IevaVal parašė:
Nepasimetusi, ačiū, balandį išeiti ir mano skaičiavimais geriau gaunasi. Tarkim galiu išeiti bandžio 1 dieną, ar tūrėtų būti nepirmoji mėnesio diena?
Man atrodo galima 1d eiti 😊
IevaVal parašė:
Nepasimetusi, ačiū, balandį išeiti ir mano skaičiavimais geriau gaunasi. Tarkim galiu išeiti bandžio 1 dieną, ar tūrėtų būti nepirmoji mėnesio diena?
Nepasimetusi parašė:
Sveiki, jūs daug žinote, gal dar esat susidūrus. Tarkim ginekologė gali atidaryti dekretą 30 savaičių, bet man reiktų išeiti 33 savaičių, tai ginekologas atidarys dekretą 33 savaitę ar jau bus atidaręs, bet darbdaviui prašymą pateiksiu tik kai sulauksiu 33 sav.nes iki tol eisiu į darbą? Gal aiškiai čia parašiau :))
IevaVal parašė:
Sveiki, jūs daug žinote, gal dar esat susidūrus. Tarkim ginekologė gali atidaryti dekretą 30 savaičių, bet man reiktų išeiti 33 savaičių, tai ginekologas atidarys …
Tai ir prasykit, kad atidarytu 33sav. Jeigu atidarys 30sav, negausit dalies nga ismokos
IevaVal parašė:
Sveiki, jūs daug žinote, gal dar esat susidūrus. Tarkim ginekologė gali atidaryti dekretą 30 savaičių, bet man reiktų išeiti 33 savaičių, tai ginekologas atidarys …
I dekreta iskeidzia gydytojas, ne darbdavys. Tai Jeigu norit 33 sav i dekreta tai turit gydytojai sakyt, kad registruotu dekreta nuo 33 sav, ne anksciau.
Darbdavys nevaldo duomenu, jam jie perduodami ir jis vadovaujasi jais. Tad jeigu gydytoja uzregistruos nuo 30 sav dekreta tai nuo 30 sav jusu darbe nebelauks.
IevaVal parašė:
Einant i nga jokio prasymo darbdaviui pateikti nereikia, jie matys kada jus gine isleis ir tiek 🙂
Gal kas atsakys ir nuramins mane, esu vpa iki gruodžio 15 d. (pirmagimei sukaks 2m) ,laukiuosi antro tačiau i ngn išeisiu gruodžio 28d. Ar gausiu taip pat kaip su pirmagime? Ar paveluosiu, ir kazkaip bandyt tartis kad mane i antra dekreta išleistų gruodžio 14d.pvz??? Beje antri vaiko metai yra perrašyti ant senelio. Ačiū kas atsakysit
Melanijaaa parašė:
Gal kas atsakys ir nuramins mane, esu vpa iki gruodžio 15 d. (pirmagimei sukaks 2m) ,laukiuosi antro tačiau i ngn išeisiu gruodžio 28d. Ar gausiu taip pat kaip su …
Jeigu esat VPA, tai galit eiti tada kada isleidzia, gausit viska ta pati.
Sveiki, labai reikia Jūsų konsultacijos ar teisingai suprantu situaciją.
Nestumo ir gimdymo atostogos turi prasidėti kovo 1 d., bet planuoju dar padirbti trupučiuka ir išeiti pvz 35 sav.
Kokias išmokas aš gausiu?
ar iki gimdymo mokės vistiek už 70 d., o po gimdymo datos uz 56 d? ar sios dienos slenkasi nuo tos dienos kada paimu?
Ar gali buti kad prarandu kaxkiek vpa ismokos?
Nifentite parašė:
Nestumo ir gimdymo atostogos turi prasidėti kovo 1 d., bet planuoju dar padirbti t…
Galit i NGA eit veliau, bet ir VPA prasides ant tiek pat veliau.
Jeigu nepagimdysit iki iseinant i NGA, tai motinystes ismoka gausit uz visa laikotarpi (126 arba 140), jeigu pagimdysit nespejusi iseiti i NGA, tai motinystes ismoka gausit tik uz tas dienas po gimdymo (56 ar 70).
Is tu dienu moka tik uz darbo dienas.
I VPA eisit veliau, tad maziau ismoku gausit iki metu.
Nifentite parašė:
Nestumo ir gimdymo atostogos turi prasidėti kovo 1 d., bet planuoju dar padirbti t…
Taip, jei nepagimdysite anksciau, tai gausite visa NGA ismoka, uz visas 126 dienas, nesvarbu ar iseisite kova ar balandi.
O del VPA as jums parasysiu skaiciais: tarkime, jusu atlyginimas yra 2000 Eur i rankas. VPA lubu ismoka pirmais metais yra 1240 Eur i rankas (po truputi kyla).
Jei jus dirbate menesiu ilgiau, ir i NGA iseinate ne kovo 1, o balandzio 1d., taip, jus uzsidirbate 2000 Eur kaip ir kiekviena menesi. Bet automatiskai jusu VPA laikotarpis yra menesiu trumpesnis, ir jus prarandate valstybes mokamus 1240 Eur. Pliuse lieka 760 Eur.