Salotos su marinuotais kelmučiais
Ingredientai: Marinuoti kelmučiai - 450 gramų, Bulvės - 2 vienetai, Morkos - 2 vienetai, Kumpis - 300 gramų, Kiaušiniai - 3 vienetai, Marinuoti agurkai - 4 vienetai, Majonezas - 200 gramų, Druska - 1 žiupsnelis.
Kiaušinius, bulves ir morkas išvirkite. Atvėsinkite, nulupkite ir atskirais, nesumaišant sutarkuokite stambia tarka. Kumpį supjaustykite nedideliais gabaliukais. Agurkėlius supjaustykite smulkiais kubeliais. Salotas sluoksniuosime inde. Į indo apačią dėkite kelmučius. Tuomet tarkuotas bulves, patepkite majonezu. Tuomet dėkite kumpį, vėl patepkite majonezu. Dėkite morkų sluoksnį, pasūdykite, dėkite kiaušinių sluoksnį, patepkite majonezu, paskutinis sluoksnis - agurkėliai ir truputis majonezo. Lengvai paspauskite. Susluoksniuotas salotas valandą palaikykite šaldytuve ir atsargiai išverskite į lėkštę. Sočios ir skanios salotos, kurios tikrai patiks grybų mėgėjams!