Virtuvė ir receptai

Skaniausias ir paprasčiausias čili troškinys

Čili troškinys arba čili sriuba su faršu, pupelėmis ir kukurūzais - teks-meks (angl. Tex-Mex) virtuvės įkvėptas patiekalas.

Sotus pyragas su vištiena ir bulvėmis   (2)

Labai skanus ir sotus vištienos pyragas su bulvėmis. Skaniausias šiltas, su sultiniu ar šaukštu grietinės. Tačiau tikrai puikus ir atvėsęs.

Raugintų kopūstų blyneliai

Jeigu mėgstate įvairius daržovių blynelius, tikrai verta paragauti šių raugintų kopūstų blynelių!

Skaniausi karšti sumuštiniai su varške ir kumpiu

Labai skanūs karšti sumuštiniai! Juos galima pagaminti su įvairiais priedais, tad tai puikus pasirinkimas, jeigu norite sunaudoti įvairius likučius.

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu

Labai skanios ir lazdelės su maskarponės ir kietojo sūrio įdaru.

Orkaitėje keptos krevetės su česnaku

Itin greitai paruošiamos, tačiau labai skanios krevetės. Jas galite patiekti kaip užkandį su šviesia duona arba naudoti kituose patiekaluose.

Naminis lydytas varškės sūrelis

Labai skanus ir natūralūs lydytas sūrelis be jokių „nepažįstamų“ priedų. Tereikės varškės, sviesto, kiaušinio, sodos ir druskos.

Varškės apkepas su bananais ir šokoladu

Jeigu norisi paįvairinti varškės apkepą, pridėkite bananų ir šokolado - tik pora priedų ir kasdienis varškės apkepas pavirs nuostabiausiu skanėstu.

Sausainiai su cinamonu (snickerdoodle)

Minkšti, purūs, karamelinio skonio cinamoniniai sausainiai su traškia cukraus plutele.

Pikantiškas varškės ir pomidorų pyragas

Labai skanus, sotus, bet skrandžio neapkraunantis pyragas. Jį galite valgyti tiek karštą, tiek ir šaltą.

Burnoje tirpstantis bulvių apkepas su sūriu

Šis bulvių apkepas su sūriu labai švelnus, sotus, sušildantis. Jis tiesiog tirpsta burnoje, tad tikrai verta paragauti!

Bulvių virtinukai su varške

Labai skanūs ir paprastai paruošiami virtinukai. Juos patiekite su sviestu arba grietine. Tinka su spirgučiais ir smulkintais svogūnų laiškais.

Trinta pievagrybių sriuba

Trinta pievagrybių sriuba pavyksta labai aromatinga, švelni ir soti. O užtruksite vos pusvalandį.

Kotletai pievagrybių ir grietinėlės padaže

Minkštutėliai mėsos kotletukai kvapniame, švelniame pievagrybių ir grietinėlės padaže - labai skanus ir sotus patiekalas.

Sausainiai „Pievagrybiai“

Sausainėliai labai paprasti, iš daugeliui žinomos ir mėgiamos sviestinės tešlos, tačiau jų forma tikrai labai žavi, o taip pat ir nesunkiai padaroma.

Pikantiškos salotos „Tulpė“

Puikūs būdas originaliai ir gražiai patiekti įprastą pikantišką mišrainę.

Mišrainė su krabų lazdelėmis ir pomidorais

Labai skani, pigi ir paprastai paruošiama mišrainė. Ją tiekite su skrebučiais, duoniukais.

Vištienos kulšelės su šonine

Šoninė vištienos kulšelėms suteiks dar daugiau sultingumo ir ryškesnio skonio. Tai puikus receptas, jeigu pabodo įprastai kepta vištiena.

Vaniliniai keksiukai

Paprasti, tačiau labai skanūs ir namų jaukumu kvepiantys keksiukai.

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Vištienos sriuba su lydytu sūreliu

Greitai paruošiama, labai skani sriuba!

Varškės tešlos bandelės su dešrele

Puri ir labai greitai paruošiama varškės tešla puikiai tiks bandelėms su dešrele.

Raugintų kopūstų ir burokėlių mišrainė

Raugintų kopūstų, burokėlių ir kitų daržovių mišrainė yra spalvinga, skani, pigi ir tikrai naudinga sveikatai.

Sluoksniuota mišrainė su žuvimi „Mimoza“

Mišrainei „Mimoza“ tereikės bulvių, morkų, kiaušinių ir konservuotos žuvies, tačiau ji atrodo tikrai šventiškai ir yra labai skani bei soti.

Mišrainė su silke „Kalėdinis vainikas“

Tradicinę „Silkę pataluose“ per Kalėdas galima patiekti ir šventiškiau. Iš įprastos mišrainės suformuokite vainiką ir jį papuoškite.

Tradiciniai kūčiukai

Tradiciniai kūčiukai - lietuviškas Kūčių ir Kalėdų stalo simbolis. Kūčiukai tradiciškai gaminami iš mielinės tešlos.

Kalėdinis karštas šokoladas su cinamonu

Puodelis cinamonu kvepiančio karšto šokolado sukurs ypatingą šventinę nuotaiką bei suteiks jaukumo (ir ne tik per Kalėdas)!

Kalėdiniai sviestiniai sausainiai su pertepimu

Sviestinės tešlos sausainiai su skylute pro kurią matosi džemo pertepimas atrodo tikrai dailiai ir puikiai tinka ne tik skanauti, bet ir dovanoti.

Kalėdinės salotos su burokėliais, apelsinais ir feta

Šiose salotose puikiai dera burokėlių ir apelsinų saldumas, fetos sūrio sūrumas ir riešutų traškumas, o Kalėdų vainiko forma atrodo ypač puošniai.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Kalėdinis meduolis (piernik)

Kalėdinis meduolis su prieskoniais, vadinamas piernik, yra lenkiškas Kalėdų gardėsis, kuris populiarus ir mėgiamas visame pasaulyje.

