1. waidulea
    2016.07.10 07:46 (prieš 1 m.)
    2016.07.10 07:46 (prieš 1 m.)

    Bianka parašė:
    Prancuziuka darykit ;)

    O gal pakartotumet recepta? Kazkuriam forume maciau raset, bet neissisaugojau o kaip skonis?

  2. Bianka
    2016.07.10 08:11 (prieš 1 m.)
    2016.07.10 08:11 (prieš 1 m.)

    waidulea parašė:
    O gal pakartotumet recepta? Kazkuriam forume maciau raset, bet neissisaugojau o kaip skonis?

    Skonis tikrai geras Toks gaivus uoginis/vaisinis. Kas megsta tokius lengvus gaivius tortukus, tai sis tobulai

    1
  3. Bianka
    2016.07.10 08:13 (prieš 1 m.)
    2016.07.10 08:13 (prieš 1 m.)

    waidulea parašė:
    O gal pakartotumet recepta? Kazkuriam forume maciau raset, bet neissisaugojau o kaip skonis?

    Tortukas cia gausis 24-26 cm. Šiam tortukui kepiau paprasta vanilini biskvita, bet galit pasirinkti bet koki savo megiama ;) BISKVITAS: 2 kiausiniai, 6v.s. cukraus, 5 v.s. miltu, 1v.s. krakmolo, 2 v.s. silto vandens, 1a.s. kepimo milteliu ir 1 a.s. vaniles ekstrakto. Atskiriame trynius nuo baltymu. Baltymus issiplakam iki standumo ir padedam i sona. Trynius issukam su cukrum, supilam vandeni, vanile ir gerai isplakam iki baltumo. Tada i sia mase is leto imaisome baltymus. Isijojame miltu,krakmolo ir kepimo milteliu misini ir atsargiai ismaisome is apacios i virsu. Dedam i orkaite 180 laipsniu 20-30 min.CONFIT: 10g zelatinos ir 50 g vandens jai brinkinti, 250g uogu/vaisiu/uogienes, tinka saldytos uogos, vakuoti vaisiai, tik cukraus mazinkit tada, jei vaisiai vakuoti, 10g citrinu sulciu, 40g vandens, 1 v.s. kukuruzu krakmolo, 80g cukraus. Uogas/vaisius, citrinu sultis, vandni, cukru ir krakmola pakaitinti iki uzvirimo, sublenderiuoti, supilti tirpinta zelatina ir deti i forma isklota maistine plevele, kad paskui butu lengva isimti ir i saldikli minimum 2-3 valandom. SOKOLADO MUSAS: 150g sokolado (as cia pasirinkau balta, bet galit deti bet kuri balta/juoda/pieniska), 300ml grietineles 35%. 25g zelatinos (uzpilu kazkur 40ml vandens, isbrinkinu ir istirpinu), 1 trynys ir 1 pilnas kiausinis, 30 g cukraus. Sokolada istirpiname garu vonelej. Grietinele isplakam iki standumo ir dedam i saldytuva. 1 kiausini ir 1 tryni uzpilti cukrumi ir plakant rankiniu plaktuvu statyti ant garu voneles ir maisant rankiniu plaktuvu pakaitinam kol mase bus 57 laipsniu (elektroninis termometras cia reikalingas. Siaip Senukuose vakar pirkau uz 6 eu). Tada nuimam ir plakam mikseriu, plakant supilame zelatina ir plakam tol kol mase bus kambario temperaturos. Letai toliau plakant supilame tirpinta sokolada. Galiausiai po truputi sudedam grietinele ir atsargiai ismaisom is apazios i virsu, kad mase nesukristu. Dedam ant atvesinto biskvito i norima torto forma ir i saldikli. Po kokios valandos isimam ir uzdedam sustingusi confit ir vel i saldikli. VAISIU/UOGU MUSAS: 3 puodeliai grietineles, puse puodelio cukraus pudros (bet nera butina, jei norit gaivesnio muso), 2 puodeliai vaisiu/uogu, puse puodelio cukraus, 1 v.s. citrinos sulciu, 1v.s. zelatinos uzpilu apie 40ml vandens isbrinkinu ir istirpinu. Uogas/vaisius, cukru ir citrinos sultis kaitinti kol istirps cukrus ir uzvirs. Pertrinti viska per sieteli, kad nebutu seklyciu ir butu tokia piure. Dedam tirpinta zelatina, ismaisom, atvesinam iki apytiksliai 30 laipsniu ir letai imaisome i gerai iki standumo isplakta grietinele su cukraus pudra. Pilam i forma kurioje jau yra sokolado musas su confit ir dedam i saldikli gerom 5-6 valandom jei darysim veidrodine glazura. Jei glazuros nedarysit uztenka pasideti i saldytuva ;) VEIDRODINE GLAZURA: 350g balto sokolado (tinka bet koks baltas sokoladas poretas/neporetas), 300g cukraus, 150ml vandens, 200g kondensuoto pieno, 25 g zelatinos, norimu dazu jei dazysit kokia nors spalva, as naudojau miltelinius dazus. Cukru, kondensuota piena, vandeni kaitinam maisant kol istirps cukrus ir bus tokie mazi burbuliukai, kai turi tuoj tuoj uzvirti. Tada supilu tirpinta zelatina ismaisau ir nukeliu nuo ugnies ir pilu tiesiai ant sulauzyto sokolado, idedu dazu ir viska gerai sublenderiuoju. Tada perkosiu per sieteli, kad sulaikyti burbuliukus ir vis pamaisant atvesinu iki 30-33 laipsniu. Tada isimu is saldiklio gerai isalusi tortuka, apipjaunu, isimu is formos, pastatau torta ant groteliu kokiu ar ant kokio paaukstinimo ir lieju glazura. Palaukiu kol nustos varveti, tuos likusius lasus apkerpu zirklem ir perkeliu tortuka ant padekliuko, bei dekoruoju.

