Sluoksniuotos tešlos pyragas su faršu ir kiaušiniais
Ingredientai: Didelio lakšto sluoksniuotos tešlos - 1 vienetas, Faršo (tinka įvairus) - 500 gramų, kiaušiniu - 6 vienetai, surio - 50 gramų, Česnako - 1 skiltelė, Petražolių - 1 pundelis, Druskos, pipirų, petražolių - 1 žiupsnelis.
4 kiaušinius kietai išvirkite. Atvėsinkite ir nulupkite. 1 kiaušinį pasilikite aptepimui. 1 kiaušinį įmuškite į faršą. Į faršą taip pat įmaišykite smulkintas petražoles, įspauskite česnaką, pagardinkite druska, pipirais. Galima dėti ir daugiau visokių prieskonių. Sluoksniuotos tešlos lakštą (reikės 1 lakšto iš 500 g pakuotės, kurioje būna 2 lakštai. Arba galite paimti kelis mažus lakštus, sulipinti kraštelius) šiek tiek pakočiokite. Ant lakšto centro sudėkite pusę faršo, ant jo eilute sudėkite riekelėmis pjaustytą sūrį, virtus kiaušinius, ant viršaus uždėkite likusį faršą, gražiai suformuokite, suspauskite rankomis. Tešlos lakšto kraštus įpjaukite iki faršo. Kraštus supinkite kasele ir taip tarsi uždarykite visą pyragą. Jo viršų ištepkite pasiliktu išplaktu kiaušiniu. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Sotus, dailiai atrodantis ir tikrai skanutėlis pyragas!