Donciuta parašė:
O man visiškai feritino nepakėlę šie papildai, kaip ir jokie kiti. Tik lašelinė.
O man pakako 5-6 tableciu kazkokios ale zolines gelezies Floradix, kur tik 6mg, ir feritinas nuo 38 iki 60 pakilo. Tikrai kad individualu...
Donciuta parašė:
O man visiškai feritino nepakėlę šie papildai, kaip ir jokie kiti. Tik lašelinė.
O man pakako 5-6 tableciu kazkokios ale zolines gelezies Floradix, kur tik 6mg, ir feritinas nuo 38 iki 60 pakilo. Tikrai kad individualu...
Meshka parašė:
Įdomu..Du metus gėriau papildus geležies, jokio efekto. Kai jau visai nukrito - tada lašelinę susilašinau
Donciuta parašė:
Įdomu..Du metus gėriau papildus geležies, jokio efekto. Kai jau visai nukrito - tada lašelinę susilašinau
Pas mane mthfr mutacijos sunkesne forma, tirstas kraujas, tai man feritinas gan greit kyla. Bet biskj beda, kad noreciau dar siek tiek pasikelti feritina, bent iki 80, bet hemoglobinas jau arti 150, tai bijau dar gelezies gerti.
O folio rugstis pas mane visad virsydavo normas daug kartu. Del mutacijos man ji sunkiai savinasi, ir pervirsis lieka cirkuliuoti kraujyje.
Meshka parašė:
Pas mane mthfr mutacijos sunkesne forma, tirstas kraujas, tai man feritinas gan greit kyla. Bet biskj beda, kad noreciau dar siek tiek pasikelti feritina, bent iki …
Tiek folio rūgšties, tiek B6 ar B12 kraujuje per daug būna, kai gaunami per dideli kiekiai, tiek, kiek organizmui natūraliai yra per daug. Tada atsiranda toksiškumas. Man taip ir buvo su B6.
Jeigu neįsisavina, tai ir kraujas rodo žemą rodiklį. Geras pvz.yra su geležies papildais ir feritino rodikliu.
StebuklingaŽaluma parašė:
Tiek folio rūgšties, tiek B6 ar B12 kraujuje per daug būna, kai gaunami per dideli kiekiai, tiek, kiek organizmui natūraliai yra per daug. Tada atsiranda toksiškuma…
Man folio rugstis virsijo norma daug kartu dar tuomet kai as jos nevartojau.
Turint mutacija folio rugstis neisisavina normaliai, tik dalis jos isisavina, priklausomai nuo mutacijos sunkumo; esu skaiciusi kad tokiu atveju kraujo tyrimas gali rodyti jog yra pervirsis, kad pervirsis lieka cirkuliuoti kraujyje, nepatenka pilnai i organus.
https://www.mygenefood.com/blog/mthfr-and-folic-acid-build-up-what-you-need-to-know/
Meshka parašė:
Turint mutacija folio rugstis neisisavina normaliai, tik dalis jos isisavina, prik…
Folio eritrocituose tyrimas tokiu atveju parodytu kiek isisavlno
Ocean Ni parašė:
Folio eritrocituose tyrimas tokiu atveju parodytu kiek isisavlno
Jeigu gerai pamenu, tiek plazmoj, tiek eritrocituose rode pervirsi.
Meshka parašė:
Turint mutacija folio rugstis neisisavina normaliai, tik dalis jos isisavina, prik…
Bet kaip įdomiai... Tai tada tuos kraujo tyrimus nebeaišku kaip interpretuoti beįmanoma
StebuklingaŽaluma parašė:
Bet kaip įdomiai... Tai tada tuos kraujo tyrimus nebeaišku kaip interpretuoti beįmanoma
Jeigu negeriant folio rugsties arba foliato, arba geriant minimalia doze, tyrimo rezultatas daug kartu virsija norma, galima itarti kad yra mutacija. Kai pirmasyk folio rugsties tyrima pasidariau, nesupratau kame reikalas, kodel tokie didziuliai skaiciai, tada apie mutacija dar nebuvau girdejus. Dabar jau suprantu del ko buvo toks rezultatas.
Meshka parašė:
Jeigu negeriant folio rugsties arba foliato, arba geriant minimalia doze, tyrimo rezultatas daug kartu virsija norma, galima itarti kad yra mutacija. Kai pirmasyk f…
Supratau. Vadinasi, nežinant apie turimas mutacijas, folio rūgšties tyrimas sunkiai interpretuojamas. Žinosiu dabar