Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša ir špinatais
Magdanatka | Shutterstock.com
Šis pyragas skaniausias dar šiltas, tačiau puikus ir šaltas. Patiekite su salotomis, jogurtiniu žolelių padažu.
Jums reikės:
- 500 g sluoksniuotos šaldytos tešlos;
- 400 g lašišos filė;
- 300 g špinatų;
- 100 g pievagrybių;
- 1-2 skiltelių česnako;
- 0,5 citrinos;
- 100 ml grietinėlės;
- 1 kiaušinio;
- pagal skonį druskos, pipirų;
- šlakelio aliejaus kepimui.
Gaminimas:
- Nuo citrinos puselės nutarkuokite žievelę, išspauskite sultis.
- Nuo žuvies filė nupjaukite odą, filė stambiai supjaustykite. Pagardinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Porą minučių pakepinkite smulkintus pievagrybius, pridėkite pasmulkintus špinatus, smulkintą česnaką, pagardinkite nutarkuota citrinos žievele, druska, pipirais. Pilkite grietinėlę, išmaišykite, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir patroškinkite 5 min., kad truputį nugaruotų, sutirštėtų.
- Tešlą vos vos pakočiokite ant miltuoto stalo. Dėkite špinatus, ant jų - lašišą, ant viršaus uždėkite kitą tešlos lakštą, suspauskite kraštelius. Jeigu turite du didelius tešlos lakštus, tuomet formuokite vieną didesnį pyragą, jeigu 6 mažus - pavyks 3 mažesni pyragai.
- Suformuoto pyrago viršų galite papuošti tešlos juostelėmis.
- Pyragą patepkite išplaktu kiaušiniu.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.