Kepti ryžiai su kiaušiniu ir daržovėmis
Ingredientai: Ryžiai - 2 stiklinės, Morkos - 2 vienetai, Šaldyti žirneliai - 1 sauja, Kiaušiniai - 2 vienetai, Sezamų aliejus (arba saulėgrąžų, rapsų) - 2 valgomieji šaukštai, Sojų padažas - 2 valgomieji šaukštai.
Ryžius išvirkite pasūdytame, verdančiame vandenyje pagal nurodymus ant pakelio. Nepervirkite, ryžiai turi būti birūs. Morkas supjaustykite nedideliais kubeliais, suberkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir apvirkite iki kol truputį suminkštės (3 - 5 min., priklausomai nuo gabaliukų dydžio). Morkoms apvirus į tą patį puodą suberkite žaliuosius žirnelius ir pavirkite dar minutėlę, kad atitirptų. Nukoškite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite apvirtas daržoves, minutėlę apkepinkite ant didelės ugnies, nuolat maišydami. Įmuškite kiaušinius ir juos greitai išplakite keptuvėje, kad susimaišytų su daržovėmis. Kiaušiniams iškepus suberkite ryžius, viską gerai išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite sojų padažu, galima įpilti dar truputį sezamų aliejaus. Kelias minutes pakepinkite, kad viskas susimaišytų, sušiltų. Šiuos ryžius galima ruošti su daugiau įvairių apkepintų ar apvirtų daržovių. Tiks svogūnai, svogūnų laiškai, paprikos, konservuoti kukurūzai, bambukų ūgliai, cukinijos, baklažanai... Tai puikus būdas sunaudoti įvairius daržovių likučius. Galima įdėti ir kepintos vištienos ar kitos mėsos, tuomet bus puikus pagrindinis patiekalas. Kepti ryžiai su kiaušiniu ir daržovėmis tinkami valgyti be nieko, su šlakeliu sojų ar saldžiarūgščio padažo. Jie taip pat puikiai tiks prie įvairių kinų ar japonų virtuvės patiekalų.