Virtuvė ir receptai

Kaip pasigaminti naminius ledus be ledų gaminimo aparato?

Dalinamės paprastu metodu, kaip sušaldyti puikiausius ledus be ledų gaminimo aparato. Jums tereikės kepimo formos ir plakimo šluotelės.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.

Šviežiai rauginti agurkai maišelyje

Ką daryti, jei šviežiai rauginti agurkai reikalingi čia ir dabar? Traškius, lengvai paraugtus agurkus galėsite skanauti jau po 1,5 valandos!

Vištienos kukuliukai su daržovėmis ir kuskusu

Skanūs ir tikrai lengvai paruošiami kukuliukai šeimos pietums. Siūlome kepti orkaitėje, tačiau tikrai skanūs pavyks ir kepant keptuvėje.

Vengriški marinuoti agurkai

Šie marinuoti agurkai pavyksta labai kvapnūs ir ryškaus skonio, turintys truputėlį aštrumo.

Traškios sūrio spurgos

Garantuojame, kad šios iš išorės traškios, o viduję tįstantį sūrį slepiančios spurgytės taps jūsų favoritėmis!

Braškinis sviestas

Braškinį sviestą galima patiekti su blynais, bandelėmis, tinka užsitepti ant skrebučių ar įsidėti į pusryčių košę.

Tinginių „Napoleonas“ iš šaldytos sluoksniuotos tešlos

Puikus ir labai lengvai paruošiamas desertas, kuriam reikės kelių ingredientų ir vos pusvalanduko jūsų laiko.

Vištienos kotletukai su sūriu, žalumynais ir pomidorais

Labai skanūs, kvapnūs ir tikrai nesausi kotletukai, kuriuos pagaminti tikrai nesudėtinga.

Švelnusis kreminis sūrelis iš kefyro

Ar žinojote, kad labai švelniam ir skaniam tepamam sūreliui paruošti tereikia vieno ingrediento - kefyro?

Trupininis rabarbarų pyragas

Skanutėlis pyragas, kuriame puikiai sudera rabarbarų rūgštelė ir saldūs, traškūs trupiniai. Ypač gardus su ledais.

Vertingiausi Lietuvos grybai: kada ir kur jų ieškoti?

Lietuvos miškuose auga per 1000 kepurėtųjų grybų rūšių, tačiau renkame ir maistui vartojame tik apie 130. Kurie grybai patys vertingiausi?

Traškūs žagarėliai

Tradiciniai ir daugelio tikrai labai mėgstami, traškūs žagarėliai.

Skylėti plikytos tešlos blynai   (1)

Blynai pavyksta labai skanūs, originalios tekstūros, su skylutėmis. Juos patiekite su uogiene, grietine ir cukrumi, vaisiais...

Senoviški skaniausieji vafliai

Labai skanūs, vaikystę primenantys vafliai! Galima įdaryti įvairiais įdarais, bet vafliai puikūs ir be jų.

Citrininis varškės keksas su šilauogėmis

Burnoje tirpstantis keksas su saldžiomis uogomis ir lengva citrinos rūgštele - labai skanus, kvapnus ir puikiai subalansuoto skonio!

Trinta žaliųjų žirnelių sriuba

Labai lengvai pagaminama ir tikrai skani sriuba, kuri patiks visai šeimai.

Vištienos blauzdelės su grybais ir bulvių koše tešloje

Nebrangus, sotus, tačiau tikrai orginalus ir šventiškai atrodantis patiekalas.

Veidrodinė glazūra tortams, pyragaičiams, zefyrams

Veidrodine glazūra dengti tortai ar pyragaičiai atrodo ypač originaliai, subtiliai ir šventiškai.

Varške ir razinomis įdaryti, kepti obuoliai

Vienas iš paprasčiausiai paruošiamų ir pigiausių desertų ar net idėja lengvai vakarienei. Ne tik skanu, bet ir nuostabiai kvepės visi namai...

Tuno mišrainė - užtepėlė su kukurūzais

Tuno užtepėlę tiekite su krekeriais, kepta ar skrudinta duona, agurkų griežinėliais. Jos galima dėti į krepšelius ar ja patepti lavašą.

Trupininis pyragas su varške ir obuoliais

Traškus trupinių sluoksnis, burnoje tirpstanti varškė ir gaivumo suteikiantys obuoliai - puikus skonių derinys!

Šokoladinis trupininis varškės pyragas

Šis varškės pyragas kartais tikrai pelnytai vadinamas karališku. Jame puikiai dera sodrus šokoladinis skonis ir varškės švelnumas.

