Gal kam darė nesenai cp, po kiek laiko paleido? Ar padėjo rūpintis vaikučiu?

irena86 parašė:
O sakykit gimdykloj su kaukem gimdyves buna ar leidzia be ju buti?
Su kaukėm, bet jei nusiimat ir nespėjat ar pamirštat užsidėt personalui atėjus - tikrai nemeta iš palatos
Ievabi parašė:
Manau, kad turėtų padėti jeigu jums per sunku bus. Realiai man ten viską apmokino parodė
irena86 parašė:
O sakykit gimdykloj su kaukem gimdyves buna ar leidzia be ju buti?
Gimdykloj nusiemiau ir visa laika prabuvau be jos, niekas nei puse zodzio nepasake 😊😊
Ievabi parašė:
Paleido po 2 parú, rūpintis vaiku niekas nepadėjo. Kol nejaučiau kojú, tai slaugytoja tiesiog perkėlė vaikà į kità lovos pusę ir tiek. Periodiškai tik ateidavo temperatūros ir spaudimo pamatuoti, po 6 val. liepė keltis iš lovos, nors anesteziologė sakė iki kito ryto to nedaryti, nes gali atsirasti labai dideli galvos skausmai. Neatsirado, vaiku teko rūpintis pačiai.
Ievabi parašė:
Jei viskas tvarkoj, paleidžia po 48h. Tai jei cp iš ryto, po dviejų naktų, galit tikėtis namo.
Su personalo padejimu, skųstis negaliu, bet labai isliaupsinti irgi neišeitų. Svarbiausia, pati aktyviai klauskit kas neaišku. Mygtuko išsikviesti pagalbą nėra, tad ėmiau palatą su kaimyne, elementariai moteris man vandens paduodavo dar kai negalėjau po operacijos pajudėti. Vyro pagalba man asmeniškai būtų labai pravėrus.
Apskritai, Vyro neleidimas pasilikti yra vienas man didesnių nusivylimų ir jei nebūčiau buvus prisirisusi prie gydytojos, būčiau rinkusis kitą ligoninę.
Sniegana parašė:
Sveikos, merginos, kurioms buvo atliktas CP, ar buvo jums pieno? Ar seselės patarė ką daryti, kad paskatintumetė jų gamybą?
Nebuvo pieno, atsirado gal 3 dienà, kai jau namie buvom. Santarose neskatina mišinukú, tai priemones geriau savo turėti, aš turėjau ir buteliukà ir mišinį, tai vyresnės akušerės bambėjo, kad pas juos tokiú dalykú negalima turėti. Kadangi man diabetas nustatytas, tai paklausiau, ar man nemaitinti vaiko ir laukti, kol jam kris gliukozė, tai nusiramino. Palatoj, kurioje buvau, buvo arbatinis, vandenį užvirdavau jame, tuo verdančiu vandeniu dezinfekuodavau buteliukà (to tikrai užtenka), vandenį mišiniui atvėsindavau/pašildydavau "iš akies" (įgudus nuo pirmo vaiko).
Sniegana parašė:
Sveikos, merginos, kurioms buvo atliktas CP, ar buvo jums pieno? Ar seselės patarė ką daryti, kad paskatintumetė jų gamybą?
Man irgi atsirado 3-4 dieną kai jau buvome namuose (krūtine ištino kaip kaladė, nežinojau kas darosi). Glauskit prie krūtinės, miegokite kartu, duokit žysti kiek tik norės, nepaisant to, kad priespienis nevarva upėmis (man nevarvėjo), beveik visą laiką buvo prilipęs ant krūtinės. Nepasakyčiau, kad personalas labai pasikaustes žindyme, kvieskit konsultante (Giedrė Kavaliauskaite visai gerai patarė).
Absoliučiai nesiruošiau jokiu buteliukų, mišinuku, buvau nusiteikusi maitinti pati nuo pat pradžių. Dabar nėra lengva, bet atrodo pieno yra pakankamai, tik technika reikia atidirbti.