Imbiero arbata: 3 receptai

Juntate, kad kimba liga, pradeda perštėti gerklę, šniurkščiojate nosimi? Užsiplikykite puodelį karštos, aitrokos ir labai kvapnios imbierinės arbatos.

Jautienos išpjova sluoksniuotoje tešloje „Velingtono kepsnys“

„Velingtono kepsnys“ (angl. Beef Wellington) yra prabangus patiekalas iš jautienos išpjovos, pievagrybių ir sluoksniuotos tešlos.

Ryžių pomidorinė sriuba

Paprasta, tačiau pakankamai soti ir labai skani sriuba puikiai tiks pietums ar vakarienei. Ją itin tinka patiekti su česnakiniu batonu.

Plikyti sausainiai

Lengvučiai plikyti sausainiai, kurių tiesiog neįmanoma atsivalgyti!

Trapūs sausainiai „Raganų pirštai“

Šiurpiai atrodantys, tačiau tikrai lengvai pagaminami sausainiai „Raganų pirštai“ tiks Helovynui ar teminiam šiurpiam vakarėliui.

Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrele „Mumijos“

Helovynui ar teminiam vakarėliui puikiai tiks lengvai paruošiamas užkandis - bandelės su dešrele „Mumijos“.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.

Tradicinis obuolių sūris

Obuolių sūris siejamas su viduramžių valdovų ir didikų dvarais. Seniausias obuolių sūrio receptas yra Radvilų virėjo XVII a. užrašuose.

Pats skaniausias ir paprasčiausias tinginys

Tinginį labai smagu gaminti su vaikais - net ir patiems mažiesiems pavyks ir patiks trupinti sausainius ar iš skardinės kabinti kondensuotą pieną.

Vištienos salotos su mangais, avokadais ir pomidorais

Vištienos salotos su mangais, avokadais ir pomidorais - gaivios, spalvingos, bet ir pakankamai sočios.

Vištienos ir daržovių kotletai kepti orkaitėje

Vištienos kotletai su morkomis ir cukinijomis pavyksta labai drėgni, minkšti ir skanūs, o kepant orkaitėje reikės mažai riebalų.

Nekeptas meduolių, grietinės ir bananų tortas

Skonis jus tikrai nustebins - paprastai paruošiamas gardumynas savo skoniu tikrai nenusileidžia tikram tortui.

Morkų tortas su kreminio sūrio pertepimu

Įspūdingai atrodantis, labai kvapnus, nuostabiai skanus ir tiesiog burnoje tirpstantis morkų tortas tikrai papuoš kiekvieną stalą!

Moliūgų sriuba su krevetėmis

Kvapni ir švelnaus skonio moliūgų sriuba - tikra rudens klasika. Patiekite ją su krevetėmis ir skrudintomis moliūgų sėklomis.

Prancūziškas pyragas „Far Breton“ su džiovintomis slyvomis

Tradicinis prancūziškas pyragas - pudingas „Far Breton“ yra labai minkštas, tirpstantis burnoje, o slyvos jam suteikia malonaus ir gan ryškaus skonio.

Mielinė pynutė su medumi

Labai skani, puri ir saikingai saldi pynutė, kuri puikiai tiks pusryčiams.

Marmurinis keksas

Marmurinis keksas atrodo įmantriai, tačiau jį iškepti tikrai nesunku. Šis keksas puikiai tiks prie kavos ar arbatos.

Manų kruopų pyragas - apkepas

Manų kruopų pyragą galite kepti su įvairiomis šviežiomis ar džiovintomis uogomis. Įprastai jis tiekiamas su grietine ir uogiene.

Alyvuogių ir fetos sūrio pingvinukai

Pingvinukai iš alyvuogių ir fetos sūrio - smagi ir skani šventinio stalo puošmena.

Orkaitėje keptų moliūgų sriuba

Orkaitėje keptų moliūgų sriuba pavyksta itin aromatinga ir ryškesnio skonio nei virta „paprastuoju“ būdu.

Marinuotos alyvuogės su česnakais, citrina ir žolelėmis

Greitai paruošiamas marinatas su česnakais, citrina ir prieskoninėmis žolelėmis paprastas alyvuoges pavers išskirtiniu užkandžiu.

Špinatais ir varške įdarytos makaronų kriauklės

Špinatais ir varške (arba rikota) įdarytos makaronų kriauklės, užkeptos kvapniame pomidorų padaže - puiki idėja pietums ar vakarienei.

Mielinė naminė picos tešla

Pasiruošti naminę picos tešlą tikrai nesunku ir jums nereikės jokių įmantrių ingredientų. O su namine picos tešla iškeptos picos pavyks itin skanios!

Pikantiškos salotos iš sūrio ir kiaušinių

Pikantiškomis salotomis arba pikantiška mišraine vadinamas užkandis iš sūrio ir kiaušinių yra tikra klasika.

Paprastas picos vyniotinis

Jeigu įprasta pica pabodo, siūlome paragauti šio picos vyniotinio.

Adžaruli chačapuri - gruzinų pyragas su sūriu ir kiaušiniu

Adžaruli chačapuri yra tradicinis gruzinų (kartvelų) pyragas su sūriu ir kiaušiniu, kilęs iš Adžarijos regiono.

Sausainiai su obuoliais

Rudeniu kvepiantys ir tikrai paprastai paruošiami sausainiai su obuoliais, kuriems nereikės jokių įmantrių ingredientų.

Paprastasis obuolių pyragas „Šarlotė“

Obuolių pyragas „Šarlotė“ yra daugelio labai mėgstamas.

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Paprasta makaronų ir tuno mišrainė

Labai greitai paruošiama, pigi ir soti mišrainė, patogu pasiimti į darbą, mokslus.

Orkaitėje kepti karšti sumuštiniai su tunu

Tunas tinka tikrai ne tik salotoms, picoms ar makaronų patiekalams. Šie skanūs karšti sumuštiniai tikrai patiks visiems tuno mėgėjams.

Naminis majonezas

Gardus ir tirštas naminis majonezas puikiai tiks prie kiaušinių, mišrainėms paskaninti ar salotų užpilams gaminti.

