Kreminio sūrio ir marinuotų agurkėlių užtepas

Ingredientai: Grietinės arba graikiško jogurto - 250 gramai, Kreminio sūrio (ricotta) - 250 gramai, Smulkiai pjaustytų marinuotų agurkėlių - 1 sauja, Krapai - 1 pundelis, Agurkėlių marinatas - 2 valgomieji šaukštai, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis.

Kreminį sūrį (galima naudoti varškę, tik ją pertrinkite per sietelį, taip pat tinka grūdėtoji varškė), grietinę išplakite, jeigu masė labai tiršta, tai pilkite šlakelį agurkėlių marinaro. Įmaišykite smulkintus krapus, kubeliais pjaustytus agurkėlius, gardinkite druska, pipirais. Užtepas idealiai tinka prie keptos duonos, krerekių, bulvių traškučių.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.