Kreminė morkų sriuba su medumi

Ingredientai: Morkos - 1 kilogramas, Svogūnai - 150 gramai, Vištienos sultinys - 2.5 stiklinės, Sviestas - 2 valgomieji šaukštai, Kmynai - 1.5 valgomojo šaukšto, Medus - 1 valgomasis šaukštas, Citrinos sultys - 1 valgomasis šaukštas, Natūralus jogurtas - 0.

Supjaustytas morkas ir svogūnus 2 minutes pakepkite svieste ant vidutinės ugnies. Supilkite sultinį, užvirinkite ir sumažinkite temperatūrą. Troškinkite, kol morkos suminkštės (maždaug 20 minučių). Kmynus pakepinkie ir sumalkite. Nuimkite sriubą nuo ugnies ir ją pertrinkite. Įmaišykite medų, citrinos sultis, paskaninkite pipirais bei druska. Supilkite siubą į lėkštes, įdėkite jogurto ir pabarstykite maltais kmynais. Skanaus!

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.