dovilis parašė:
Sveiki,
Norėčiau sužinoti jeigu dekretinių atostogų išeinu spalį ir turiu sukaupusi kasmet…
Kasmetines atostogos negali buti pinigais ismokomos pagal istatymus (bent jau Lietuvoje). Nebent su darbdaviu pavyktu susitarti.
dovilis parašė:
Sveiki,
Norėčiau sužinoti jeigu dekretinių atostogų išeinu spalį ir turiu sukaupusi kasmet…
Kasmetines atostogos negali buti pinigais ismokomos pagal istatymus (bent jau Lietuvoje). Nebent su darbdaviu pavyktu susitarti.
auksellis parašė:
Laba diena. Noriu kad paaiskintumet zmoniu kalba o ne “sodros” nes suprast nu nieeeko neina...kai jos ten paaiskinakuom skiriasi
Na as cia atejau irgi gauti kazkiek aiskiu atsakymu bet kiek sneka nieko nesuprantu ne kas tas NPD ne kas tas ŠDP 😂😂😂😂😂 tas pats kas skaityciau sodros puslapi 😁😁 lietuvoi pirma karta eisiu tai man cia kazkoks kosmosas isvis 😂😂 kaip su pauksciais kalbeti
laba diena, gal ne visai cia kreipiuosi, bet nezinau kur daugiau, esu vpa iki 2020-07-14, mokausi dieninese studijose. noriu eiti i darbo birza ir bandyt gauti is ten bedarbio pasalpa, zinau, kad dieninese mokantis anksciau nemokedavi bet dabar lyg liko tik pasirasyt Nausedai istatymo pakeitima, del to, kad gautu sia pasalpa ir besimokantys dieninese studijose. reikia per 30 men turet 12men darbo staza, as tuo metu busiu buvus vpa 24 men, paskui pora savaiciu buvau pasiemusi atostogu, i tada nga. tai realiai is tu 30 busiu dirbus kokius 3men. gal kas zinot kaip butu tokioje situacijoje? gal man skaiciuotu ta staza pries gimdyma is 30 men tu? ir apskritai gal kazkas kazka zinot apie tai apie ta istatymo pakeitima.., labai aciu
momas parašė:
laba diena, gal ne visai cia kreipiuosi, bet nezinau kur daugiau, esu vpa iki 2020-07-14, mokausi dieninese studijose. noriu eiti i darbo birza ir bandyt gauti is t…
Jus gaudavot ar gaunat vaiko prieziuros ismoka?
Esat darbe VPA ar ne?
[email protected] mama parašė:
Jus gaudavot ar gaunat vaiko prieziuros ismoka?
Esat darbe VPA ar ne?
vpa ismoka gaunu ir dar gausiu iki liepos 14, t.y paskutini karta mokes rugpjuti, uz puse menesio liepos. ir esu darbe vpa 2metams iki liepos 14.
tai va ir nezinau ka daryt ar dar pasiimt 3 metus ar eit i ta birza gal kazka gauciau nes bus sunkus laikai kitaip 😕
momas parašė:
vpa ismoka gaunu ir dar gausiu iki liepos 14, t.y paskutini karta mokes rugpjuti, uz puse menesio liepos. ir esu darbe vpa 2metams iki liepos 14.
Jeigu neketinat dirbti tam darbe, tai po VPA iseinat is darbo ir stojat i uzimtumo tarnyba, gaudinesit bedarbio ismoka.
[email protected] mama parašė:
Jeigu neketinat dirbti tam darbe, tai po VPA iseinat is darbo ir stojat i uzimtumo tarnyba, gaudinesit bedarbio ismoka.
labai aciu jums 🌸
Sveiki,
Norėjau paklausti, kaip vyksta išmokos perrašymas vyrui?
Vaikui 1 m. sueina liepos 3 d. Kada jau reikia kreiptis į Sodrą dėl išmokos perrašymo? Ir nuo kurios datos perrašyti? Turbūt nuo liepos 4 d.? Ar reikia abiems eiti į Sodrą? Kokius prašymus rinktis? Turbūt aš pirmiau turėsiu atsisakyti savo išmokos ir tik tada vyras galės prašyti?
Po 2 m. VPA žadu grįžti į savo darbą. Planuojant kitą vaiką ir turint šitą išmokos perrašymą, ar reikės atidirbti 12 mėn, kad vėl įgyčiau reikiamą stažą naujam dekretui?
Dėkoju už atsakymus
Lady1 parašė:
Sveiki,
Taip, pildant prašymus, reiks įrašyti datą nuo liepos 4d. Į Sodrą nebūtina vykti, galima viską sutvarkyti internetu. Atidirbti nereiks, jeigu į kitas nga eisit iki kol pirmam vaikui sueis 3 metai