RECEPTAS: Citrininis pyragas su morengais

Komentuoti
  1. astukijus
    2013.03.31 12:16 (prieš 4 m.)

    8 m. 1 mėn.

    2013.03.31 12:16 (prieš 4 m.)

    musu pats skaniausias pats paciausias citrininis pyragas su morengais

    Jis vadinasi Amerikietiškas citrinų pyragas

    Receptukas:
    Pagrindui:
    1.5 pakelio sausainių “Gaidelis";
    2 v.š. cukraus; (as nededu nes ir taip saldus sausainiai)
    100 gr. margarino; (as dedu sviesta)

    Viduriui:
    4 kiaušinių tryniai;
    4–5 citrinų sultys; (125 ml)
    2 citrinų žievelė; (mums labiau patiko be zieveles)
    1 ind. kondensuoto pieno;

    Viršui:
    4 kiaušinių baltymai;
    4 v.š. cukraus (kad būtu saldžiai).

    Pagrindas:
    Susmulkinam sausainius. Turime gauti trupinukus, kuriuos sumaisome su cukrum ir margarinu (arba sviestu). Gaunam masę — tešlą, kurią dedame į skardą ir ran­komis formuojam blyną su aukštais kraštais.
    Kišame į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroj ~10 minučių, kol gra­žiai paruduos. Išimam, atvėsinam.

    Vidurys:
    Su elektriniu mikseriu gerai išplakame kondesuotą pieną ir kiaušinių try­nius. Kol mišinys plakamas, išspaudžiame citrinų sultis, patarkuojame žievelę.
    Viską supilam į mišinį, toliau plakama. Pastebėsite, kaip mišinys sutirštės. Šitą masę pilame ant iškepto blyno ir kišame į orkaitę dar 10–12 minučių. Iškepę atvėsinam.

    Viršus:
    Šio pyrago viršus yra morenginis ir saldus, todėl labai tinka kaip atsvara rūgščiam viduriui. Baltymus palakame 5–7 minutes kol pasidarys balti ir purūs.
    Po truputį supilam cukrų ir gerai išplakame, kad cukrus ištirptų, apvertus dubenį, jie turi nekristi lauk, turi laikytis. Masę tepame ant viršaus ir vėl pakepam 7–10 minučių, kol baltymo viršunės pradės ruduoti. Atvėsinam pyraga kambario temperatūroj, o po to šaldytuve.

    16
  2. Gretozhka
    2013.04.02 10:16 (prieš 4 m.)
    2013.04.02 10:16 (prieš 4 m.)

    astukijus parašė:
    musu pats skaniausias pats paciausias citrininis pyragas su morengais

    bliamba, ką tik norėjau šitą įkelt, bet jau žiūriu yra super pyragas, tik noriu pridurti, kad jei citrinos trupučiuką pastovėję namie, iš jų daugiau sulčių išeina ir jos kiek rūgštesnės, tai pilnai užtenka 3 didelių citrinų sulčių ir žievelių
    maniškis ne toks gražus skardoj dar taip atrodė

    kaip pirmas blynas, tai dar normaliai

    9
  3. anika
    2013.04.08 04:56 (prieš 4 m.)

    Emanuelis 2 m. 5 mėn.
    Gabrielis 4 m. 8 mėn.
    Joelis 6 m. 8 mėn.

    2013.04.08 04:56 (prieš 4 m.)

    pabandžiau ir aš tą citrinų pyragą... gavosi kažkas tokio
    nu bet arba aš kažką ne taip dariau (nors viskas pagal receptą) arba tikrai turėčiau sutikti su Dexterio sese Debra kad jo skonis panašus į prarūgusio šuns šū%ą nu pora naktų negalėjau miegot kaip baisiai jo norėjau, bet biskiuką nusivyliau... gal tiesiog ne mano skoniui...

    1
  4. astukijus
    2013.04.08 08:02 (prieš 4 m.)

    8 m. 1 mėn.

