Jautienos suktinukai su daržovių padažu
Ingredientai: Jautienos faršas - 900 gramai, Kalakutiena - 150 gramai, Kiauliena su riebaliuku - 150 gramai, Vidutinės morkos - 3 vienetai, Maži svogūnai - 3 vienetai, Petražolės - 0 pundeliai, Ančiuvių filė - 5 vienetai, Kaparėliai - 5 valgomieji šaukštai.
Jautienos file supjaustykite riekelėmis (kaip karbonadams), pagardinkite druska bei pipirais ir išmuškite. Kalakutieną ir kiaulieną labai smulkiai supjaustykite arba sumalkite mėsmale. Nuo duonos riekelių nupjaustykite žievelę ir minkštimą sutrupinkite. Susmulkinkite petražoles, ančiuvius ir kaparėlius. Inde sumaišykite kiaulieną, kalakutieną, petražoles, ančiuvius, kaparėlius, duonos trupinius ir kiaušinį. Pagardinkite druska ir pipirais (druskos nepadauginkite, nes kaparėliai ir ančiuviai gana sūrūs). Ant kiekvieno jautienos muštinio kraštelio dėkite šiek tiek faršo ir suvyniokite suktinukus. Juos sutvirtinkite siūlu. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iš visų pusių apkepinkite suktinukus, kol jie gražiai paruduos (apie 15 minučių). Paruoštus suktinukus sudėkite į indą. Tame pačiame aliejuje pakepinkite smulkintas morkas ir svogūnus (3-4 minutes ant vidutinės ugnies). Užpilkite pomidorų padažu, pamaišykite ir užpilkite sultiniu bei vynu. Mišinį užvirinkite. Į karščiui atsparų indą supilkite daržoves ir sultinį, ant viršaus sudėkite jautienos suktinukus, pagardinkite druska ir pipirais. Indą uždenkite dangteliu arba folija ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 1 valandą ir 15 minučių. Nuo pagamintų suktinukų nuimkite siūlą ir sudėkite juos į lėkštę. Padažą supilkite į puodą, užvirinkite ir įpilkite 2 šaukštus vandens bei krakmolo. Viską gerai išmaišykite ir pavirinkite dar 2-3 minutes. Padažą patiekite kartu su suktinukais.