Grikių košė su grybais (rusų receptas)

Ingredientai: Džiovinti grybai - 50 gramai, Vanduo - 1 litras, Grikiai - 500 gramai, Švieži grybai - 300 gramai, Svogūnai - 2 vienetai, Sviestas - 100 gramai, Druska - 1 žiupsnelis.

Labai smulkiai sugrūskite džiovintus grybus ir suberkite į pasūdytą vandenį. Užvirinkite, sudėkite grikių kruopas ir virkite. Tuo metu keptuvėje išlydykite sviestą ir apkepinkite smulkintus šviežius grybus (tinka ir pievagrybiai). Druskos berkite pagal skonį. Į tą pačią keptuvę suverskite išvirusius grikius, išmaišykite ir patiekite.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.