Sluoksniuotos tešlos eglutės su kumpiu ir sūriu (receptas)

Sluoksniuotos tešlos eglutės su kumpiu ir sūriu Iva Vagnerova | Shutterstock.com

Kalėdų stalui ieškote paprasto, pigaus ir gražaus užkandžio, kurį valgys ir vaikai? Išbandykite šį receptą! Gražuolėms kalėdinėms eglutėms tereikės sluoksniuotos tešlos, kumpio, sūrio ir kelių alyvuogių.

16 eglučių Jums reikės:

  • 4 lakštų sluoksniuotos tešlos (tinka tiek mielinė, tiek bemielė);
  • 16 kumpio ar šoninės juostelių (apie 300 g);
  • 100 g sūrio;
  • 16 alyvuogių;
  • 1 mažo kiaušinio;
  • trupučio miltų stalviršiui pabarstyti;
  • trupučio kmynų pabarstymui;
  • 16 medinių iešmelių.

Patarimas: alyvuoges galima pakeisti sūrio žvaigždutėmis - iš sūrio riekelių sausainių formele išspauskite ar peiliu išpjaustykite žvaigždutes. Žvaigždutes taip pat galite išspausti iš papildomo sluoksniuotos tešlos lakšto, jas tuomet kepkite kartu su eglutėmis.

Gaminimas:

  1. Iešmelius pamerkite vandenyje iki kol pasiruošite eglutes. Išmirkę iešmeliai kepdami ne taip stipriai patamsės.
  2. Sluoksniuotos tešlos lakštus atitirpinkite.
  3. Stalą pabarstykite miltais ir pakočiokite atitirpintus tešlos lakštus, kad būtų šiek tiek plonesni. Daug kočioti nereikia.
  4. Lakštus supjaustykite išilgai į 4 juostas, t.y. iš viso turi gautis 16 juostelių.
  5. Tešlos juosteles apibarstykite smulkiai tarkuotu sūriu, užklokite kumpio ar šoninės juostelėmis.
  6. Juosteles lankstykite į armonikėlę taip, kad apatinis sulenkimas būtų plačiausias, o viršutinis siauriausias.
  7. Sulankstytas eglutes perverkite mediniais iešmeliais taip, kad aštrioji dalis išlįstų viršuje per tris pirštus.
  8. Eglutes sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite išplaktu kiaušiniu, apibarstykite kmynais.
  9. Kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  10. Iškeptas eglutes visiškai atvėsinkite, užverkite alyvuoges.
  11. Nustebinkite svečius, pradžiuginkite vaikus ir skanaukite!

O jeigu norisi saldžiau siūlome panašias eglutes kepti su saldžiu pertepimu:

Susiję straipsniai

Kalėdų eglutės su šokoladu ant pagaliuko (receptas)

Skanios, dailios ir itin paprastai paruošiamos Kalėdų eglutės iš sluoksniuotos šaldytos tešlos tikrai papuoš šventinį stalą.

Sumuštinukai „Kalėdų eglutė“ šventiniam stalui (receptas)

Tereikės kelių iešmelių užkandžiams ir kasdienių sumuštinių ingredientus galima paversti mažytėmis stalo puošmenomis.

Pačios skaniausios ir paprasčiausios varškės spurgytės

Pačios jaukiausios, puriausios ir skaniausios, tiesiog neatsivalgomos varškės spurgytės!