Net 5 bene skaniausių meduolių receptai ne tik Kalėdoms: namai pakvimpa šventėmis
Savo rankomis pagaminti kalėdiniai meduoliai – nuostabus gardumynas. Aromatingi, skanūs, dvelkiantys namų jaukumu bei rankų šiluma... Tai puikus desertas, originalus kalėdinės eglutės papuošimas ir nuostabi dovana draugams bei artimiesiems.
Juk be galo malonu šaltą žiemos vakarą, užsimovus minkštas kojines, įsitaisyti prie židinio su karšta arbata ir saldžiu šventiniu meduoliu...
Siūlome net penkias kalėdinių sausainių idėjas. Skirtingų rūšių, šalių, skonių. Juos tikrai nesunkiai pasigaminsite namuose. Pasikvieskite į pagalbą ir mažuosius: juk sausainių kepimas ir puošimas – tai kokybiškas laikas su šeima, kuris suartina ir dovanoja atradimo džiaugsmą.
Minkštučiai kalėdiniai meduoliai
Africa Studio | Shutterstock.com
Šiuos meduolius iš visų kitų išskiria jų pažadas būti minkštais. Todėl receptas puikiai tiks tiems, kas jau išbandė begalę šventinių meduolių variantų, bet vis negali pasiekti tobulo jų minkštumo. Šie gražuoliai savo skoniu primena medaus tortą. Jei mėgstate „Medutį“, net neabejojame, kad pamėgsite ir šiuos minkštučius meduolius.
Užtruksite vos 45 minutes!
Spustelėkite Minkštučiai kalėdiniai meduoliai, ir pasinerkite į gaminimo džiaugsmą kartu su šeima!
Žaismingi meduoliai „Katarzynki“ iš Torūnės miesto
Neirfy | Shutterstock.com
Tai tradiciniai Lenkijos miesto Torūnės meduoliai, apie kurių atsiradimą sklando legendos... Įdomu išgirsti pagrindinę legendą?
Torūnė visada buvo žinoma savo kepiniais. Juk nuo seno čia gyveno ir darbavosi daug itin gerų, talentingų šio amato meistrų – kepėjų. Bet iš visų jų labiausiai išsiskirdavo vienas. Šis kepėjas buvo atsidavęs darbui ir kepdavo skaniausius apylinkėje meduolius. Jis turėjo dukrelę vardu Katarzyna, kuri dažnai jam padėdavo. Vieną kartą kepėjas susirgo ir nebegalėjo tęsti darbų. Šeimai pritrūkus pinigų, Katarzyna nusprendė imtis iniciatyvos ir padėti tėvui. Ji ėmėsi pati kepti meduolius. Deja, patirties neturinti mergaitė padėjo juos per arti vienas kito, ir bekepdami jie sulipo. Panelė labai nerimavo, kad jos meduolių niekas nepirks dėl jų formos. Bet jie buvo tokie skanūs, kad juos išpirko labai greitai. Ir negana to − jie tapo vieni populiariausių Lenkijoje! Šiems meduoliams buvo duotas jų išradėjos vardas.
Likote suintriguoti? Turime gerą žinią: mūsų laikais šių meduolių receptas yra žinomas ne tik Katarzynai. Išsikepkite, ragaukite, mėgaukitės!
Spustelėkite Žaismingi meduoliai „Katarzynki“ iš Torūnės miesto, ir pasigaminę atraskite visai naują meduolių skonį!
Aromatingi vokiški meduoliai „Lebkuchen“
FooTToo | Shutterstock.com
Tai vokiški tradiciniai meduoliai, įprastai kepami su džiovintais vaisiais. Šie skanumynai pasižymi savo minkštumu ir nepakartojamu aromatu. Norite, kad namai kvepėtų vokiškomis Kalėdomis? Griebkite kočėlą ir imkitės darbo visa šeima!
Meduolių receptas slepiasi Aromatingi vokiški meduoliai „Lebkuchen“: nepatikėsite, kokie jie gardūs, kol nepagaminsite!
Traškūs šokoladiniai meduoliai
Elena Schweitzer | Shutterstock.com
Šie įdegę gražuoliai tikrai pelnys simpatijas tų, kurie dievina šokoladą. Priešingai nei įprasti meduoliai, jie yra kietesnės konsistencijos, tačiau nepaprastai traškūs. Norite minkštesnių šokoladinių meduolių? Tiesiog sudėkite juos į dėžutę, o kartu pridėkite ir nulupto obuolio gabaliuką. Dėžutę uždenkite, o obuoliuką kas kelias dienas keiskite nauju. Pamatysite – sausainukai suminkštės. Taigi – skanaukite „lebkuchenus“ ir minkštus, ir traškius.
Šokolado jūra slepiasi po Traškiais šokoladiniais meduoliais: smaližiams, kurie be šokolado neįsivaizduoja nė dienos!
Švediški „Pepparkakor“ imbieriniai sausainiai
Kolpakova Svetlana | Shutterstock.com
Šie sausainukai nėra tradiciniai šventiniai meduoliai, bet Kalėdoms jie tinka nuostabiai. Ploni it popierius ir supertraškūs... Kupini žiemos prieskonių aromato ir skonio. Puikiai papuoš šventinį stalą, o vėsų žiemos vakarą sušildys skonio jaukumu...
Švediški imbieriniai sausainiai „Pepparkakor“ – lengvumo džiaugsmas visos šeimos Kalėdoms! Įsitikinkite!
O kaip be glajaus sausainiams?
New Africa | Shutterstock.com
Na, kokie gi kalėdiniai sausainiai be specialaus papuošimo? Juk kur kas smagiau, kai šventiniai gardėsiai spalvingi, linksmi arba... balti, kaip snaigės... Todėl dalijamės ir itin gardaus glajaus receptu.
Jums prireiks:
- 150 g cukraus pudros
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- 1 kiaušinio
Gaminame:
- Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio
- Baltymą išplakite iki tirštų putų
- Pridėkite cukraus pudros ir citrinos sulčių
- Gautą masę maišykite apie 5 min., kol ji sutirštės, taps blizgi.
- Jie norite spalvoto glajaus, galite įdėti specialių, kepiniams papuošti skirtų dažų
Svarbu
Glajus yra linkęs greitai džiūti. Todėl negaminkite jo daugiau, nei reikės tam kartui. Glajus per skystas? Įdėkite daugiau cukraus pudros – jis taps tirštesnis.