amsterdame parašė:
Taip, del maistelio super, kad atnesa velyva vakariene ir tikrai gali uzvalgyte. Bet as zinokit kita karta kogero nesirinkciau Santaru...
Labai gaila, kad tokia patirtis, kazkaip tarp jusu ir Santaru juoda kate perbegus...
amsterdame parašė:
Taip, del maistelio super, kad atnesa velyva vakariene ir tikrai gali uzvalgyte. Bet as zinokit kita karta kogero nesirinkciau Santaru...
Labai gaila, kad tokia patirtis, kazkaip tarp jusu ir Santaru juoda kate perbegus...
vugi parašė:
imnotparanoid parašė:
Ačiū už nuomonę ;) aš tik tikiuosi, kad gal atsiras kažkas, kas gali pasidalinti patirtimi.
Važiavau be plano, nes antras vaikas ir žinojau - mano planas tik iliuzija. Bet turėjau pageidavimą, kad leistų ant kamuolio spyruokliuoti. Nors tai kirtosi su jų planu nuolat skaičiuot kūdikio tonus, bet prisiderino kaip skaičiuoti man ant kamuolio sėdint. Vėliau irgi turėjau tai vienokį, tai kitokį prašymą visai ne į temą (ko norėt, kai jau su dievais kalbasi gimdyvė), bet visi į mano prašymus atsižvelgdavo. Pirmą gimdžiau VGN, tai ten niekam niekas nebuvo įdomu, darė ką jiems reikėjo ir dar pamokslavo, kad būsiu bloga mama, nes per sarėmius neguliu su šypsena veide mažylio belaukdama.
Ringailiux parašė:
Važiavau be plano, nes antras vaikas ir žinojau - mano planas tik iliuzija. Bet turėjau pageidavimą, kad leistų ant kamuolio spyruokliuoti. Nors tai kirtosi su jų p…
Ačiū
Aš labiausiai šitus dalykus ir turiu omeny - ar leidžia judėt kai nori judėt (na man patikino kad jie jau turi bevielius aparatus vaiko tonam matuot), ar neskubina jei nereikia skubint, ir pan. Tai kažkaip paskaitose man patikino kad apskritai net bet kokios intervencijos yra galima atsisakyti jei nori atsisakyti (pvz., kad tik atvykus iškart nestatytų kateterio kol jo nereikia). Tik va kitos moterys sako kitaip - tai į klausimus neatsakė, tai dar kažkas...
bet jūsų patirtis žymiai draugiškesnė;)
Įtariu, nemažai čia dar nuo dirbančio personalo priklauso.
Jo, VGN jie net per paskaitas sakė kad va kai jau tonus matuojam tai reik gulėt o matuojam beveik visą laiką nes pagal juos poste matom situaciją.
imnotparanoid parašė:
Ačiū![]()
Aš labiausiai šitus dalykus ir turiu omeny - ar leidžia judėt kai nori judėt (na m…
Gimdziau vgn, nieks gulet neliepe, sokinejant ant kamuolio matavo tonus
imnotparanoid parašė:
Ačiū![]()
Aš labiausiai šitus dalykus ir turiu omeny - ar leidžia judėt kai nori judėt (na m…
Bent jau man po vandenu nuleidimo pasake, kad visa likusi laika matuos vaiko tonus ir apie joki bevieli aparata nei kalbos nebuvo , kai jau merdejau skausmuose pasiule paspiruokliuoti ant kamuolio, teko keltis su visais laideliais, tai aparatas vis smuko, slinko ir buvo neimanoma matuot,
akusere vis lakstydavo i palata taisyt aparato padeties, buvo begalo nepatogu. Tai galiausiai gryzau i lova Beje tuo metu nebuvo daug gimdyviu :). Su tais aparatais turbut panasiai kaip ir su tom gimdymo kedutem, Santaros jas turi, pvz. per “ekskursija” ji buvo gimdykloje, o toje gimdykloje kur as gimdziau buvo tik kamuolys ir tas pats uzkeltas ant spintos
Ideja parašė:
Bent jau man po vandenu nuleidimo pasake, kad visa likusi laika matuos vaiko tonus ir apie joki bevieli aparata nei kalbos nebuvo, kai jau merdejau skausmuose …
Natūralu, kad kamuolys ant spintos. Jei gimdyvė jo nepageidauja, tai ir neturi maišytis po kojom. Aš atėjus į gimdyklą pamačiau kamuolį ir paprašiau nukelti, nes norėsiu juo naudotis.
Ideja parašė:
Bent jau man po vandenu nuleidimo pasake, kad visa likusi laika matuos vaiko tonus ir apie joki bevieli aparata nei kalbos nebuvo, kai jau merdejau skausmuose …
Man vyras nukele kamuoli, viena saremi paspirokliavau ir gulde nes norejau epiduro..
Del misinio, tai as gulejau 262, 263 ir 265 palatose- misinio kaimynei niekur ieskot nereikejo, atnese akusere buteliuka ir sterile soske..taip, sterilizatoriaus nera eini su virduliu visko plikyt i virtuvele.. bet man cia nebuvo katastrofa nukeblinau..
Pervezant tiek 2015 tiek dabar liepe sedet ant kaites puses.. nemaniau kad cia gali but beda.. kaip pervezt? Gulincia lovoj? Man jokio skirtumo tas dvieju minuciu oervezimas nes vis tiek palatoj turi vaiksciot ir sestis ant tu siuliu ir gulet... Cia jau slieku ieskojimas...kai nori kad viskas butu blogai tai randi prie ko prikibt..
Per 5 dienas maistas keistas buvo tik karta- suri kose su razinom o siaip tas maistas geras palygint su kaina uz kiek ji turi paruost
kugelis pvz tikrai skanus buvo
Ideja parašė:
Man iegi neleido judėti, nors prašiau akušėrės. Atsakymas: skatinamas gimdymas, turim nuolat klausytis tonų. Nors žinojau apie bevielius daviklius, tuo momentu neturėjau jėgų aiškintis. Taip visus sąrėmius lovoje ir pragulėjau, į wc irgi neleido eiti.
Dėl gimdymo plano, turėjau jį galvoj, t. Y. žinojau k norėčiuo, o ko -ne. Bet nei manęs kas klausė, nei ką. Vis laukiau, kol ateis akušėrė pasikalbėti apie gimdymo planą, bet ji tik trumpam atbėgdavo ir viskas. Kažkiek ir mano klaida. Turbūt reikėjo pačiai rodyti iniciatyvą ir ją stabdyti. Ten patekus tampi pacientu ir bent jau mano nuomonės nieks neklausė, tiesiog sakydavo, kas bus: dabar lašinsim fiziologinį, dabar skatinsim, vėliau apie nuskausminimą kalbėsim ir pan.
Manes atsiklause ar sutinku but skatinama ir pasirasiau sutikima, nes buvau be vandenu o veikla nevyko, sake galim laukt nezinia kiek, o ir su skatinimu viskas vyko 16val. Pradzioj gulejau, matavo tonus, o paskui atejo matuot lyg po koko 10-15min kas valanda, po to nuimdavo aparatus ir galedavau judet, but ant kamuolio ir eit i wc kol suleido epidura, tada likau gulet kokie dar gimdymo planai... Nesijauciu protingesne uz simtus gimdymu priimancius medikus