Sveikos,
Perskaičiau 200 puslapių šios temos, maždaug nuo vidurio iki dabar. Labai smagu už tas, kurios prieš metus dar nerimavo dėl laukiančių FET, o vakar man skaitant prie jų vardų jau pilvelis ar vaikutis
Pasidariau kelias išvadas:
1. Sėkmingos istorijos tiek iš Memorial, tiek iš dr. Emre. Vis tik daugiau besirenkančių dr. Emre, bet vėl gi juk ne visos tuose forumuose sėdi ir rašo, kur gydėsi. Tai manau abu variantai labai geri. Vis tik širdis labiau linksta link. dr. Emre dėl lankstesnio požiūrio, gydymo vienose rankose ir komunikacijos.
2. Visos porosTurkijoje gauna daugiau ir geresnės kokybės blastukų nei Lietuvoje.
3. Deja, ne visos moterys net ir turėjusios kelis FET Turkijoje pastoja. Tačiau pastebėjau, kad jos visai nėra įsigilinusios į savo imunitetinius reikalus - nežino savo gimdos KIR tipo, uNK gimdoje ir NK kraujyje, nesityrę gimdos mikrobiotos. O tiek dr. Emre, tiek Memorial po tiek nepavykusių FET vis tiek nieko nepataria, kas yra labai liūdna.
4. Kita vertus tiek daug moterų Turkijoje pastoja net nežinodamos tų savo imuniteto niuansų. Gal ir pas jas uNK žemi, gimda KIR AA, bet vis tiek pastojo. Gal turkai teisūs, kad tai nėra svarbu. Bet kalbant apie tas kurioms daug kartų nepavyksta vis tik manau, kad svarbu.
Taigi mano planas:
- nuo dabar papildai, priešuždegiminė mityba, sportas
- 2025 m. kovo mėn. atlikti IVF Turkijoje (nevaisingumas dėl vyro patologijos)
- balandžio-gegužės men. Rygoje atlikti LIT procedūras (turiu KIR AA), gimdos PRP (mano uNK į žemesnę pusę), susižiūrėti, ar nėra jokių polipų, jei reikia histeroskopija.
- gegužės pabaigoje FET Turkijoje.
- sėkmės atveju jei reikia vėl LIT Rygoje (sprendžia vaisingumo gydytojas pagal placentą).
Ką manote?