Morkų kotletai

Šiuos kotletus galima patiekti su grietine ar jogurtu arba juos patiekti kaip garnyrą prie kitų patiekalų.

Morkų ir avižinių dribsnių sausainiai

Labai skanūs sausainiukai, kurie patiks ir vaikams. Tai puikus užkandis, kurį galite pasiimti į užkandžių dėžutę, kelionę.

Orkaitėje keptas moliūgas su česnakais ir žolelėmis

Orkaitėje moliūgas iškepa labai kvapnus ir skanus. Jį galima patiekti, kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos, taip pat dėti į salotas.

Sorų ir moliūgų košė

Kvapni ir labai skani košė, kuri tiks net ir patiems mažiausiems.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su mėsa ir moliūgais

Paprastai paruošiami pyragėliai, kurie puikiai derės su sultiniu.

Moliūgų blynai

Skanūs, kvapnūs ir labai gražios spalvos blynai, kuriuos itin tinka patiekti aplietus medumi.

Mišrainė su silke, bulvėmis ir obuoliais

Ši mišrainė yra puikus skirtingų skonių derinys!

Vištienos guliašas

Labai skanus, švelnaus skonio vištienos guliašas. Jį tinka patiekti su virtomis bulvėmis ar bulvių koše, ryžiais ar makaronais.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša ir špinatais

Šis pyragas skaniausias dar šiltas, tačiau puikus ir šaltas. Patiekite su salotomis, jogurtiniu žolelių padažu.

Lašišos, burokėlių ir kreminio sūrio užtepėlė

Ši užtepėlė ne tik skani, bet ir labai dailiai atrodo, tad ji tikrai papuoš kiekvieną stalą.

Kiaulienos kepsniai su pomidorais, grybais ir sūriu

Šie kiaulienos kepsniai labai minkšti, sultingi, o taip pat ir tikrai sotūs. Patiekite su mėgiamu garnyru, salotomis.

Blynai su bananais

Skanūs ir kvapnūs blynai, kurie puikiai tiks pusryčiams.

Ananasų žiedai sluoksniuotoje tešloje

Labai paprastas ir tikrai skanus desertas!

Kiaulienos kepsniai su ananasais ir sūriu

Labai skanūs ir dailiai atrodantys kepsniai, kurie puikiai tiks, jeigu ieškote įdomesnio, tačiau paprastai ir greitai paruošiamo patiekalo.

Purūs amerikietiški blynai

Amerikietiški blynai tradiciškai patiekiami su gabaliuku sviesto ir klevų sirupu.

Žali špinatų lietiniai blynai

Šiuos lietinius labai tinka patiekti su grietine, jogurtu be priedų, kreminiu sūriu, sūdyta ar rūkyta lašiša.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Trinta brokolių ir špinatų sriuba

Švelnaus skonio ir kvapni kreminė sriuba, kurią itin skanu valgyti su duonos skrebučiais.

Trapūs sviestiniai sausainiai su krakmolu

Labai skanūs, trapūs ir burnoje tirpstantys sausainiai.

Naminis maskarponės sūris

Maskarponė yra kreminis sūris, tinkamas desertų ir kitų patiekalų gamyboje. Jį taip pat galima naudoti kaip užtepėlę.

Morkų razinų ir graikinių riešutų salotos

Labai skanios ir gaivios salotos, kurios patiks vaikams.

Pyragaičiai „Bulvytės“

Labai paprastai paruošiami pyragaičiai ir tikrai nostalgiškas skonis!

Virtinukai su grybų ir bulvių įdaru

Siūlome paragauti virtinukų su bulvėmis ir grybais. Tai puikus pasirinkimas, jeigu reikia sunaudoti bulvių košės likutį.

Traškios bulvių skiltelės orkaitėje

Bulvytės pavyksta tikrai puikios - minkštutės viduje ir su traškia plutele.

Indiški žagarėliai „Džalebi“

„Džalebi“ sausainiai savo skoniu primena žagarėlius, tačiau yra traškesni, lipnesni ir saldesni. Tai Indijoje ypatingai populiarus saldumynas.

Grikių kotletai

Grikių kotletai - puiki išeitis, jeigu liko virtų grikių.

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi)

Minkštutėliai ir burnoje tirpstantys virtinukai labai sotūs ir jaukūs. Juos tinka patiekti su įvairiais padažais, tarkuotu sūriu.

Amerikietiškos bulvių salotos

Ši bulvių mišrainė yra patiekiama kaip garnyras prie ant grotelių keptos mėsos ir kitų mėsos patiekalų ar kaip užkandis.

Adžika, kurios nereikia virti

Puikiausias ir labai greitai paruošiamas pagardas prie mėsos ar kitų patiekalų - tereikia sumalti ir sumaišyti visus igredientus.

Šokoladiniai lietiniai blynai

Labai skanūs ir kvapnūs šokoladiniai lietiniai, kurie kiekvienus pusryčius tikrai pavers šventiniais.

Šokoladiniai kefyro ledai

Švelnaus skonio, kremiški ir ne per daug saldūs šokoladiniai ledai, kuriems reikės tik keturių ingredientų.

Purūs kefyro sklindžiai

Purius kefyro sklindžius tiekite su grietine, medumi, uogiene ar kondensuotu pienu.

Japoniški pūkiniai blynai - patys puriausi

Šie itin purūs japoniški blynai primena ne įprastus blynus, o pūkinius biskvito debesėlius.

Mielinės tešlos lietiniai   (1)

Kepdami šiuos lietinius užtruksite ilgiau, nei paprastus, tačiau tikrai verta! Pavyksta kvapnūs, sotūs, korėti ir ypač skanūs blynai.

Bulviniai blynai su varškės įdaru

Bulviniai blynai dažniau kepami su mėsos įdaru, tačiau bulviniai blynai su varške tikrai nėra prastesni!

Skaniausias trupininis obuolių pyragas

Trapios tešlos pagrindas, sultingas obuolių įdaras ir traškūs trupiniai ant viršaus... O jei į kompaniją pakviesite kauburėlį vanilinių ledų...

