Kaip pasigaminti naminius ledus be ledų gaminimo aparato?

Naminiai ledai be ledų gaminimo aparato George Dolgikh | Shutterstock.com

Ledų gaminimo aparate ledai pavyksta minkšti, vientisos tekstūros, be ledo kristalų, tačiau ką daryti, jeigu neturite ledų gaminimo aparato? Ne bėda! Dalinamės paprastu metodu, kaip sušaldyti puikiausius ledus be ledų gaminimo aparato. Jums tereikės kepimo formos ir plakimo šluotelės.

Šaldiklyje ruošiami ledai be ledų gaminimo aparato

  1. Pasiruoškite ledų masę pagal patinkantį receptą. Pavyzdžiui, siūlome išbandyti šiuos puikus braškinius grietinėlės ledus.
  2. Ledų masę supilkite į metalinę ar stiklinę 20-25 cm ilgio stačiakampę kepimo formą.
  3. Formą su ledais dėkite į šaldymo kamerą, šaldykite 90 min. Ištraukite ir metaline plakimo šluotele gerai išmaišykite, lengvai paplakite masę, dėmesingai ją nukrapštydami nuo kraštų ir dugno.
  4. Grąžinkite kepimo formą į šaldiklį ir laikykite dar 45 min. Ištraukite ir vėl gerai išmaišykite, paplakite metaline šluotele.
  5. Viską dar 2-3 kartus pakartokite, t.y. 45 min. šaldykite, ištraukite, išplakite.

Prisiminkite, kad kuo intensyviau ir ilgiau plaksite, tuo tolygesnės tekstūros ledai pavyks. Kita vertus, nepersistenkite ir ilgai negaiškite, nes jeigu plakami ledai aptirps, efektas bus priešingas, šąlant susidarys tekstūrą gadinantys ledo kristalai.

Jeigu viską atliksite teisingai, pavyks minkšti ir purūs ledai, kuriuos galite tiekti iškart arba ilgėliau palaikyti šaldymo kameroje, kad jų tekstūra būtų tvirtesnė.

Tokiu būdu paruošti naminiai ledai po nakties šaldytuve bus labai kieti, tai normalu. Ledus prieš tiekdami 10-15 min. palaikykite kambario temperatūroje, kad jie šiek tiek suminkštėtų.

Susiję straipsniai

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.

Tinginių „Napoleonas“ iš šaldytos sluoksniuotos tešlos

Puikus ir labai lengvai paruošiamas desertas, kuriam reikės kelių ingredientų ir vos pusvalanduko jūsų laiko.

Trupininis rabarbarų pyragas

Skanutėlis pyragas, kuriame puikiai sudera rabarbarų rūgštelė ir saldūs, traškūs trupiniai. Ypač gardus su ledais.