Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena, grybais ir sūrio plutele
Ingredientai: Sluoksniuota tešla - 500 gramai, Vištienos filė - 350 gramai, Pievagrybiai - 400 gramai, Svogūnai - 2 vienetai, Grietinė - 4 valgomieji šaukštai, Kiaušinių tryniai - 4 vienetai, Garstyčios - 2 arbatiniai šaukšteliai, Česnakas - 2 skiltelės, D.
Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus (baltymų reikės sūrio plutelei, o trynių - vištienos marinatui). Baltymus atidėkite į šaldytuvą. Pasiruoškite marinatą - trynius, grietinę, garstyčias išplakite, pagardinkite smulkiai sukapotu ar spaustuku perspaustu česnaku, druska, pipirais. Išmaišykite. Į marinatą įmaišykite nedideliais gabaliukais ar juostelėmis pjaustytą vištienos filė. Palikite marinuotis. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje, tuomet suberkite pavalytus, pjaustytus pievagrybius ir viską pakepinkite. Atvėsinkite ir įmaišykite į besimarinuojančią vištieną. Įdaras paruoštas. Sluoksniuotą tešlą šiek tiek atšildykite, ja išklokite kepimo formą, suformuokite kraštelius, dugną šiek tiek pabadykite. Sudėkite įdarą. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Per tą laiką baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standumo, į juos atsargiai įmaišykite smulkiai tarkuotą sūrį. Šį mišinį paskirstykite ant jau apkepusio pyrago, grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 20 - 25 min. Labai sotus ir skanus pyragas, kuris skanus tiek šiltas, tiek šaltas.