Kalėdų eglutės su šokoladu ant pagaliuko (receptas)

Sluoksniuotos tešlos Kalėdų eglutės ant pagaliuko Katarzyna Hurova | Shutterstock.com

Skanios, dailios ir itin paprastai paruošiamos Kalėdų eglutės iš sluoksniuotos šaldytos tešlos tikrai papuoš šventinį stalą. Joms reikės tik poros ingredientų, gamyba neužtruks, o svečius tikrai nustebinsite!

8 eglutėms Jums reikės:

  • 5 lakštų bemielės sluoksniuotos tešlos;
  • 100-120 g šokoladinio riešutų kremo;
  • trupučio miltų stalviršiui pabarstyti;
  • trupučio cukraus pudros apibarstymui;
  • 8 medinių iešmelių.

Patarimas: riešutų kremą galite keisti bet kokiu kitu patinkančiu pertepimu. Puikiai tiks įvairios uogienės, džemai, sviesto, cukraus ir cinamono mišinys, aguonų įdaras ir pan.

Gaminimas:

  1. Iešmelius pamerkite vandenyje iki kol pasiruošite eglutes. Išmirkę iešmeliai kepdami ne taip stipriai patamsės.
  2. Sluoksniuotos tešlos lakštus atitirpinkite.
  3. 1 lakštą atitirpinkite vos vos ir tada iš jo sausainių formele išspauskite ar tiesiog peiliu išpjaustykite žvaigždutes. Tą lengviau padaryti kol lakštas dar tvirtesnis, todėl jo nerekomenduojame visiškai atitirpinti.
  4. Likusius 4 lakštus visiškai atitirpinkite.
  5. Stalą pabarstykite miltais ir pakočiokite atitirpintus tešlos lakštus, kad būtų šiek tiek plonesni. Daug kočioti nereikia.
  6. 2 lakštus ištepkite šokoladiniu riešutų kremu (ar kitu patinkančiu pertepimu).
  7. Ant jų uždėkite 2 „švarius“ lakštus.
  8. Suvožtus lakštus dar truputį pakočiokite, kad geriau susipaustų.
  9. Lakštus supjaustykite išilgai į 4 juostas, t.y. iš viso turi gautis 8 dvigubos juostelės.
  10. Juosteles lankstykite į armonikėlę taip, kad apatinis sulenkimas būtų plačiausias, o viršutinis siauriausias.
  11. Sulankstytas eglutes perverkite mediniais iešmeliais taip, kad aštrioji dalis išlįstų viršuje per tris pirštus.
  12. Suformuotas eglutes ir žvaigždutes dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  13. Iškeptas eglutes visiškai atvėsinkite, užverkite žvaigždutes - viršūnėles ir apibarstykite cukraus pudra.
  14. Pasidžiaukite gražiai papuoštu stalu ir skanaukite!

Susiję straipsniai

Varškės apkepas su obuoliais

Įprastą varškės apkepą galite lengvai paįvairinti ant viršaus išdėliodami obuolių riekeles - jos apkepui suteiks drėgnumo ir itin malonų aromatą.

Karališki lietiniai su pienu ir grietinėle

Tikras skanumėlis, kuris net ir kasdienius pusryčius pavers mažyte švente!

Pačios skaniausios ir paprasčiausios varškės spurgytės

Pačios jaukiausios, puriausios ir skaniausios, tiesiog neatsivalgomos varškės spurgytės!