Sausainių ir varškės desertas „Namelis“

Ingredientai: Varškė - 400 gramai, Grietinė - 3 valgomieji šaukštai, Cukraus pudros - 90 gramai, Paprasti sausainiai - 9 vienetai, Pienas - 100 mililitrai, Šokoladas (papuošimui) - 50 gramai.

Inde labai gerai išplakite varškę, grietinę ir cukraus pudrą. Jeigu varškė sausa ir masė nesigauna vienalytė, lygi, tai įdėkite dar šaukštą grietinės, vėl perplakite. Sausainius trumpai pamirkykite piene. Maistinę plėvelę išskleiskite, ant jos sudėkite tris eiles sausainių po tris vienetus. Ant vidurinės sausainių eilės paskirstykite varškės masę. Kelkite plėvelės kraštus taip, kad šonuose esantys sausainiai susiliestų ir susiformuotų namelis. Plėvelę tvirtai užsukite. Desertą dėkite į šaldytuvą ir šaldykite 6-8 valandas arba pernakt. Sušaldytą desertą papuoškite lydytu šokoladu. Varškės masę galite pagerinti šokolado gabaliukais, džiovintais vaisiais, uogomis, riešutais, kokosų drožlėmis ar uogiene.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.