[email protected] mama parašė:
Gausit. Aisku ismoka bus nesuperine.
O skiaciuija nuo darbo atlygio vidurkio ar ima ir birzos vidurki kuri gaunu?
[email protected] mama parašė:
Gausit. Aisku ismoka bus nesuperine.
Turiu klausimą, gal net kelis :
Pas mus su žmona gims dvynukai:
Galvojame, kad aš i vpa išeičiau su abiem dviems metams, bei iškyla klausimas ar nėra išmokų lubų? Nes skaičiau, kad jei eini dviem metam su vienu vaiku, tai lubos yra ~1500€ popierius pirmus metus, bet kaip yra kai su dviem vaikais?
2. Taip pat kaip zmonai ar ji dėl to nenukentėtų kitaip sakant ar ji būtų drausta? , ar gali ji vistiek būti vaiko prieziuros atostogose, bet ismokakas gauciau tik aš?
dzesss parašė:
Skaičiuoja visas pajamas per paskutinius 12mėn
Pinocio parašė:
Turiu klausimą, gal net kelis :
Pas mus su žmona gims dvynukai:
Sveikinu, kaip faina!
Yra lubos, plius visos gaunamos ismokos negali virsyti 77% jusu atlyginimo.
Jeigu skaiciais, tai siuo metu pirmu metu lubos (einant i vpa 2 metus):
su vienu vaiku: 1509 Eur --> 1190 Eur i rankas;
su dviem vaikais: 2152Eur -> 1700 Eur i rankas;
Jei jus su abiem vaikais busite vpa, tai zmona jau negales buti vpa, jai reiktu grizti i darba arba eiti i darbo birza.
Jus irgi pirmais metais dirbti negalite.
As tai sakyciau, kad cia nera optimalus variantas nenorite rasyti ant zmonos, nes jos atlyginimas mazesnis? Ar ji visai stazo neturi? Man atrodo net su mazesniu atlyginimu verta uzsirasyti po viena vaika abiems.
Dar toki varianta sugalvoju:
jus uzsirasote viena vaika ant saves vpa vieniems metams, gaunate lubas 1700 i rankas (aisku jei atlyginimas leidzia). Antrais metais uz ji jau nieko negaunate.
Zmona uzsiraso kita vaika ant saves, vpa dviems metams. Pirmus metus tada gauna maziau (koks mazdaug jos atlyginimas?), o antrus gali ismoka perrasyti ant jusu, ir ismoka bus paskaiciuota nuo jusu atlyginimo (lubos dabar 684 eur i rankas). Ji budama namie abu vaikus ziuri, o jus griztate i darba ir gaunate savo iprasta atlyginima.
Nepasimetusi parašė:
Sveikinu, kaip faina!![]()
Yra lubos, plius visos gaunamos ismokos negali virsyti 77% jusu atlyginimo.
Ačiū už išsamų atsakymą, daug ka paaiškino. Jos atlyginimas nieko gero, kadangi visą nėštumo laiko buvo bilietenyje. As galvojau toki variantą, kad rasau dviems metams su vienu vaiku, o ji eina su kitu, tik antrus metus abu vaikus persirasau ant saves ir einu i darbą. Antrus metus zmona gales buti vpa ir bus drausta ar turi grįžti į darbą ?
Pinocio parašė:
Ačiū už išsamų atsakymą, daug ka paaiškino. Jos atlyginimas nieko gero, kadangi visą nėštumo laiko buvo bilietenyje. As galvojau toki variantą, kad rasau dviems met…
Taip, ismoka perrasius zmona toliau gali buti vpa (jai saugoma jos darbo vieta), ji yra drausta, tik kiek suprantu stazas neina, nes nemoka mokesciu.
Tiesa as nesu tikra, ar galima bus antro vaiko ismoka ant jusu perrasyti, t.y.viena vpa gaunant, dar uzsirasyti antra 🤔 gal kas patvirtins, kas tikrai zino?
Nepasimetusi parašė:
Taip, ismoka perrasius zmona toliau gali buti vpa (jai saugoma jos darbo vieta), ji yra drausta, tik kiek suprantu stazas neina, nes nemoka mokesciu.
Aš, manau, kad turėtų leisti persirasyti, nes juk vistiek daugiau nemokes kaip 40+40. Bet gal yra čia kas žino konkrečiai 😉
Nepasimetusi parašė:
Pasiskambinau i sodra, tai antrus metus galima ir antrą vaiką ant saves rašyti,
Pinocio parašė:
Aš, manau, kad turėtų leisti persirasyti, nes juk vistiek daugiau nemokes kaip 40+40. Bet gal yra čia kas žino konkrečiai 😉
Galima taip.