Vištienos, kiaušinių ir avokadų salotos

Sočios ir maistingos salotos - mišrainė, kurią labiausiai tinka patiekti užtepus ant duonos ar skrebučių.

Varškėčiai kepti orkaitėje

Skanūs ir purūs varškėtukai, primenantys bandeles. Kepti orkaitėje, kad nereikės nei aliejaus, nei stovėti prie keptuvės.

Paprasčiausi ir skaniausi virti varškėčiai „Tinginėliai“

Visų vaikų (ir ne tik) mėgstami virti varškėtukai! Tikrai verta pasigaminti daugiau ir dalį varškėčių užšaldyti.

Varškės sausainiai, kurie niekada neatsibosta

Labai greitai ir tikrai paprastai paruošiami varškės sausainiukai, kurių tiesiog niekada nebūna gana!

Traškūs žiedinių kopūstų kąsneliai

Labai skanūs, traškūs žiedinio kopūsto kąsneliai su džiūvėsėliais ir kietuoju sūriu.

Fermentinio sūrio blyneliai

Labai sotūs ir skanūs blynai, kurie puikus tiek karšti, tiek ir atvėsę. Šiuos blynelius galima patiekti su grietine.

Naminė sūdyta lašiša su krapais

Norvegijoje bei kitose Šiaurės Europos šalyse tikru pasididžiavimu laikomas patiekalas - sūdyta lašiša su krapais.

Patys skaniausi grietiniečiai

Burnoje tirpstantis grietinietis ir puodelis garuojančios kavos ar arbatos... Tikra svajonė!

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.

Vištienos krūtinėlė su varške ir žalumynais

Šis receptas kasdieniškus ir paprastus ingredientus padės sujungti į labai skanų, kvapnų ir sultingą patiekalą!

Vištienos kotletai su varške ir sūriu

Labai skanūs, neriebūs ir tikrai greitai paruošiami kotletai.

Vištiena su bulvėmis Viduržemio jūros stiliumi

Pigus, tačiau skoniu ir kvapnumu tikrai nustebinsiantis patiekalas, kurį paruošite itin greitai - tereikia viską sudėti į vieną skardą ir iškepti.

Vištienos suktinukai su kumpiu ir sūriu „Cordon Bleu“

Skanutėliai vištienos suktinukai „Cordon Bleu“ su kumpiu ir tįstančiu sūriu tiks tiek ypatingesniems pietums ar vakarienei, tiek ir šventiniam stalui.

Varškėtukai su cukinija

Įprasti cukinijų blyneliai nusibodo, o reikia sunaudoti užsilikusią cukiniją? Siūlome išsikepti varškėtukų su cukinija!

Pačios skaniausios ir paprasčiausios varškės spurgytės

Pačios jaukiausios, puriausios ir skaniausios, tiesiog neatsivalgomos varškės spurgytės!

Varškės tortas „Angelo ašaros“

Labai švelnaus skonio ir gražiai atrodantis tortas, kuris žavi tarsi stebuklingai susidarančiais gintariniais lašeliais - „Angelo ašaromis“.

Varškės ir rikotos užtepėlė

Ši užtepėlė puikiai tiks prie keptos duonos ar ant skrebučio, ją taip pat galima patiekti su krekeriais, duonos ar daržovių lazdelėmis.

Turkiška pica su faršu (lachmadžunas)

Lachmadžunas - turkiškas, picą primenantis patiekalas. Tai plonos tešlos paplotėlis, apteptas faršo ir daržoviu mišiniu bei iškeptas krosnyje.

Tuno užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Labai skani ir vos per kelias akimirkas paruošiama užtepėlė, kuri puikiai tiks tiek pusryčiams ar vakarienei, tiek ir šventiniam stalui.

Puri tešla su kefyru (bandelėms, pyragėliams, picai)

Tešla tiks saldžioms bandelėms su uogiene ar cinamonu, pikantiškoms bandelėms su dešrele, naminėms mėsainių ar dešrainių bandelėms ir net picai!

Kiaulienos plovas su morkomis

Tradicinis plovas gaminamas kazane ir su aviena, tačiau plovas su kiauliena, troškintas puode taip pat pavyksta puikus: kvapnus, sotus, skanus!

Tradiciniai koldūnai su mėsa (receptas)

Koldūnus paruošti tikrai labai paprasta, jiems nereikia įmantrių ingredientų, jie skanūs ir sotūs, tad kviečiame gaminti!

