Grietinėlės ir sūrio padaže užkepta vištiena su pievagrybiais

Ingredientai: Vištienos krūtinėlė - 250 gramų, Pievagrybiai - 100 gramų, Sultinys - 30 mililitrų, Aliejus - 1 valgomasis šaukštas, Sviestas - 1 valgomasis šaukštas, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Miltai - 1 valgomasis šaukštas, Grietinėlė - 100 mililitrų.

Pirmiausiai pasiruoškite padažą. Miltus suberkite į grietinėlę, gerai išplakite šluotele. Sudėkite spaustuku pertrintą česnaką, įberkite pipirų. Viską pavirkite iki kol sutirštės. Tuomet suberkite sūrį, išmaišykite, kad išsilydytų. Supilkite 70 ml sultinio, užvirinkite ir iškart nukelkite nuo ugnies. Padažas paruoštas. Pievagrybius pavalykite, supjaustykite. Apkepinkite svieste iki kol nugaruos susidaręs skystis. Pagardinktie druska, pipirais. Pilkite likusius 30 ml sultinio ir patroškinkite 5 min. Sudėkite į kepimo formą. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite supjaustytą vištienos krūtinėlę (įpilkite truputį aliejaus, jeigu svyla). Apkepintą vištieną taip pat dėkite į formą, išmaišykite su grybais. Grybus ir vištieną užpilkite pasiruoštu padažu. Kepkite iki 180°С įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Patiekite su mėgiamu garnyru. Tai labai kvapnus ir skanus patiekalas. Užkepant papildomai galima įdėti vos vos pakepintų morkų, svogūnų.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!