Pikantiški sausainiai su sūriu ir šonine

Ingredientai: Miltai - 260 gramai, Sviestas - 75 gramai, Pienas - 250 mililitrai, Kepimo milteliai - 0.5 arbatinio šaukštelio, Druska, čili pipirai - 1 žiupsnelis, Sūris - 250 gramai, Rūkyta šoninė - 150 gramai.

Rūkytą šoninę smulkiai supjaustykite ir apkepinkite keptuvėje iki kol gabaliukai bus traškūs, sudėkite ant popierinio rankšluostuko, kad susigertų riebalų perteklius. Sutarkuokite sūrį. Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos, čili pipirais, kepimo milteliais. Dėkite sviestą ir viską ištrinkite iki trupinių. Įmaišykite sūrį ir kepintą šoninę. Pilkite pieno ir suminkykite tešlą. Tešlą iškočiokite į 1 cm storumo lakštą ir norima formele išspauskite sausainius. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Puikus užkandis, tinka patiekti prie sriubos ar salotų.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.