Vištiena įdaryta cukinija

Vištiena ir daržovėmis įdarytos cukinijos, užkeptos su sūriu yra puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei.

Sūrio padažas makaronams

Labai paprastai paruošiamas sūrio padažas makaronams. Jam galite naudoti įvairius sūrius arba jų mišinius ir kaskart išgausite vis kitą skonį.

Makaronai su šonine ir kreminiu padažu „Carbonara“

Tradiciniam italų makaronų patiekalui „Carbonara“ reikės tik kelių ingredientų, o ryškus skonis bei sotumas tikrai pradžiugins.

Orkaitėje kepti vištos ketvirčiai su obuoliais

Šie vištienos ketvirčiai iškepa labai kvapnūs, minkšti ir su traškia odele.

Štrudelis su varške ir obuoliais

Štrudelis – tradicinis Vidurio Europos, ypač Austrijos ir Vokietijos, pyragas.

Varškės apkepas su obuoliais

Įprastą varškės apkepą galite lengvai paįvairinti ant viršaus išdėliodami obuolių riekeles - jos apkepui suteiks drėgnumo ir itin malonų aromatą.

Bulvių ir cukinijų blyneliai

Bulvių ir cukinijų blyneliai labai skanūs ir sotūs. Patiekite juos su grietine, natūraliu jogurtu be priedų ar su česnakiniu varškės padažu.

Bulvių, morkų ir cukinijų plokštainis

Įprastą bulvių plokštainį galite paįvairinti ir paskaninti cukinijomis bei morkomis. Šis daržovių plokštainis pavyksta labai spalvingas.

Tortas „Ferrero rocher“

Tortas „Ferrero Rocher“ - prabangus, dailiai atrodantis, intensyvaus skonio kepinys, kuris tikrai papuoš kiekvieną stalą.

Cukinijų apkepas su frikadelėmis

Cukinijų apkepas su frikadelėmis - puiki idėja pietums ar vakarienei, jeigu cukinijų blyneliai jau atsibodo.

Cukinijų apkepas su sūriu

Šį apkepą galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą su grietine, jogurtu be priedų ar varškės padažu.

Cukinijos tešloje su pomidorais

Traškios cukinijos tešloje, patiektos su kreminiu sūriu ir pomidorais - labai skanus, dailiai atrodantis ir pigus užkandis.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Pomidorų salsa (pico de gallo)

Pomidorų salsą skanaukite su kukurūzų ar bulvių traškučiais, orkaitėje paskrudintu lavašu ar tortilijomis. Tiks ir prie mėsos, paukštienos, žuvies.

Nuostabūs ir paprasti kokosiniai sausainiai

Kokosiniai „macaroonsais“ dar vadinami sausainiai tikrai patiks visiems saldumynų mylėtojams.

Kokosiniai triufeliai

„Raffaello“ saldainius skoniu primenantys triufeliai. Juos paruošti tikrai paprasta ir reikės tik trijų ingredientų.

Česnakinis majonezo padažas

Šis lengvai pagaminamas padažas puikiai tinka prie vištienos, žuvies. Skanu kaip mirkalas bulvių traškučiams ar daržovių lazdelėms.

Prieskoninių žolelių ir žalumynų nauda

Kuo naudingos mūsų mėgiamos salotos, špinatai, krapai, svogūnų laiškai, petražolės ir kitos gardžios žolelės?

Vištienos ir ananasų vėrinukai

Jeigu įprasti šašlykai atsibodo ir ieškote originalių skonių, siūlome paragauti šių vėrinukų.

Virtinukai su mėlynių įdaru (šaltanosiai)

Virtinukai su mėlynėmis arba šaltanosiai - daugeliui puikiai pažįstamas, vaikystę ir atostogas kaime primenantis patiekalas.

Meksikietiški paplotėliai su vištiena (quesadilla)

Labai skanūs ir paprastai paruošiami paplotėliai, kurie tiks tiek kaip užkandis, tiek ir pietums.

Medaus tortas

Medaus tortas arba medutis yra daugelio labai mėgstamas skanumynas.

Burnoje tirpstantys kibinai

Užtikrintai sakome, kad tai pats geriausias kibinų receptas!

Kaip supjaustyti svogūną be ašarų?

Ką daryti, kad svogūnų pjaustymas nepravirkdytų? Dalinamės naudingais patarimais!

Orkaitėje kepti cukinijų blyneliai

Cukinijų blyneliai - daugelio mėgstamas vasariškas (ir ne tik) patiekalas, tačiau kartais visai nesinori stovėti prie karštos keptuvės...

Marinuotos cukinijos žiemai

Marinuotos cukinijos puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų.

Pikantiškas cukinijų keksas su sūriu

Šis cukinijų keksas yra puikus užkandis. Jį galima patiekti su įvairiais sūriais, užtepėlėmis, sultiniu ar lengva sriuba.

Cukinijų ir sūrio blynai

Labai skanūs ir paprastai paruošiami cukinijų blyneliai.

Citrusinis cukinijų džemas

Nuostabaus skonio džemas ir tikras išsigelbėjimas, jeigu reikia sunaudoti cukinijų perteklių.

Vištienos kepsneliai su krakmolu ir majonezu

Šis receptas daugeliui puikiai pažįstamas, o jeigu tokių vištienos kepsnelių - blynelių dar neragavote, būtinai siūlome pasigaminti.

Vyšnių džemas

Nuostabus džemas, kuris savo konsistencija primena želė. Jį galima tiekti su įvairiais kepiniais, blynais, naudoti kepinių įdarams.

Varškės keksiukai per 15 min. (kepti mikrobanginėje)

Ypač minkšti varškės keksiukai - apkepukai tiesiog tirpsta burnoje. Puikus pasirinkimas greitiems pusryčiams ar vakarienei!

Purūs žagarėliai su kefyru

Labai skanūs, minkšti ir purūs žagarėliai iš kefyrinės tešlos.

