Katerina. parašė:
Gulėjau, tai mane tepė paprastu salicilo tepalu ir vesdavo pabūt po spec liampa, gulėjau 2 savaites🙂
O kur gulejot? Gavo siuntima, bet kaip suprantu dar gydytojas apziures ir tada nuspres ar guldyt.
Katerina. parašė:
Gulėjau, tai mane tepė paprastu salicilo tepalu ir vesdavo pabūt po spec liampa, gulėjau 2 savaites🙂
O kur gulejot? Gavo siuntima, bet kaip suprantu dar gydytojas apziures ir tada nuspres ar guldyt.
Sveiki, prieš pusę metu pastebėjau, kad niežti plauku odą atčiau kaklo ir aplink. Ypač kai išplaunu galvą. Palengvėja niežulys, kai prisitepu kremais ar aliejais.
Tik dabar supratau, kad gali būti žvynelinė, šokau į paniką, pas gydytojus galimybės šiuo metu nėra. Verkiu nžn kodėl, aplamai paskutiniu metu daugiau stresinių situacijų.
O sakykit turiu ilgus storus plaukus, kaip žiūriu nuotraukas tai plėmais iškrenta plaukai?
O paskui bus dar blogiau, ta prasme jei niežti tik galvos oda, paskui pereis kitur?
Prašau atsakykite man
Grupioke parašė:
Sveiki, prieš pusę metu pastebėjau, kad niežti plauku odą atčiau kaklo ir aplink. Ypač kai išplaunu galvą. Palengvėja niežulys, kai prisitepu kremais ar aliejais.
…
Aš 10m sergu žvyneline. Mačiau visko. Man 18m atsirado galvoje. prieš metus nuo skyrybų žaibinė forma gavosi viso kūno 80proc. Dabar jau geriau, nors nutraukiau vaistus. Visiems skirtingai, visokiausių formų esu mačiusi. Mano plaukai ploni ir jų mažai ir per 10m fu fu nesu plika, nors tikrai slenka. Tiesiog nepanikuokit dar labiau ir apsilankykit pas daktarus. Šiais laikais yra būdų su šia liga gyventi. Sėkmės. ;)
Labas rytas. Aš daugiau kaip 20 metu turiu. Ir dažnai galvoje atsinaujina, būna netinka šampūnas, ar plaukų dažai tai peršti, niežti. Poto praeina. Kai būna paūmėjimas nusiperku losjono ir greit padeda.
Seip plaukai mano tankus ir ilgi, nepastebėjau, kad dėl žvynelinės stipriai slinktu.
Man galvoje yra jau irgi koks 15-20 metų,kai laukiausi buvo beveik pranyke, o kai pagimdžiau vaikutį labai paūmėjo tai išslinko kokštais plaukai prie kaktos praplikau, kai apsilankiau pas savo dermatovenerologės tai sakė, kad po gimdymo ir taip turi priaugti plaukai iškristi be to buvo storas luobas susidares tai nekvėpuoja oda ir todėl ir slinko plaukai reikia neužleisti, kad nesusidarytų storas luobas nuvalyti su salicilio aliejų specialų daktarę išrašo arba su vaikišku kur vaistinėse būna pirkti kūdikio luobeliai valyti ir tepu su dermovate jo šalutinis poveikis, kad skaitina plaukų augimą tai galvos odai kaip tik gerai man padeda ir plaukų neriebina kas patinka.
Grupioke parašė:
…
Pasistenkite negalvoti, kas gali būti, nes visiems skirtingai būna. Geriau stebėkite, nuo ko paūmėjimas ir stenkite to vengti
Grupioke parašė:
Ačiū labai parašiusioms. Man taip baisu, nes plauksi viskas ką turiu. Ir baisu kad neišplistų. Vakar radau vaistinėj šios firmos produkcijos. Kitų dar reikės paiešk…
Man draugė vaistininkė vit. D rekomenduoja, kai žvynelinė, gerai ir tyrimą pasidaryti, kad žinoti kokia būklė ir kokią dozę vartoti.
Aš įtariu, kad visą gyvenimą sergu žvynelinę, tik skirtingo stiprumo, bet sužinojau, kad žvynelinė, tik 30 m., po pirmagimės gimimo, nes tada galva pilna žvynų buvo. O šiaip nepamenu, kada neturėjau pleiskanų. Kai dukrai kūdikystėje reikėjo nuimti nuo galvos luobą, mama ir prisiminė, kad man luobas vis atsinaujindavo ir kaip tik tuo metu kažkur skaičiau, kad jei vaikui luobas vis atsinaujina, turi polinkį sirgti žvyneline. Kai saulėta buvo, tai be vaistų gyvenau, bet dabar jau karts nuo karto galvos odą hormoniniu tirpalu tepliobu, bet baisiausia man, kad ta zaraza buvo viename antakyje, dabar jau po truputį kitą užpuolė, o tam kitame taip stipriai, kad nuo žvynus lupinėdama išpešu ir antakio plaukelių, tai net matosi, kad mažiau jų belikę...o antakių vaistais nepatepsi, lieka visokie aliejai...
bebriuke83 parašė:
Man draugė vaistininkė vit. D rekomenduoja, kai žvynelinė, gerai ir tyrimą pasidaryti, kad žinoti kokia būklė ir kokią dozę vartoti.
Mano dukrai irgi luobas vis atsinaujindavo ir dabar yra viena plokštelė žvynelinės, kai buvau pas odos gyditoja sako maža dar labai gal pranyks, nes nedaug to žvyno yra, sako patept vis su dermovate ir venkti streso, nevalgyti konservuoto ir rūkyto maisto, nes šiek tiek tai turi įtakos, bet tokiai mažai nerašysiu degnozes, kad žvynelinė, nes negalės tada į armija eit jei būtų toks noras.