Kalėdų eglutės su šokoladu ant pagaliuko (receptas)
Katarzyna Hurova | Shutterstock.com
Skanios, dailios ir itin paprastai paruošiamos Kalėdų eglutės iš sluoksniuotos šaldytos tešlos tikrai papuoš šventinį stalą. Joms reikės tik poros ingredientų, gamyba neužtruks, o svečius tikrai nustebinsite!
8 eglutėms Jums reikės:
- 5 lakštų bemielės sluoksniuotos tešlos;
- 100-120 g šokoladinio riešutų kremo;
- trupučio miltų stalviršiui pabarstyti;
- trupučio cukraus pudros apibarstymui;
- 8 medinių iešmelių.
Patarimas: riešutų kremą galite keisti bet kokiu kitu patinkančiu pertepimu. Puikiai tiks įvairios uogienės, džemai, sviesto, cukraus ir cinamono mišinys, aguonų įdaras ir pan.
Gaminimas:
- Iešmelius pamerkite vandenyje iki kol pasiruošite eglutes. Išmirkę iešmeliai kepdami ne taip stipriai patamsės.
- Sluoksniuotos tešlos lakštus atitirpinkite.
- 1 lakštą atitirpinkite vos vos ir tada iš jo sausainių formele išspauskite ar tiesiog peiliu išpjaustykite žvaigždutes. Tą lengviau padaryti kol lakštas dar tvirtesnis, todėl jo nerekomenduojame visiškai atitirpinti.
- Likusius 4 lakštus visiškai atitirpinkite.
- Stalą pabarstykite miltais ir pakočiokite atitirpintus tešlos lakštus, kad būtų šiek tiek plonesni. Daug kočioti nereikia.
- 2 lakštus ištepkite šokoladiniu riešutų kremu (ar kitu patinkančiu pertepimu).
- Ant jų uždėkite 2 „švarius“ lakštus.
- Suvožtus lakštus dar truputį pakočiokite, kad geriau susipaustų.
- Lakštus supjaustykite išilgai į 4 juostas, t.y. iš viso turi gautis 8 dvigubos juostelės.
- Juosteles lankstykite į armonikėlę taip, kad apatinis sulenkimas būtų plačiausias, o viršutinis siauriausias.
- Sulankstytas eglutes perverkite mediniais iešmeliais taip, kad aštrioji dalis išlįstų viršuje per tris pirštus.
- Suformuotas eglutes ir žvaigždutes dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
- Iškeptas eglutes visiškai atvėsinkite, užverkite žvaigždutes - viršūnėles ir apibarstykite cukraus pudra.
- Pasidžiaukite gražiai papuoštu stalu ir skanaukite!