Spurguspurga parašė:
❤️Aciu .Istiesu manau,kad pereiti buvo geriausias sprendimas.
Aš ir tą patį tik kitoje temoje sakiau, kad dar hcg dienos nebuvo.
SunMoon, bet gal testukus darai? Anksčiau 5-6dpi jau testukus gadinai
_Green_ parašė:
As pritariu del 3 embrionu sodinimo - man tai labai neatsakingai skmba, tuo labiau merginoms, kurioms maziau nei 40 metu. Uzsienyja kuo toliau, tuo labiau vieno emb…
Iš esmės tai ir dėl prastesnės laboratorijos "ženklas". Statistiškai pastebima, kad įkėlus 3d didesnė tikimybė, kad ten pasivystys ir užsikabins nei kad būtų augęs laboratorijoje (ką tai sako apie pačią laboratoriją, ir jos gebėjimą sukurti atkurti blastukui tinkamas sąlygas...?). Todėl dažnai ir išrenka geriausią 3d ir sodina, o tada laukia iki 5dienų, žiūri kas bus ir jei būna ką, sodina geriausią antrą. Jei kokybė ar vystymąsis prasti gali ir du ir tris susodinti net ir 2 dienų. Iš vienos pusės, na jei statistiškai geriau, tai kodėl gi ne. Minusas tas, kad visi geresni pasaulio embriologai kalba apie tai, kad apie kokybę negali spręsti 3 dieną, t.y. nebūtinai toliau gerai vystysis tas, kuris 3 dieną atrodo pranašiausias. Labai neretai taip ir būna.
Man Vk 3 dieną įsodino geriausią, tada visi nustojo vystytis. Aš aišku per visą šį laiką išsikrapščiau apie vyrą viską iki kruopelutės, pati kokybę gerinu. Nu žodžiu verčiam skūrą iki "negaliu", nes po 3čios dienos nieko neliko, kai įsijungia genomas, kai labai svarbi mitochondrijų būklė. Dabar planuojam Tr, gydytojas pritaria, kad reikia mum kokybę gerint kaip begalima labiau (mūsų atveju), bet dar sako ir laboratorija. Nu nesu aš fanė LT laboratorijų, suprantu, kad jos tikrai silpnesnės, bet mane nustebino. Kaip sakau, visi neišgyveno, tai tikrai turbūt ne vien laboratorija. Gydytojas tik nusišypso. Skaitau turkaičių temą nuo pradžių ir moterys, kurioms po 3čios dienos nelikdavo nei vienas embrionas nepasiekdavo blastocistos fazės Lt (iš keliolikos, kaip man) prisišaldo ten tiek, kad vos ne nežino iš ko rintis, visi užauga ir visi geros kokybės. Va net vakar kažkuri rašė. O aš galvojau, kad mes tikrai beviltiški, aš jau dono ieškojau ivfui. Ką galima pagalvoti apie savo kiaušialąstes ir apie kokybę dėl tokių laboratorijų? O nepavykus siūlo tik bandyti dar kartą... Kaip prieš 10 metų ant Spraito dangtelio. Biškį suma ne ta, ir sveikatai poveikis. Mes dar tik ruošiamės, aš vis vien dar verčiu tą skūrą kad tikrai viskas būtų padaryta. Bet dabar skaitau temą apie kitų patirtis tai jau visai kitom akim...