Burnoje tirpstančios kanelės (receptas)

Kanelė (pranc. canelé) - mažas prancūziškas pyragėlis su traškia, karamelizuota plutele ir itin viliojančiu drėgnu, korėtu vidumi.

Migdolų pienas: jį paprasta pasigaminti namuose!

Migdolų pienas yra maistingas, naudingas ir skanus gėrimas, kuris tikrai patiks vaikams!

Paprasti sviestiniai sausainiai

Trapius ir burnoje tirpstančius sviestinius sausainius iškepti tikrai labai paprasta - kviečiame pabandyti ir paragauti!

Pats tikriausias, tradicinis „Napoleonas“ (receptas)

„Napoleonas“ - daugelio mėgstamas, o neretai net ir desertų karaliumi vadinamas tortas.

Vieno kąsnio užkandžiai ant dantų krapštukų

Siūlome išbandyti 11 tikrai paprastų receptų, įtiksiančių įvairiems skoniams.

Salotos iš pievos: valgomi laukiniai augalai   (1)

Siūlome susipažinti su Lietuvoje augančiais valgomais laukiniais augalais, sužinoti apie jų naudą ir būtinai paragauti!

Klasikinis „Kuršėnų vyniotinis“ (receptas)

Tradicinis Kuršėnų vyniotinis puikiai pažįstamas ir daugelio mėgstamas skanėstas, kurį namuose išsikepti tikrai nesudėtinga, o ir jokių įmantrių ingre

Karališki lietiniai su pienu ir grietinėle

Tikras skanumėlis, kuris net ir kasdienius pusryčius pavers mažyte švente!

Avižiniai blyneliai su obuoliais

Pakeitus kvietinius miltus avižiniais dribsniais, blynai bus ne tik įdomesni, bet ir sveikesni!

Varškės sklindžiai su grietine

Grietinė sklindžiams suteikia drėgnumo, tad jie pavyksta itin minkštučiai ir tiesiog tirpstantys burnoje!

Skaniausi mieliniai blyneliai su obuoliais

Paprasti, jaukūs, purūs lyg debesėliai ir tikrai patys skaniausi mieliniai blynai - sklindžiai su obuoliais!

Įvairūs įdarai koldūnams ir virtiniams

Siūlome koldūnus ar virtinius formuoti ne tik su tradiciniu mėsos ir svogūnų, bet ir su kitokiais įdarais.

Kava - puikus prieskonis kepiniams, troškiniams, padažams

Kava gali puikiai papildyti patiekalų skonį - šlakelis kavos suteikia sodrumo riebiems mėsos troškiniams, sustiprina padažų ir desertų skonį.

Pagrindinių maisto produktų galiojimo laikas

Dalinamės pagrindinių maisto produktų galiojimo laiko sąrašu: nuo mėsos ir pieno produktų iki kruopų ir padažų.

Arbata - prieskonis kepiniams, ryžiams, sriuboms

Ar žinojote, kad arbatą galima panaudoti gaminant įvairius patiekalus?

7 šildantys prieskoniai

Tinkamai parinkti prieskoniai ne tik pagardins mūsų patiekalus, bet ir padės kūnui sušilti.

Kuo pagardinti vandenį? 15 gaivinančio skonio derinių

Nepavyksta išgerti pakankamai vandens? Paskaninkite vandenį įvairiais vaisių, daržovių, prieskonių mišiniais!

Lengvai minkoma, plikyta tešla koldūnams ir virtinukams

Tešlą paruošite labai greitai, ji minkšta, tačiau tvirta ir elastinga, su ja tikrai malonu darbuotis, tad netruksite privynioti skaniausių koldūnų.

Skaniausi ir paprasčiausi čirviniai blynai (receptas)

Blynai asocijuojasi su vaikyste ir jaukiais rytais virtuvėje. Saldus kvapas, šiluma ir vaikų rankelės vis sumažinančios kepamų blynų krūvelę...

Purūs varškės keksiukai (receptas)

Tobuliausius varškės keksiukus iškepsite akimirksniu! O skonis tikrai nenuvils - jie purūs, minkštučiai, drėgni ir saikingai saldūs.

Sveikuoliški avižų ir bananų blyneliai (receptas)

Sveikuoliški blyneliai tikrai skanūs, sotūs ir lengvai salstelėję, tačiau juose nėra nei baltų miltų, nei pridėtinio cukraus.