  4. User has not uploaded an avatar
    2016.07.10 08:18 (prieš 1 m.)
    2016.07.10 08:18 (prieš 1 m.)

    Kas perka dengimo mase fo dekor internetu? Ir kur perkat? Pritrukau baltos spalvos o kur as merku atostogauja(perku fb "konditerija")

  5. Bianka
    2016.07.10 08:20 (prieš 1 m.)
    2016.07.10 08:20 (prieš 1 m.)

    neringa111 parašė:
    Kas perka dengimo mase fo dekor internetu? Ir kur perkat? Pritrukau baltos spalvos o kur as merku atostogauja(perku fb "konditerija")

    facebooke maciau

  6. Sima N.
    2016.07.10 08:26 (prieš 1 m.)
    2016.07.10 08:26 (prieš 1 m.)

    neringa111 parašė:
    Kas perka dengimo mase fo dekor internetu? Ir kur perkat? Pritrukau baltos spalvos o kur as merku atostogauja(perku fb "konditerija")

    Smagukepti.lt

  7. miracleee
    2016.07.10 08:42 (prieš 1 m.)

    4 m. 1 sav.

    2016.07.10 08:42 (prieš 1 m.)

    neringa111 parašė:
    Kas perka dengimo mase fo dekor internetu? Ir kur perkat? Pritrukau baltos spalvos o kur as merku atostogauja(perku fb "konditerija")

    dekobaze.lt turi fodecor mases ir tik 5,30e visas kilogramas

    man taip keista kurios gaminate mase namuose, kai pirktine tokia pigi ir laiko gaist nereikia kazi ar beiseina pigiau ta namine padaryti???

    1
  8. Bianka
    2016.07.10 09:05 (prieš 1 m.)
    2016.07.10 09:05 (prieš 1 m.)

    miracleee parašė:
    dekobaze.lt turi fodecor mases ir tik 5,30e visas kilogramas

    Zinoma iseina pigiau ir pasidarau kokiu spalvu noriu, kiek reikia, o ir pasidaryt uztrunku 15 min. Puse kg man savikaina kazkur 1,5 eu ;)

    1
  9. Bianka
    2016.07.10 09:09 (prieš 1 m.)
    2016.07.10 09:09 (prieš 1 m.)

    O ir kokybe savo mases esu uztikrinta - zinau kaip ji elgiasi is ko padaryta ir pan pvz jei tortas vaikams ir nori su dazyta mase - naudoju ekologiskus, naturalius dazus, galiu pvz glicerino nedeti, ar tylo milteliu gelytem ir figurlem, kad butu naturaliau. Namine mase, kai moki ja pasidaryti tikrai daug pliusu

    1
  10. tevudarzelis
    2016.07.10 09:23 (prieš 1 m.)

    tevu-darzelis.lt 8 m.

    2016.07.10 09:23 (prieš 1 m.)

    Ši temos dalis yra suarchyvuota, skaitykite toliau ir diskutuokite čia:
    www.tevu-darzelis.lt/forumas/topic/tortu-receptai-bei-ju-puosyba-6

Tema uždaryta

Ši tema yra uždaryta naujiems pranešimams.