Sluoksniuotos tešlos ir vištienos filė suktinukai

Ingredientai: Sluoksniuota tešla (mielinė arba bemielė) - 500 gramų, Vištienos filė - 2 vienetai, Sezamo sėklos - 1 sauja, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Kiaušinis - 1 vienetas.

Vištienos filė supjaustykite per visą ilgį kaip kepsniams ir plonai išmuškite (kad nesuplyštų vištiena ją muškite per maistinę plėvelę). Išmuštą paukštieną pagardinkite druska, pipirais. Sluoksniuotą tešlą atitirpinkite, ant jos uždėkite vištieną. Susukite tvirtai, gerai apspauskite rankomis. Supjaustykite 1,5 cm pločio ritinėliais. Ritinėlius sudėkite ant kepimo popieriaus, patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min. Po skarda, ant kitos skardos ar grotelių būtinai pastatykite indą su vandeniu, jis palengva garuos ir suktinukai nebus sausi. Puikiausi vištienos suktinukai! Juos labai tinka tiekti su padažu pamirkymui, pavyzdžiui, česnakiniu jogurto padažu (į jogurtą įmaišykite smulkinto česnako, druskos, pipirų, smulkintų žalumynų, sutarkuotą agurką).

Susiję straipsniai

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.

Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrele „Mumijos“

Helovynui ar teminiam vakarėliui puikiai tiks lengvai paruošiamas užkandis - bandelės su dešrele „Mumijos“.