Purūs blynai su kefyru

Blynus tiekite su grietine, uogiene, medumi ar kondensuotu pienu.

Kokosinis kremas „Raffaello“

Šis kremas tinka tiek tortų, pyragaičių, eklerų gamyboje, tiek ir kaip užtepas skrebučiams, bandelėms.

Itališki kukuliai pomidorų ir daržovių padaže

Minkštutėliai, skanutėliai kukuliukai, patroškinti kvapniame pomidorų padaže - beliks išsivirti makaronų ir turėsite puikiausius pietus ar vakarienę.

Alpių bulvinis blynas su sūriu

Šie blynai valgomi Šveicarijos ir Italijos Alpėse, ypač šaltuoju metu, kuomet norisi karšto ir kiek riebesnio maisto.

Išskirtinai purus japoniškas biskvitas su kreminiu sūriu

Japoniškas biskvitas neįtikėtinai purus, tiesiog tirpstantis burnoje.

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Jautiena korėjietiškai: greita ir skanu

Jautiena korėjietiškai bulgogi yra populiarus ir itin lengvai bei greitai paruošiamas patiekalas.

Skrebučiai su pomidorais ir mocarela

Tradiciniai itališki skrebučiai įprastai ruošiami tik su šviežiais pomidorais, tačiau mes šį užkandį siūlome papildyti tįstančia mocarela.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su rikota ir pomidorais

Paprastai paruošiamas ir skanus užkandis, kurį galima valgyti tiek šiltą, tiek ir atvėsusį.

Vištiena medaus - garstyčių marinate

Greitas ir lengvai paruošiamas marinatas iš garstyčių, medaus, trupučio citrinos bei česnako idealiai tinka vištienai.

Trinta pomidorų sriuba

Ypač skanu tiekti su šviežiais, smulkintais svogūnų laiškais ir smulkiai patrupintu mėlynuoju pelėsiniu sūriu.

Piemenų pyragas: apkepas su faršu ir bulvių koše

Labai sotus ir jaukus apkepas, vadinamas piemenėlių pyragu, yra tradicinis britų ir prancūzų virtuvių patiekalas.

Picos padas iš bulvių košės

Su bulvių padu pavyksta tikrai labai soti ir skani pica. Jai galima naudoti ir vakarykštę bulvių košę.

Paprasti lenkiški bulvių virtinukai (kopytka)

Labai sotus ir jaukus patiekalas, kuriam galite panaudoti ir vakarykštę bulvių košę.

Itališkos salotos su duona (panzanella)

Toskanos regiono virtuvėje vyrauja paprasti, sotūs ir „taupūs“ patiekalai. Labai populiarios pomidorų salotos su duona panzanella nėra išimtis.

Itališkas desertas „Panna Cotta“

„Panna Cotta“ - nuostabaus skonio, ypač švelnus, tiesiog burnoje tirpstantis desertas, kuris tikrai sužavės kiekvieną!

Ispaniškas omletas (tortilla española)

Ispanai pasakoja, kad tortiliją kepti sugalvota per Bilbao miesto apgultį, kuomet reikėjo greito, pigaus ir sotaus patiekalo iš paprastų ingredientų.

Kaip šaldyti įvairius maisto produktus?

Šaldymas yra puikus būdas išsaugoti tikrai ne tik mėsą ar uogas. Kokius maisto produktus galima šaldyti ir kaip teisingai tai daryti?

Kokiais prieskoniais gardinti įvairius patiekalus?

Kokios kvapiosios žolelės, prieskoniai ir prieskoninės daržovės labiausiai tinka įvairiai mėsai, skirtingoms daržovėms paukštienai ar žuviai?

Kaip iškepti skanų, minkštą ir sultingą steiką?

Steikas yra greitai ir nesudėtingai paruošiamas kepsnys, tačiau, norint pasimėgauti skaniu steiku, reikia šiek tiek išmanymo ir praktikos.

Ką valgyti pusryčiams? Tinkamiausių produktų TOP8

Labai svarbu, kad pusryčiai būtų sveiki, maistingi ir sotūs, tad kokius produktus rinktis?

Sviestinis kremas tortų puošimui

Sviestinis kremas puikiai tinka tortų ir keksiukų aptepimui bei puošybai. Jį pagaminti labai paprasta ir reikės tik trijų ingredientų.

Kaip greitai sunokinti kietą avokadą?

Ar žinojote, kad net ir labai kietą avokadą galima sunokinti per 10 minučių? Jums tereikės gabaliuko folijos ir orkaitės.

Mėsą minkštinantys marinatai

Siūlome išbandyti kelis įdomesnius, tačiau tikrai paprastai paruošiamus ir mėsai ypatingą skonį suteikiančius marinatus.

Trinta brokolių sriuba su grietinėle

Trinta brokolių sriubytė puikiai tik ir mažiems, ir dideliems.

Traškūs sūrio vafliai

Sūrio vafliai yra puikus užkandis, juos taip pat galima patiekti prie sriubos ar sultinio.

Traškūs čeburėkai

Traški, riebalais nepersismelkusi tešla ir sultingas įdaras - štai ko reikia tobuliems čeburėkams! Na ir puodelis natūralaus sultinio nepamaišytų.

Paprastas naminis citrinų limonadas

Norite atsigaivinti? Siūlome pasigaminti citrinų limonado! Maloni jo rūgštelė tikrai suteiks jėgų net ir karščiausią dieną.

Tinginių balandėliai

Jei mėgstate balandėlius, tačiau neturite daug laiko, šie balandėliai „Tinginėliai“ yra puiki alternatyva!

Šokoladinis tinginys su riešutais

Jeigu mėgstate tradicinį tinginį, jums neabejotinai patiks ir šis šokoladinis tinginys su riešutais.

Taupūs kotletai su avižiniais dribsniais ir bulvėmis

Dažnas paragavęs sako, kad šie kotletai su avižiniais dribsniais ir bulvėmis yra skanesni, minkštesni ir sultingesni nei įprasti.

