Kepti lavašo suktinukai su varške, sūriu ir žalumynais

Ingredientai: Didelis lavašas - 2 vienetai, Varškė - 300 gramų, Feta sūris - 150 gramų, Fermentinis sūris - 150 gramų, Kiaušiniai - 3 vienetai, Krapai - 1 pundelis, Sviestas - 50 gramų, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Aliejaus (formai patepti) - 1 valgoma.

Sūrį sutarkuokite, sumaišykite su sutrupinta feta, pertrinta varške, berkite smulkintus žalumynus, įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska, pipirais. Viską labai gerai išmaišykite, ištrinkite. Lavašus išsukite, aptepkite varškės ir sūrio mase, susukite, supjaustykite 3-4 cm ilgio suktinukais. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, patepkite aliejumi. Suktinukus sudėkite vieną šalia kito. Ant viršaus išdėliokite sviesto gabaliukus. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. iki kol sūriai išsilydys, viršus gražiai apskrus. Šį užkandį tinka patiekti su sultiniu ar stipria juoda arbata. Užkandis puikiausias dar karštas, tačiau išlieka skanus ir atvėsęs.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.