Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša ir špinatais

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša ir špinatais Magdanatka | Shutterstock.com

Šis pyragas skaniausias dar šiltas, tačiau puikus ir šaltas. Patiekite su salotomis, jogurtiniu žolelių padažu. 

Jums reikės:

  • 500 g sluoksniuotos šaldytos tešlos;
  • 400 g lašišos filė;
  • 300 g špinatų;
  • 100 g pievagrybių;
  • 1-2 skiltelių česnako;
  • 0,5 citrinos;
  • 100 ml grietinėlės;
  • 1 kiaušinio;
  • pagal skonį druskos, pipirų;
  • šlakelio aliejaus kepimui.

Gaminimas:

  1. Nuo citrinos puselės nutarkuokite žievelę, išspauskite sultis. 
  2. Nuo žuvies filė nupjaukite odą, filė stambiai supjaustykite. Pagardinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis. 
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Porą minučių pakepinkite smulkintus pievagrybius, pridėkite pasmulkintus špinatus, smulkintą česnaką, pagardinkite nutarkuota citrinos žievele, druska, pipirais. Pilkite grietinėlę, išmaišykite, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir patroškinkite 5 min., kad truputį nugaruotų, sutirštėtų. 
  4. Tešlą vos vos pakočiokite ant miltuoto stalo. Dėkite špinatus, ant jų - lašišą, ant viršaus uždėkite kitą tešlos lakštą, suspauskite kraštelius. Jeigu turite du didelius tešlos lakštus, tuomet formuokite vieną didesnį pyragą, jeigu 6 mažus - pavyks 3 mažesni pyragai. 
  5. Suformuoto pyrago viršų galite papuošti tešlos juostelėmis.  
  6. Pyragą patepkite išplaktu kiaušiniu. 
  7. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. 

Susiję straipsniai

Vištienos blauzdelės su grybais ir bulvių koše tešloje

Nebrangus, sotus, tačiau tikrai orginalus ir šventiškai atrodantis patiekalas.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su mėsa ir moliūgais

Paprastai paruošiami pyragėliai, kurie puikiai derės su sultiniu.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su rikota ir pomidorais

Paprastai paruošiamas ir skanus užkandis, kurį galima valgyti tiek šiltą, tiek ir atvėsusį.