2018.11.16 15:03 (prieš 3 mėn.)
666nenuorama parašė:
Sveiki, maitinu 6savaiciu kudiki ir jau gal 6-7 karta puola bedos su desine krutim, si karta krutis paraudus ir skauda, maitinant neskauda, po maitinimo palengveja,…
Man buvo tas pats, bet pačią pirmąją savaite, sukilo temperatūra, labai skaudėjo abi krūtis. Palengvėdavo po maitinimu. Apsičiupinėkite lengvais sukamaisiais judesiais ar nera guzelių. Kad maitinate kas 1-2 val labai gerai. Jeigu jausite dideli tempimą- šiek tiek nutraukite, tik tiek kad palengvetu, nebandukite ištuštinti krūties, nes po to pieno bus dar daugiau. Kas kiek laiko maitinate nakti? Jeigu kas kokias 5val, manau to priežastia yra nedažnas maitinimas nakti, nes pieno tada prisikaupia labai daug. Kadangi organizmas bando suprasti kūdikio poreikius t.y. kiek pieno jam užtenka, yra gminama maximumas. Todel krutys visada sunkios ir pilnumo jausmas. Man labai padejo karšta dušo srovele į krutine pries maitinima, o po maitinimo šaltas kopusto lapas ant kruties. Istraukia karšti, atvesina ir mažina šiek tiek pieno gamyba. Taip dariau 5 dienas po to palengvejo ir toliau viskas tik geriau. Mišinukų tikrai nereikia, nes akivaizdu kad pieno turite per akis 👍🏻 kur jį desite jeigu dar mišini duosite? Užsidegs krutine ir tada bus bedu. Maitinkite tiek kiek kudikis nori, su laiku viskas susitvarkys. Nenoriu gasdinti, bet buna kad ir pieno latakelis užsikemša (daug info yra Vitkausko knygoje) , bet tada jaustumete ne pinuma bet dideli skausma. Bet jeigu daznai zindote ir pienas neužsistovi (nebent ilgas nežindymo laikas nakti) tada nemanau kad tai gresia 😊 aisku cia mano asmeniniai patyrimai. Pradžia buvo sunki, bet po to šypsositės.