Skaniausieji šokoladiniai triufeliai

Ingredientai: Cukrus - 1.5 stiklinės, Vanduo - 0.5 stiklinės, Sviestas - 100 gramų, Kakava - 5 valgomieji šaukštai, Sauso pieno milteliai - 400 gramų, Riešutai - 100 gramų, Kakava, kokosų drožlės, riešutai, sausainių ar vaflių trupiniai - 1 saujelė.

Cukrų užpilkite vandeniu ir kaitinkite iki užvirimo, užvirus maišant virkite dar 2-3 min. Nukelkite nuo ugnies ir iškart sudėkite sviestą bei suberkite kakavą. Labai gerai išmaišykite. Palaipsniui, vis maišant suberkite sauso pieno miltelius. Riešutus susmulkinkite apskrudinkite keptuvėje be riebalų ir suberkite į triufelių masę. Viską gerai išmaišykite. Riešutų galima ir neberti arba vietoje jų galite naudoti vaflių ar sausainių trupinius, kokosų drožles, smulkiai pjaustytus džiovintus vaisius, įpilti šaukštą brendžio. Gautą masę valandą pašaldykite šaldytuve. Iš gautos masės suformuokite triufelius. Juos apvoliokite kakavoje, riešutuose, kokosų drožlėse, vaflių ar sausainių trupiniuose. Šokoladiniai triufeliai tikrai nesunkiai pagaminami, nėra itin brangūs, tačiau tikrai nuostabiai skanūs! Tai ne tik gardumynas, bet ir puiki dovana kiekvienam smaližiui, tereikia triufelius sudėti į dailią dėžutę.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.