    2013.04.08 08:02 (prieš 4 m.)

    anika parašė:
    pabandžiau ir aš tą citrinų pyragą... gavosi kažkas tokio
    nu bet arba aš kažką ne taip dariau (nors viskas pagal receptą) arba tikrai turėči…

    gal kazka ne taip darei, nes pas mane tikrai labai gerai gavosi, ir tas geltonas kremas turi buti purus kai iskepa, o ne slapias. Bandyk deti maziau citrinos sulciu, nes jos suskystina krema, ir po to jis neiskepa gerai (bent jau man suskysteja kremas kai supilu sultis, nebent reikia bandyti naudoti ne geltonas, o zalios spalvos citrinas). Ir i baltymus deti daugiau cukraus, man 4 saukstu per mazai, dedu beveik visa stikline. Ir dar vienas patarimas, pyraga daryti kuo plonesni (rinktis placiausia skarda), tad greiciau iskepa ir nespeja sudegti.
    Recepto originalas yra cia kasuvalgyti.lt/2009/12/amerikietiskas-citrinu-pyragas/
    cia pyragas isvis plonytis
    Ir dar tiesa, as megstu ilasinti kelis lasiukus citrinos kvapu plakant geltona krema, kad po to nesijaustu kiausinio kvapo valgant pyraga.

    1
  5. Mistikute
    2013.04.08 08:29 (prieš 4 m.)
    2013.04.08 08:29 (prieš 4 m.)

    as ir dariau, ir man skystoks tas kremas gavosi, taciau visvien skanu buvo tik kita karta kai darysiu maziau sulciu pilsiu ir ne tik del skystumo, bet ir del to, kad daugumai mano valgytoju jis per rugstus buvo :)) o seip tai liuks pyragas

  6. Dovile__
    2013.04.08 09:05 (prieš 4 m.)
    2013.04.08 09:05 (prieš 4 m.)

    anika parašė:
    pabandžiau ir aš tą citrinų pyragą... gavosi kažkas tokio
    nu bet arba aš kažką ne taip dariau (nors viskas pagal receptą) arba tikrai turėči…

    gaminau ir as, kazkas nesigavo...o gal gavosi...bet man netiko...

  7. astukijus
    2013.04.08 09:31 (prieš 4 m.)

    8 m. 1 mėn.

    2013.04.08 09:31 (prieš 4 m.)

    Dovile__ parašė:
    gaminau ir as, kazkas nesigavo...o gal gavosi...bet man netiko...

    is tikruju nera taip lengva ji padaryti, kaip atrodo is pirmo zvilgsnio.
    Man is pirmo karto ji darant, pavyko idealiai, o va antra kart kai dariau, nesigavo, buvo per rugstus, per skystas.. lyg neiskepes. Tai manau per daug citrinos sulciu pripyliau ir per storai padariau (nes kitoj mazenej formoj dariau)

  8. Dovile__
    2013.04.08 09:49 (prieš 4 m.)
    2013.04.08 09:49 (prieš 4 m.)

    astukijus parašė:
    is tikruju nera taip lengva ji padaryti, kaip atrodo is pirmo zvilgsnio.
    Man is pirmo karto ji darant, pavyko idealiai, o va antra kart kai dariau, nesigav…

    mano tikrai nestoras gavosi, bet tas vidurys kazkoks niekam tikes nedakepes atrodo
    o padas tas sausainiu tai ziauriai skanus, as nuvaliau su peiliu ta vidurini sluoksni pasilikau pada ir ji sudorojau

  9. astukijus
    2013.04.08 09:54 (prieš 4 m.)

    8 m. 1 mėn.

    2013.04.08 09:54 (prieš 4 m.)

    Dovile__ parašė:
    mano tikrai nestoras gavosi, bet tas vidurys kazkoks niekam tikes nedakepes atrodo

    tai per skysta krema geltona padarei, bandyk deti maziau sulciu, jis neturi suskysteti plakant, turi jaustis tirstumas, na nezinau kaip cia paaiskint
    Ir dar vienas butinas niuansas, kad reikia ne siaip atvesinti, ir ant silto pilti sekanti sluoksni, o reikia GERAI atvesinti, atsaldyti, as isnesu i lauka (dabar lauke gan saltoka) ir palieku kokiam pusvalandziui, kol visiskai atsala, o tada pilu sekanti sluoksni.

  10. Dovile__
    2013.04.08 10:01 (prieš 4 m.)
    2013.04.08 10:01 (prieš 4 m.)

    astukijus parašė:
    tai per skysta krema geltona padarei, bandyk deti maziau sulciu, jis neturi suskysteti plakant, turi jaustis tirstumas, na nezinau kaip cia paaiskint

    as sakiau ji vistiek meginsiu dar karta pasigamint, nu negali but kad neiseis ir kita karta...
    as irgi nesiau i lauka

Žinutės parašytos:
Naujas komentaras