Kaip pasigaminti naminius ledus be ledų gaminimo aparato?

Dalinamės paprastu metodu, kaip sušaldyti puikiausius ledus be ledų gaminimo aparato. Jums tereikės kepimo formos ir plakimo šluotelės.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.

Šviežiai rauginti agurkai maišelyje

Ką daryti, jei šviežiai rauginti agurkai reikalingi čia ir dabar? Traškius, lengvai paraugtus agurkus galėsite skanauti jau po 1,5 valandos!

Vištienos kukuliukai su daržovėmis ir kuskusu

Skanūs ir tikrai lengvai paruošiami kukuliukai šeimos pietums. Siūlome kepti orkaitėje, tačiau tikrai skanūs pavyks ir kepant keptuvėje.

Vengriški marinuoti agurkai

Šie marinuoti agurkai pavyksta labai kvapnūs ir ryškaus skonio, turintys truputėlį aštrumo.

Traškios sūrio spurgos

Garantuojame, kad šios iš išorės traškios, o viduję tįstantį sūrį slepiančios spurgytės taps jūsų favoritėmis!

Braškinis sviestas

Braškinį sviestą galima patiekti su blynais, bandelėmis, tinka užsitepti ant skrebučių ar įsidėti į pusryčių košę.

Tinginių „Napoleonas“ iš šaldytos sluoksniuotos tešlos

Puikus ir labai lengvai paruošiamas desertas, kuriam reikės kelių ingredientų ir vos pusvalanduko jūsų laiko.

Vištienos kotletukai su sūriu, žalumynais ir pomidorais

Labai skanūs, kvapnūs ir tikrai nesausi kotletukai, kuriuos pagaminti tikrai nesudėtinga.

Švelnusis kreminis sūrelis iš kefyro

Ar žinojote, kad labai švelniam ir skaniam tepamam sūreliui paruošti tereikia vieno ingrediento - kefyro?

Trupininis rabarbarų pyragas

Skanutėlis pyragas, kuriame puikiai sudera rabarbarų rūgštelė ir saldūs, traškūs trupiniai. Ypač gardus su ledais.

Vertingiausi Lietuvos grybai: kada ir kur jų ieškoti?

Lietuvos miškuose auga per 1000 kepurėtųjų grybų rūšių, tačiau renkame ir maistui vartojame tik apie 130. Kurie grybai patys vertingiausi?

Traškūs žagarėliai

Tradiciniai ir daugelio tikrai labai mėgstami, traškūs žagarėliai.

Skylėti plikytos tešlos blynai   (1)

Blynai pavyksta labai skanūs, originalios tekstūros, su skylutėmis. Juos patiekite su uogiene, grietine ir cukrumi, vaisiais...

Senoviški skaniausieji vafliai   (1)

Labai skanūs, vaikystę primenantys vafliai! Galima įdaryti įvairiais įdarais, bet vafliai puikūs ir be jų.

Citrininis varškės keksas su šilauogėmis

Burnoje tirpstantis keksas su saldžiomis uogomis ir lengva citrinos rūgštele - labai skanus, kvapnus ir puikiai subalansuoto skonio!

Trinta žaliųjų žirnelių sriuba

Labai lengvai pagaminama ir tikrai skani sriuba, kuri patiks visai šeimai.

Vištienos blauzdelės su grybais ir bulvių koše tešloje

Nebrangus, sotus, tačiau tikrai orginalus ir šventiškai atrodantis patiekalas.

Veidrodinė glazūra tortams, pyragaičiams, zefyrams

Veidrodine glazūra dengti tortai ar pyragaičiai atrodo ypač originaliai, subtiliai ir šventiškai.

Varške ir razinomis įdaryti, kepti obuoliai

Vienas iš paprasčiausiai paruošiamų ir pigiausių desertų ar net idėja lengvai vakarienei. Ne tik skanu, bet ir nuostabiai kvepės visi namai...

Tuno mišrainė - užtepėlė su kukurūzais

Tuno užtepėlę tiekite su krekeriais, kepta ar skrudinta duona, agurkų griežinėliais. Jos galima dėti į krepšelius ar ja patepti lavašą.

Trupininis pyragas su varške ir obuoliais

Traškus trupinių sluoksnis, burnoje tirpstanti varškė ir gaivumo suteikiantys obuoliai - puikus skonių derinys!

Šokoladinis trupininis varškės pyragas

Šis varškės pyragas kartais tikrai pelnytai vadinamas karališku. Jame puikiai dera sodrus šokoladinis skonis ir varškės švelnumas.

Vištienos, kiaušinių ir avokadų salotos

Sočios ir maistingos salotos - mišrainė, kurią labiausiai tinka patiekti užtepus ant duonos ar skrebučių.

Varškėčiai kepti orkaitėje

Skanūs ir purūs varškėtukai, primenantys bandeles. Kepti orkaitėje, kad nereikės nei aliejaus, nei stovėti prie keptuvės.

Paprasčiausi ir skaniausi virti varškėčiai „Tinginėliai“

Visų vaikų (ir ne tik) mėgstami virti varškėtukai! Tikrai verta pasigaminti daugiau ir dalį varškėčių užšaldyti.

Varškės sausainiai, kurie niekada neatsibosta

Labai greitai ir tikrai paprastai paruošiami varškės sausainiukai, kurių tiesiog niekada nebūna gana!

Traškūs žiedinių kopūstų kąsneliai

Labai skanūs, traškūs žiedinio kopūsto kąsneliai su džiūvėsėliais ir kietuoju sūriu.

Fermentinio sūrio blyneliai

Labai sotūs ir skanūs blynai, kurie puikus tiek karšti, tiek ir atvėsę. Šiuos blynelius galima patiekti su grietine.

Naminė sūdyta lašiša su krapais

Norvegijoje bei kitose Šiaurės Europos šalyse tikru pasididžiavimu laikomas patiekalas - sūdyta lašiša su krapais.

Patys skaniausi grietiniečiai

Burnoje tirpstantis grietinietis ir puodelis garuojančios kavos ar arbatos... Tikra svajonė!