Tobulas šokoladinis cukinijų keksas (receptas)

Šis šokoladinis cukinijų keksas yra nuostabus! Tai puikus būdas sunaudoti gausų cukinijų derlių, tačiau cukinijų skonio iškeptame kekse nesijaučia.

Bananų ir riešutų kremo ledai: viens, du ir skanaus!

Ledams reikės tik dviejų tikrai sveikuoliškų ingredientų, juos pagaminsite per akimirką, tačiau nustebsite, kokie jie skanūs, saldūs ir kremiški!

Maistingi, vasariški ledai it „snikersai“: pagrindas – bananai!

Vasarą norisi kažko saldaus, gaivaus ir greitai pagaminamo... kad būtų galima smaližiauti, maloniai tinginiaujant balkone, terasoje ar kieme.

Mėsos plovimas prieš gaminant arba šaldant: ar plaunate?

Mėsa, ko gero, vyrauja mūsų mitybos racione. Tai puikus baltymų, geležies, vitamino B12 šaltinis. Tačiau mėsa dažnai turi kenksmingų patogenų.

Jautienos ir grybų plovas   (3)

Jei ieškote dar vienos idėjos, ką šeimai pagaminti pietums ar vakarienei, būtinai į meniu įtraukite jautienos ir grybų plovą.

Varškės ir sausainių sluoksniuotis

Daugelis jau pamėgo nekeptus tortus ir pyragus. Dažnai jiems pakanka vos kelių ingredientų, išeiga nemaža, o kaina – nedidelė.

Bene lengviausiai pagaminama lazanija

Ko gero, tikrai lengviausias lazanijos receptas! Jokių iš anksto apverdamų lazanijos lakštų, jokių tarkuotų sūrių...

Makaronų apkepas su jautiena

Šis maltos jautienos apkepas – superlengvai pagaminamas, kupinas skonio ir toks sotus, kad pamaitinsite ne vieną alkaną.

Klasikinis obuolių pyragas su ledais

Obuolių pyragas – klasikinis, naminis desertas, mėgstamas visų – ir mažų, ir didelių – bet kuriuo metų laiku.

Tradicinis velykinis pyragas

Šis pyragas – tradicinis Vakarų šalyse paplitęs gardumynas, tačiau gana populiarus ir kitose šalyse.

Prancūziškas mėsos ir daržovių pyragas

Daug mėgstamomis daržovėmis pagardintos mėsos: idealus sočių pietų variantas.

Vaško drobelės maisto produktų laikymui: kaip pasidaryti, naudoti ir prižiūrėti?

Bičių vaško drobelės puikiai pakeičia maistinę plėvelę. Jos yra natūralios, ekologiškos, maloniai kvepia, o maisto produktai ilgiau išlieka švieži.

Dryžuotas pyragas „Zebras“ (receptas)

Labai paprastas, tačiau smagiai atrodantis dryžuotas pyragas „Zebras“ patiks ir mažiems, ir dideliems!

Amerikietiškas makaronų ir sūrio apkepas (receptas)

Šis makaronų apkepas yra sotus, jaukus, pigus ir paprastai paruošiamas patiekalas, kurį tikrai pamėgs visa šeima, tad kviečiame kepti ir ragauti.

25 naudingos virtuvės gudrybės, kurias verta žinoti

Maisto gaminimas gali tapti malonia ir raminančia veikla, ypač, jeigu žinote daug šį procesą palengvinančių gudrybių.

Sluoksniuotos tešlos ir obuolių rožės: receptas žingsnis po žingsnio

Obuolių rožytės yra itin paprastai bei greitai paruošiamas, labai skanus ir dailiai atrodantis kepinys.

Kaip atskirti natūralų ir kokybišką medų?

Medus veikia antibakteriškai, slopina uždegimus, yra puikus energijos šaltinis. Tiesa, tik tuomet, kai jis tikras ir kokybiškas.

Skanūs ir naudingi saulėgrąžų daigai: kaip užsiauginti?

Ryškiai žali, traškūs, malonaus skonio saulėgrąžų daigai - labai naudingas maisto produktas, o saulėgrąžų daiginimas yra nesudėtingas ir greitas.

7 skaniausių varškėčių receptai vaikams ir ne vaikams   (1)

Siūlome išbandyti kelis puikius receptus: keptų ir virtų, saldžių ir pikantiškų, paprastų ir su priedais. Skanaus!

Naminiai bananiniai ledai (receptas)   (1)

Bananiniai ledai yra paprastas ir sveikas desertas. Bananinių ledų receptas yra paprastas, juos gali paruošti patys vaikai.