Skaniausi ir paprasčiausi čirviniai blynai (receptas)
Sokor Space | Shutterstock.com
Blynai daugeliui asocijuojasi su vaikyste ir jaukiais rytais virtuvėje. Saldus kvapas, šiluma ir vaikų rankelės vis sumažinančios kepamų blynų krūvelę... Kviečiame kurti mielus prisiminimus ir išsikepti šių skanutėlių ir labai paprastai paruošiamų čirvinių blynų.
Jeigu neturite specialios keptuvės ar vaflinės - nebėda! Iš šios tešlos pavyks labai skanūs blyneliai - po kelis šaukštus tešlos pilkite į įkaitintą, riebalais truputį pateptą keptuvę ir kepkite nedidelius blynelius.
2 porcijoms blynų Jums reikės:
- 150 g miltų;
- 2 kiaušinių;
- 250 ml pieno;
- 50 g sviesto;
- 2 šaukštų cukraus;
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina);
- žiupsnelio druskos.
Gaminimas:
- Išlydykite sviestą ir palikite atvėsti, kad nesutrauktų kiaušinių.
- Kiaušinius išplakite su pienu ir cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Supilkite atvėsusį sviestą, perplakite.
- Į plakinį įsijokite su kepimo milteliais ir druska sumaišytus miltus. Viską gerai išmaišykite.
- Tešlą palikite 30-40 min., kad miltai išbrinktų.
- Pastovėjusi tešla turėtų būti grietinės tirštumo. Jeigu tešla per tiršta, įpilkite šlakelį pieno ar vandens ir perplakite. Jeigu per skysta - įberkite šaukštą miltų.
- Kepkite įkaitintoje vaflinėje ar specialioje keptuvėje. Jeigu reikia (tai priklauso nuo jūsų vaflinės ar keptuvės) patepkite aliejumi, sviestu ar taukais.
- Truputėlį atvėsusius čirvinius blynus galima apibarstyti cukraus pudra.
- Blynus patiekite su mėgstamais priedais: uogiene, trintomis uogomis, grietine, medumi...