Sausainiai „Pievagrybiai“

Sausainėliai labai paprasti, iš daugeliui žinomos ir mėgiamos sviestinės tešlos, tačiau jų forma tikrai labai žavi, o taip pat ir nesunkiai padaroma.
Jums reikės:
- 450 g miltų;
- 50 g krakmolo;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- 2 kiaušinių;
- 200 g sviesto;
- 150 g cukraus;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
- 1 šaukšto kakavos;
- žiupsnelio druskos.
Gaminimas:
- Minkštą sviestą ištrinkite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki purios, baltos konsistencijos.
- Po vieną, kaskart perplakant šluotele įmuškite kiaušinius. Visa masė turi būti vienalytės konsistencijos.
- Miltus sumaišykite su krakmolu, kepimo milteliais, drusnka.
- Miltų mišinį įsijokite į sviesto ir kiaušinių masę. Sumaišykite minkštą tešlą, uždenkite ir pastatykite į šaldytuvą 30 min.
- Tešlą padalinkite į 45 - 50 nedidelių kamuoliukų.
- Juos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Grybų formavimui reikės indelio siauru kakliuku, pavyzdžiui, mažytės taurelės, buteliuko siauru kakliuku, vamzdelio.
- Indelio kakliuką patrinkite kakavoje ir įspauskite į kamuoliuką. Pasidarys puikiausia, šiek tiek patamsėjusi pievagrybio kepurėlė su koteliu.
- Suformuotus grybukus kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15 min. iki kol truputį apskrus.
- Palaukite, kol sausainiai atvės ir skanaukite.