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.

Vištienos krūtinėlė su varške ir žalumynais

Šis receptas kasdieniškus ir paprastus ingredientus padės sujungti į labai skanų, kvapnų ir sultingą patiekalą!

Vištienos kotletai su varške ir sūriu

Labai skanūs, neriebūs ir tikrai greitai paruošiami kotletai.

Vištiena su bulvėmis Viduržemio jūros stiliumi

Pigus, tačiau skoniu ir kvapnumu tikrai nustebinsiantis patiekalas, kurį paruošite itin greitai - tereikia viską sudėti į vieną skardą ir iškepti.

Vištienos suktinukai su kumpiu ir sūriu „Cordon Bleu“

Skanutėliai vištienos suktinukai „Cordon Bleu“ su kumpiu ir tįstančiu sūriu tiks tiek ypatingesniems pietums ar vakarienei, tiek ir šventiniam stalui.

Varškėtukai su cukinija

Įprasti cukinijų blyneliai nusibodo, o reikia sunaudoti užsilikusią cukiniją? Siūlome išsikepti varškėtukų su cukinija!

Pačios skaniausios ir paprasčiausios varškės spurgytės

Pačios jaukiausios, puriausios ir skaniausios, tiesiog neatsivalgomos varškės spurgytės!

Varškės tortas „Angelo ašaros“

Labai švelnaus skonio ir gražiai atrodantis tortas, kuris žavi tarsi stebuklingai susidarančiais gintariniais lašeliais - „Angelo ašaromis“.

Varškės ir rikotos užtepėlė

Ši užtepėlė puikiai tiks prie keptos duonos ar ant skrebučio, ją taip pat galima patiekti su krekeriais, duonos ar daržovių lazdelėmis.

Turkiška pica su faršu (lachmadžunas)

Lachmadžunas - turkiškas, picą primenantis patiekalas. Tai plonos tešlos paplotėlis, apteptas faršo ir daržoviu mišiniu bei iškeptas krosnyje.

Tuno užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Labai skani ir vos per kelias akimirkas paruošiama užtepėlė, kuri puikiai tiks tiek pusryčiams ar vakarienei, tiek ir šventiniam stalui.

Puri tešla su kefyru (bandelėms, pyragėliams, picai)

Tešla tiks saldžioms bandelėms su uogiene ar cinamonu, pikantiškoms bandelėms su dešrele, naminėms mėsainių ar dešrainių bandelėms ir net picai!

Kiaulienos plovas su morkomis

Tradicinis plovas gaminamas kazane ir su aviena, tačiau plovas su kiauliena, troškintas puode taip pat pavyksta puikus: kvapnus, sotus, skanus!

Tradiciniai koldūnai su mėsa (receptas)

Koldūnus paruošti tikrai labai paprasta, jiems nereikia įmantrių ingredientų, jie skanūs ir sotūs, tad kviečiame gaminti!

Burnoje tirpstančios kanelės (receptas)

Kanelė (pranc. canelé) - mažas prancūziškas pyragėlis su traškia, karamelizuota plutele ir itin viliojančiu drėgnu, korėtu vidumi.

Migdolų pienas: jį paprasta pasigaminti namuose!

Migdolų pienas yra maistingas, naudingas ir skanus gėrimas, kuris tikrai patiks vaikams!

Paprasti sviestiniai sausainiai

Trapius ir burnoje tirpstančius sviestinius sausainius iškepti tikrai labai paprasta - kviečiame pabandyti ir paragauti!

Pats tikriausias, tradicinis „Napoleonas“ (receptas)

„Napoleonas“ - daugelio mėgstamas, o neretai net ir desertų karaliumi vadinamas tortas.

Vieno kąsnio užkandžiai ant dantų krapštukų

Siūlome išbandyti 11 tikrai paprastų receptų, įtiksiančių įvairiems skoniams.

Salotos iš pievos: valgomi laukiniai augalai   (1)

Siūlome susipažinti su Lietuvoje augančiais valgomais laukiniais augalais, sužinoti apie jų naudą ir būtinai paragauti!

Klasikinis „Kuršėnų vyniotinis“ (receptas)

Tradicinis Kuršėnų vyniotinis puikiai pažįstamas ir daugelio mėgstamas skanėstas, kurį namuose išsikepti tikrai nesudėtinga, o ir jokių įmantrių ingre

Karališki lietiniai su pienu ir grietinėle

Tikras skanumėlis, kuris net ir kasdienius pusryčius pavers mažyte švente!

Avižiniai blyneliai su obuoliais

Pakeitus kvietinius miltus avižiniais dribsniais, blynai bus ne tik įdomesni, bet ir sveikesni!

Varškės sklindžiai su grietine

Grietinė sklindžiams suteikia drėgnumo, tad jie pavyksta itin minkštučiai ir tiesiog tirpstantys burnoje!

Skaniausi mieliniai blyneliai su obuoliais

Paprasti, jaukūs, purūs lyg debesėliai ir tikrai patys skaniausi mieliniai blynai - sklindžiai su obuoliais!

Įvairūs įdarai koldūnams ir virtiniams

Siūlome koldūnus ar virtinius formuoti ne tik su tradiciniu mėsos ir svogūnų, bet ir su kitokiais įdarais.

Kava - puikus prieskonis kepiniams, troškiniams, padažams

Kava gali puikiai papildyti patiekalų skonį - šlakelis kavos suteikia sodrumo riebiems mėsos troškiniams, sustiprina padažų ir desertų skonį.

Pagrindinių maisto produktų galiojimo laikas

Dalinamės pagrindinių maisto produktų galiojimo laiko sąrašu: nuo mėsos ir pieno produktų iki kruopų ir padažų.

Arbata - prieskonis kepiniams, ryžiams, sriuboms

Ar žinojote, kad arbatą galima panaudoti gaminant įvairius patiekalus?

7 šildantys prieskoniai

Tinkamai parinkti prieskoniai ne tik pagardins mūsų patiekalus, bet ir padės kūnui sušilti.

