Makaronai su krevetėmis, lašiša ir brokoliais grietinėlės padaže

Ingredientai: Makaronai - 400 gramai, Krevetės - 100 gramai, Lašiša (sūdyta arba šviežia) - 100 gramai, brokolis - 100 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Česnakai - 2 skiltelės, Grietinėlė - 150 mililitrai, Sviestas - 20 gramai.

Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakelio. Nepervirkite. Brokolį išskirstykite smulkiais žiedynais, juos minutėlei sudėkite į verdantį vandenį. Perliekite šaltu vandeniu ir atidėkite. Svogūną supjaustykite kubeliais, česnaką labai smulkiai sukapokite. Svogūnus ir česnakus pakepinkite išlydytame svieste iki kol suminkštės. Tuomet sudėkite nuvalytas ir atitirpintas (jeigu naudojate šaldytas) krevetes ir gabaliukais pjaustytą lašišą. Viską porą minučių patroškinkite, troškinimo laikas priklauso nuo to ar naudojate šviežias ar šaldytas krevetes, sūdytą ar žalią žuvį. Pagardinkite druska (jos gali ir nereikėti, jeigu lašiša sūdyta) ir pipirais. Supilkite grietinėlę, užvirinkite. Sudėkite apvirtus brokolius, atsargiai permaišykite ir išjunkite kaitrą. Uždenkite dangčiu ir porai minučių palikite. Pasiruoštą padažą sumaišykite su makaronais ir tiekite. Mėgstantys aštriau gali užsiberti džiovinto čili pipiro. Tiekiant taip pat galima užberti tarkuoto sūrio.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.