Kapotos vištienos kukuliukai grietinėlės - sūrio padaže
Ingredientai: Vištienos filė - 500 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Kiaušinis - 1 vienetas, Grietinėlė, 35 % riebumo - 200 mililitrai, Sūris - 150 gramai, Česnakas - 3 skiltelės, Druska, pipirai, kiti prieskoniai - 1 žiupsnelis.
Vištienos filė šiek tiek pamuškite ir supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su smulkiai pjaustytu ar tarkuotu svogūnų, gardinkite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais, galite įmaišyti smulkintų žalumynų. Įmaišykite truputį paplaktą kiaušinį. Kepimo formą patepkite grietinėle, sudėkite iš vištienos masės suformuotus kukuliukus. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. Kol kepa rutuliukai, pasiruoškite padažą: smulkiai sutarkuotą sūrį sumaišykite su likusia grietinėle, įspauskite česnako. Gautu padažu užpilkite apkepusius kukuliukus ir grąžinkite į orkaitę dar 15-20 min. Tiekite su virtais ryžiais, salotomis.