Kuo pagardinti vandenį? 15 gaivinančio skonio derinių

Nepavyksta išgerti pakankamai vandens? Paskaninkite vandenį įvairiais vaisių, daržovių, prieskonių mišiniais!

Lengvai minkoma, plikyta tešla koldūnams ir virtinukams

Tešlą paruošite labai greitai, ji minkšta, tačiau tvirta ir elastinga, su ja tikrai malonu darbuotis, tad netruksite privynioti skaniausių koldūnų.

Skaniausi ir paprasčiausi čirviniai blynai (receptas)

Blynai asocijuojasi su vaikyste ir jaukiais rytais virtuvėje. Saldus kvapas, šiluma ir vaikų rankelės vis sumažinančios kepamų blynų krūvelę...

Purūs varškės keksiukai (receptas)

Tobuliausius varškės keksiukus iškepsite akimirksniu! O skonis tikrai nenuvils - jie purūs, minkštučiai, drėgni ir saikingai saldūs.

Sveikuoliški avižų ir bananų blyneliai (receptas)

Sveikuoliški blyneliai tikrai skanūs, sotūs ir lengvai salstelėję, tačiau juose nėra nei baltų miltų, nei pridėtinio cukraus.

Tobulas šokoladinis cukinijų keksas (receptas)

Šis šokoladinis cukinijų keksas yra nuostabus! Tai puikus būdas sunaudoti gausų cukinijų derlių, tačiau cukinijų skonio iškeptame kekse nesijaučia.

Bananų ir riešutų kremo ledai: viens, du ir skanaus!

Ledams reikės tik dviejų tikrai sveikuoliškų ingredientų, juos pagaminsite per akimirką, tačiau nustebsite, kokie jie skanūs, saldūs ir kremiški!

Maistingi, vasariški ledai it „snikersai“: pagrindas – bananai!

Vasarą norisi kažko saldaus, gaivaus ir greitai pagaminamo... kad būtų galima smaližiauti, maloniai tinginiaujant balkone, terasoje ar kieme.

Mėsos plovimas prieš gaminant arba šaldant: ar plaunate?

Mėsa, ko gero, vyrauja mūsų mitybos racione. Tai puikus baltymų, geležies, vitamino B12 šaltinis. Tačiau mėsa dažnai turi kenksmingų patogenų.

Jautienos ir grybų plovas   (3)

Jei ieškote dar vienos idėjos, ką šeimai pagaminti pietums ar vakarienei, būtinai į meniu įtraukite jautienos ir grybų plovą.

Varškės ir sausainių sluoksniuotis

Daugelis jau pamėgo nekeptus tortus ir pyragus. Dažnai jiems pakanka vos kelių ingredientų, išeiga nemaža, o kaina – nedidelė.

Bene lengviausiai pagaminama lazanija

Ko gero, tikrai lengviausias lazanijos receptas! Jokių iš anksto apverdamų lazanijos lakštų, jokių tarkuotų sūrių...

Makaronų apkepas su jautiena

Šis maltos jautienos apkepas – superlengvai pagaminamas, kupinas skonio ir toks sotus, kad pamaitinsite ne vieną alkaną.

Klasikinis obuolių pyragas su ledais

Obuolių pyragas – klasikinis, naminis desertas, mėgstamas visų – ir mažų, ir didelių – bet kuriuo metų laiku.

Tradicinis velykinis pyragas

Šis pyragas – tradicinis Vakarų šalyse paplitęs gardumynas, tačiau gana populiarus ir kitose šalyse.

Prancūziškas mėsos ir daržovių pyragas

Daug mėgstamomis daržovėmis pagardintos mėsos: idealus sočių pietų variantas.

Vaško drobelės maisto produktų laikymui: kaip pasidaryti, naudoti ir prižiūrėti?

Bičių vaško drobelės puikiai pakeičia maistinę plėvelę. Jos yra natūralios, ekologiškos, maloniai kvepia, o maisto produktai ilgiau išlieka švieži.

Dryžuotas pyragas „Zebras“ (receptas)

Labai paprastas, tačiau smagiai atrodantis dryžuotas pyragas „Zebras“ patiks ir mažiems, ir dideliems!

Amerikietiškas makaronų ir sūrio apkepas (receptas)

Šis makaronų apkepas yra sotus, jaukus, pigus ir paprastai paruošiamas patiekalas, kurį tikrai pamėgs visa šeima, tad kviečiame kepti ir ragauti.

25 naudingos virtuvės gudrybės, kurias verta žinoti

Maisto gaminimas gali tapti malonia ir raminančia veikla, ypač, jeigu žinote daug šį procesą palengvinančių gudrybių.

Sluoksniuotos tešlos ir obuolių rožės: receptas žingsnis po žingsnio

Obuolių rožytės yra itin paprastai bei greitai paruošiamas, labai skanus ir dailiai atrodantis kepinys.

Kaip atskirti natūralų ir kokybišką medų?

Medus veikia antibakteriškai, slopina uždegimus, yra puikus energijos šaltinis. Tiesa, tik tuomet, kai jis tikras ir kokybiškas.

Skanūs ir naudingi saulėgrąžų daigai: kaip užsiauginti?

Ryškiai žali, traškūs, malonaus skonio saulėgrąžų daigai - labai naudingas maisto produktas, o saulėgrąžų daiginimas yra nesudėtingas ir greitas.

7 skaniausių varškėčių receptai vaikams ir ne vaikams   (1)

Siūlome išbandyti kelis puikius receptus: keptų ir virtų, saldžių ir pikantiškų, paprastų ir su priedais. Skanaus!

Naminiai bananiniai ledai (receptas)   (1)

Bananiniai ledai yra paprastas ir sveikas desertas. Bananinių ledų receptas yra paprastas, juos gali paruošti patys vaikai.

Paprastas ir skanus varškės apkepas

Galima rasti daugybę varškės apkepo receptų, tačiau šis, nors ir vienas paprasčiausių, tikrai nenuvils!