Mėlynųjų kopūstų salotos su riešutais, spanguolėmis
Ingredientai: Mėlynasis kopūstas - 600 gramų, Obuolys - 1 vienetas, Džiovintos spanguolės - 1 sauja, Riešutai (graikiniai) - 1 sauja, Morkos - 2 vienetai, Petražolės - 0.5 pundelio, Medus - 1 valgomasis šaukštas, Citrinų sultys - 2 valgomieji šaukštai, Al.
Iš pradžių pasiruoškite užpilą salotoms. Sumaišykite aliejų, citrinos sultis, medų, įdėkite sutarkuoto imbiero, sukapotų petražolių, druskos, pipirų. Kopūstą smulkiai supjaustykite. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite. Obuolį smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite, pridėkite riešutų (galima paskrudinti), džiovintų spanguolių. Salotas iškart užtaisykite užpilu, kad obuoliai nespėtų patamsėti. Gerai išmaišykite ir palikite valandėlę pasimarinuoti. Ryškaus skonio, dietinės salotos. Galima valgyti vienas arba tiekti kaip garnyrą prie įvairių patiekalų.