Llygiom dalim, jei su tamsiu šokoladu - po 30 g riešutų pastos (jei sviesto paprasto 15 g), šokolado ir traškių. Jei pieniškas ar baltas šokoladas- 50 g. Čia tik karamelizuotas baltas šokoladas, traškis, truputis grietinėlės (250 to šokolado ir 50 grietinėlės) niekas nesuminkštėjo
Galutinis rezultatas
Viletux parašė:
Llygiom dalim, jei su tamsiu šokoladu - po 30 g riešutų pastos (jei sviesto paprasto 15 g), šokolado ir traškių. Jei pieniškas ar baltas šokoladas- 50 g. Čia tik ka…
Dar įkeliu balto šokolado karamelizavimo eigą, gal kuriai įdomu bus... nuotraukoje jau karamelizuotas ir ant viršaus ne, kad matytųsi rezultatas
Balto šokolado karamelizavimas mikrobangėje
Turbūt žinot, kad galima karamelizuot jį ir orkaitėje, bet mikrobangėje kelis kartus greičiau, tiek, kad negalima atsitraukti nei sekundei. Aišku, galima ir nusipirkti jau gatavą produktą, bet jei nėra galimybių, galit pasinaudoti šiuo būdu.
Reikia : karščiui atsparaus indo, silikoninės mentelės, balto šokolado (kakavos sviesto bent 28% turi būti, 30% - idealu).
Eiga labai paprasta - šildyti smulkintą šokoladą mikrobangėje po 20 sekundžių, kas kart kruopščiai permaišant. Kai pilnai ištirps ir pradės po truputį tirštėti, kaitinti po 15 sekundžių, kai pradės keisti spalvą - po 10 sekundžių, kas kart išmaišant, kaitinti iki norimo rusvumo. 250 g šokolado karamelizavimui sugaišau 5 ar 6 min (orkaitėje užtruktų apie 40 min).
#šokoladokaramelizavimas
Sveiki, bandysiu dažyti baltą šokoladą Progel dažais. Kažkas rašė, kad reikia įlašinti dažų į grietinėlę ir pašildyti, paskui dėt šokoladą. Gal galit patarti, kiek reikia grietinėlės ant 100g šokolado, ar reikia papildomai aliejaus? Ačiū
Sveikos, užvakar buvo mano gimtadienis, ir gimtadienio proga pasidariau pagal Si receptuką Napaleono tortuką😊 Skonis tobulas, aš tik vietoj tradiciška Napaleono torto nepertepiau uogiene, o turėjau šaldiklyje spanguolių, tai jas sutryniau su trupučiu cukraus ir pertepiau, skonis tikra 10/10😊
Bet čia rašau su viena problema, man niekaip neišeina padaryti tortuku lygių... dabar biskvitinius pradėjau surinkinėti formoje, bet dažniausiai mano torukas būna kur kas aukštesnis... gal ką patartumėt, kaip gražiai ir lygiai surinkti tortukus? gal reikia nusipirkti torto surinkimo reguliuojama žiedą, gal su juo patogiau? gimtadienio proga gavau čekį ir kepimoformos.lt, ten mačiau pora yra, tai pasiimčiau😊 plius nusipirkau acetatinės juostos storos, gal ją įtiesus į formą pavyks lygiau padaryti?😊
skaistute24 parašė:
Sveikos, užvakar buvo mano gimtadienis, ir gimtadienio proga pasidariau pagal Si receptuką Napaleono tortuką😊 Skonis tobulas, aš tik vietoj tradiciška Napaleono tor…
Aš taip ir nepripratau surinkti žiede,nors turiu 4 bet naudoju tik kai su zele darau,paaukstinimui įdedu juosta. O biskvitiniams niekada žiedo nenaudoju🤭
Šioje interneto svetainėje pateikiama medžiaga yra skirta pažinimui ir informacijai. Jei kiltų klausimų dėl Jūsų ar Jūsų vaiko sveikatos, būtinai pasitarkite su gydytoju ar kitu sveikatos priežiūros specialistu.