Austeja_ parašė:
Ką tik buvo toks klausimas. Pagal mane, DK to nedraudžia tikrai ir galėsite. Užtvirtinimui reikėtų paskambinti į Darbo inspekciją.
[email protected] mama parašė:
Galisit.
Ačiū 🙂
Austeja_ parašė:
Ką tik buvo toks klausimas. Pagal mane, DK to nedraudžia tikrai ir galėsite. Užtvirtinimui reikėtų paskambinti į Darbo inspekciją.
[email protected] mama parašė:
Galisit.
Ačiū 🙂
Rcrj parašė:
Sveiki, esu pasirinkusi vpa dvejus metus, antrų metų išmoką esu perrašiusi savo mamai, vaiko močiutei. Ar galėsiu vpa prasitęsti trečius metus? Jei taip prieš kiek …
Galėsit, pasiderinkit su Personalo skyriumi. Sodrai nereikia nieko pranešti, bes trečiais metais išmoka nemokama. Tai jūsų ir darbdavio reikalas.
kiyoko parašė:
Sveikos. Kiek % mokesčių nuskaito nuo tos paskaičiuotos išmokėti vpa sumos?
21 proc. - 6 pric. PSD ir 15 proc. GPM.
Sveikos Esu motinystės atostogose iki kol vaikui sueis 2 m. Žinau, kad galima antrus perrasyti vyrui (jo alga didesnė). Bet kaip tada su mano darbu? Ar aš turiu į jį grįžti, jei perleidžiu vyrui? Ar tiesiog tik pasikeistų naudos gavėjas (vyras, kuris ir toliau dirbtų), o aš ir toliau galėčiau būti su vaikeliu namuose? Apšvieskite, kas panašią situaciją turėjote ir tvarkėtės dokus. Ačiū
Ginkps parašė:
SveikosEsu motinystės atostogose iki kol vaikui sueis 2 m. Žinau, kad galima antrus perrasyti vyrui (jo alga didesnė). Bet kaip tada su mano darbu? Ar aš turiu …
Galite ir toliau buti namie su vaiku
Gal bus aktualu toms, kurios gauna vpa lubas:
Mano antru metu lubu ismoka buvo 606 Eur i rankas (skaiciuota pagal 2018 IV ketvircio vidutini uzmokesti).
Perrasiau ant vyro, ir dabar gausiu 680 Eur i rankas (nes paskaiciavo pagal 2020 II ketvircio VDU).
Gavosi 74 Eur pliuso, labai dziaugiuosi
Gal kas tiksliai zinote, ka as prarandu tuo laikotarpiu, kol mano vpa ismoka perrasyta ant vyro? Susikaups maziau pensijos stazo?
Nepasimetusi parašė:
Gal bus aktualu toms, kurios gauna vpa lubas:
Mano antru metu lubu ismoka buvo 606 Eur i rankas (skaiciuota pagal 2018 IV ketvir…
Mažiau nesusikaups, nes valstybės lėšomis esate draudžiama nuo MMA. Sukaupsite mažiau taškų pensijai tuo atveju, jei išmoka būtų didesnė už MMA, nes, kaip minėjau, nuo sumos, lygios MMA, draudžia valstybė.