Moliūgų ir apelsinų gėrimas žiemai
Ingredientai: Moliūgai - 9 kilogramai, Apelsinai - 1.5 kilogramo, Cukrus - 2 kilogramai, Citrinos rūgštis - 5 arbatiniai šaukšteliai, Vanduo - 6 litrai.
Moliūgus supjaustykite stambiais kubeliais, pašalinkite sėklas, žievę. Nuo apelsinų kuo ploniau nupjaustykite žievelę (žinoma, galima nutarkuoti, bet užtruksite). Viską sudėkite į didelį puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies. Virkite iki kol moliūgai suvirs, bus minkšti. Viską pertrinkite maisto smulkintuvu. Vėl užvirinkite, supilkite iš apelsinų išspaustas sultis, suberkite cukrų, citrinų rūgštį. Virkite dar 5 min., nuimkite susidariusias putas. Paruoštą gėrimą supilstykite į iškaitintus stiklainius. Užsukite steriliais dangteliais. Šiltai apklokite ir palikite lėtai atvėsti pernakt. Paruoštą atvėsusį gėrimą laikykite vėsioje vietoje. Labai skanus gėrimas, primenantis apelsinų skonio limonadą, o taip pat ir puikus sprendimas, jeigu reikia sunaudoti didelį moliūgų derlių.