2026.02.18 18:00 (prieš 3 sav.)
Sveikos pagaliau susikaupiau prašyti. Sekiau šią ir kitas Turkijos temas. Todėl laikas pasidalinti patirtimi. Svarbiausia kad skaitytoja tokia kokia buvau aš negalvotų kad ten ne viskas auksas kas auksu žiba. Ir kad nuvykus ten tikrai nereiškia, kad turėsite rezultatą. Gaila aš prisiskaičiusi naiviai tuo tikėjau. Pradėsiu nuo pradžių. Prieš 3 metus psirinkome gydytoja Emmre T. tikrai žavingas, šarmingas gydytojas kaip čia daugelis rašo, bet..šiek tiek buvo keista kad papildomų jokių tyrimų nesiūlė atlikti jau pradžioje. Na gerai galvoju, matė senus tyrimus, matyt labai gerai išmano keliaujam į IVF. Išpunktavo 3 kiaušinėlius, visi apsivaisino, išaugo į 5 dienų embrionus. Priėmėm sprendimą visiems atlikti genetinį PGT-A tyrimą- visi praėjo, be jokių mozaikų ar kažko, visi puikūs. Su nekantrumu laukėme įkėlimo. Kadangi Lietuvoje po įkėlimo praėjus 2-3 dienoms užkildavo temperatūra ir implantacija neįvykdavo parašiau kad LIT pricedūrą padarytų ar kažką imunitetui. Gydytojas gražiai šypsojosi ir sakė nereikia, nedarom... ir ką galvojat 1 Fet kaip Lietuvoje - temeratūra ir rezultato nėra... aš į nevilti, bet gerai kad dar turime du bandymus. Gydytojas labai nekomentuoja- tik sako na bandom antrą kartą. Aš dar labiau akcentuoju savo įmūną, kad reikia kažko imtis. Gydytojas prideda 2 Fet paragraf vaistą. Kurį naudoja po donorystės trasplantacijų. Kažkokio įpatingo pasiruošimo plano nėra. Antras fet - be rezultato vėl temperatūra... Man panika gydytojas vėl nekomentuoja.Susisiejiau pati kad padarytų aptarimą, išmaldavau kad kažką reikia daryti, pats nieko nesūlo nauja Fet plane. Tik bandykime dar kartą. Žodžiu po diskusijų nusprendžia padaryti EMA, ERRA tyrimą.Padarom ( atsakymas viskas tvarkoje ) . O man neramu..kad niekas nesikeičia planuose. Prieš paskutinį įkėlimą nusprendžia gydytojas kad visiškai natūraliam cikle, be jokios gleivinės auginimo ar pan. Tik progesteroną likus 5 dienom iki Fet sakė naudoti. Taip nukeliavau į paskutinį savo Fet. Sukau laimės ratą Viskas arba nieko. Ir atsakymas NIEKO. Turčios rankos. Visi trys Fet Tr be kibimo, rezultatas toks pats kaip Lietuvoje iššvaistyti 3 metai, išleista labai labai daug pinigų ( nes kainos ten gydymo tikrai didelės ir kilo kiekvieną kart nuskridus) + skrydžiai brangūs, nakvynės. Žodžiu turkiška svajonė virto košmaru kurį skaudu prisiminti. Taip, daktaras žavingas, tačiau noriu perspėti visas kurios susižavėjo kitų komentarais kaip ten gerai. Emre visai nesigilina į situaciją, neieškojo problemos, jos nesprendė, prieštaravo kad gali būti įmunitetas. Tik suko mūsų brangų ( tiek laiko tiek pinigų) sekmės ratą...
Atrodo aš pati daugiau dariau negu jis : buvau pas daktarus net po du kartus, tuos pačius tyrimus atlikinėjo ( imunologai, hematologai, skydliaukės, genetikai, parazitologai,gastro dėl celijakijos ir pan. ) privačiai atlikau histeroskopija, pas karpenko seniai, bet buvau nuvykusi. Dar sustiprinau sportą 4 k/ savaitėje kardio treniruotės 2k. Štangos, sporto salė. Atsisakiau visai alkoholio, kavos, laktozės, glitimo. Maitinausi dar sveikuoliškiau. Plius palildai, ozono terapijos, detoksikacija, žarnyno valymas,akupuntūra. Ir labai gaila kad gydytojas tik suko laimės ratą... šiuo metu žemė iš po kojų išlydusi, svajonos ir viltys sudaužytos...pati dar negaliu patikėti kad tai nutiko man, bet tokia mano patirtis. Kai neturiu gretutinių ligų bet nekimba ir kolkad neradau daktaro kuris ištikrųjų gydytų, ieškotų priežasties..