daugiausiai įsivertinti prieš rašant ar kartais ko nors negali paveikti ta žinutė ne iš geros pusės kaip ale norėta, o priešingai. Prieš rašant apsvarstyti iš visų pusių kaip kas gali sureaguoti, o ne tik norėti pasireikšti