Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir sūriu
Ingredientai: Sluoksniuota tešla - 250 gramai, Pievagrybiai - 400 gramai, Svogūnai - 2 vienetai, Svogūnų laiškai - 1 pundelis, Kiaušiniai - 3 vienetai, Sūris - 300 gramai, Grietinėlė, 35 % riebumo - 100 mililitrai, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Aliejus -.
Sluoksniuotos tešlos lapelius atitirpinkite ir juos įklokite į kepimo formą. Gerai prispauskite, suformuokite kraštelius, tuomet subadykite šakute. Svogūną supjaustykite kubeliais arba pusžiedžiais, pievagrybius pavalykite ir taip pat supjaustykite - galima pjaustyti tiek nedideliais kubeliais, tiek ir stambiau, kaip jums labiau patinka. Svogūną ir grybus apkepinkite įkaitintame aliejuje iki kol suminkštės, pagardinkite druska, pipirais, galima įberti džiovintų prieskoninių žolelių. Palikite truputį atvėsti. Kelis pievagrybius galite pasilikti papuošimui. Kiaušinius išplakite su grietinėle, į plakinį suberkite tarkuotą sūrį, smulkintus svogūnų laiškus (galima naudoti petražoles, krapus), kepintus grybus ir svogūnus. Permaišykite. Įdarą sudėkite į kepimo formą su įklota tešla. Ant viršaus uždėkite keletą stambiau pjaustytų pievagrybių, jeigu juos pasilikote papuošimui. Paruoštą pyragą kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Pyragas skanus tiek karštas, tiek ir šaltas.