Naujokė1 parašė:
Sveiki, kada pranešėte darbdaviui kad laukiatės? Kaip regavo? Ar nesusidūrėte su kolegų spaudimu?
Pranešiau anksti,kai buvo 6 savaitės
Nėštumo ir gimdymo atostogos (NGA) yra 126 kalendorinių dienų atostogos, į kurias galite išeiti, kai nėštumui sueina 30 savaičių. Skaityti
visą straipsnįNaujokė1 parašė:
Sveiki, kada pranešėte darbdaviui kad laukiatės? Kaip regavo? Ar nesusidūrėte su kolegų spaudimu?
Pranešiau anksti,kai buvo 6 savaitės
Naujokė1 parašė:
Koleges tai pasveikino....darbdavys tai toks pagerintas, tai visai nieko nesake..tik paskui kai jau naujos ieskojo, uzmete, kad tu gi sakei kad vaiku nebeplanuoji...sakau nei jus klauset, nei as taip sakiau....
O pasakiau velai, kai 3 men.buvo nes genetiniu daug tyrimu turejau, kai patvirtino kad viskas gerai, tada ir pasakiau
Naujokė1 parašė:
po genetikes - sutiksejus 12 sav. per komandiruote prisipazinau
siaip iki dabar galeciau slepti, bet reikia kito zmogaus, o mano srity ne taip lengva rasti. is artimiausiu kolegiu - tikrai tik sveikinamai! is bendradarbiu spaudimo nebuvo, bet vadoviu vadove su manim apie tai tiesiogiai nebendravo.
Innerme parašė:
Sveiki. Jei atleidimas balandzio menesi, o dekretas nuo geguzes 24d., ar tos dienos, kai busiu bedarbe netures itakos ismokoms NGA ir VPA? Svarbiausias klausimas, a…
NGA ismokai netures, VPA ismokai pateks tas laikotarpis, bet nezenkliai kazka pakeis.
Gausit.
Sveikos, pirmas nėštumas, šiek tiek sunku susigaudyti ir turiu kelis klausimėlius
NGA turiu išeiti pvz. vasario 16 d., kadangi planuoju grįžti po to į tą pačią darbovietę, sukauptų atostogų nenaudosiu, ar aš teisingai suprantu, kad jas galėsiu panaudoti grįžusi po VPA? Darbe visi labai nustemba "oi kaip tu čia atostogų nenaudosi??"
Jeigu aš pasirinksiu sodroje 18 mėn, gimdymo terminas tarkim balandžio gale, tai teoriškai į darbą turėsiu grižti rugpjūčio gale, kai vaikui bus 16 mėn ir tuomet vyras eis tuos 2 mėn? Nes šioje vietoje nesuprantu, juk NGA tęsiasi dar 56d. po vaiko gimimo, o VPA išmokas moka už praėjusį mėnesį, tai taip gaunasi, kad gausiu ne 16 mėnesių išmokas, o mažiau, kol vaikui 16 mėn sueina?
juraosia parašė:
Sveikos, pirmas nėštumas, šiek tiek sunku susigaudyti ir turiu kelis klausimėliusNGA turiu išeiti pvz. vasario 16 d., kadangi planuoju grįžti po to į tą pačią da…
1) Taip, galėsite panaudoti atostogas, kai grįšite iš Vpa. Ir tai labai patogu – naudoti, kai vaiko adaptaciniu laikotarpiu darželyje arba per ligų sezoną, arba kai vyras turės naudoti savo 2 neperleidžiamus mėnesius, kad kartu būtumėt namuose.
2) Taip, irgi teisingai. Tik iki vaikui sueis 16 mėnesių, nes 2 mėn vyrui priklausys.
juraosia parašė:
Sveikos, pirmas nėštumas, šiek tiek sunku susigaudyti ir turiu kelis klausimėliusNGA turiu išeiti pvz. vasario 16 d., kadangi planuoju grįžti po to į tą pačią da…
sveiki - del atostogu - as irgi nenaudosiu pries NGA. ju dar truputuka susikaups per pacias NGA ir po to naudosiu, kai vyras ims neperleidziamus menesius
kad butume kartu namuose
Sveikos, ar žinote, nėštumo ir gimdymo atostogų pradžia 30 sav nustatoma tik pagal mėnesines arba ir pagal echoskopą?
Ir dar, taip gaunasi, kad mano daktarės nebus, pas kitą eiti nenoriu, tai tada tektų išeiti 31 sav, o ne 30 sav. Ar aš finansiškai nuo to nukentėsiu?
Pas mane gaunasi pagal mėnesines 30 sav sueina vasario 14 d šeštadienį, paskui dar sekmadienis, dar nedarbo diena pirmadienis, tai nusikelia tik į vasario 17 d. antradienį. O mano daktarė grįšta vasario 23 d..
Nebent prašyti pagal echoskopą išleist mane vasario 13 d penktadienį...
6 testuotojų vertinimai
16 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai