Sluoksniuotos tešlos štrudelis su vyšniomis ir riešutais
Ingredientai: Sluoksniuota bemielė tešla - 500 gramų, Sviestas - 1 valgomasis šaukštas, Kiaušinis - 1 vienetas, Šaldytos vyšnios - 500 gramų, Cukrus - 100 gramų, Graikiniai riešutai - 80 gramų, Krakmolas - 1 valgomasis šaukštas, Cukraus pudra - 1 sauja.
Tešlą atitirpinkite, tešlos lapelius sudėkite ant miltuoto stalo taip, kad jų krašteliai persidengtų, persidengimo vietas dar šiek tiek suspauskite pirštais (jeigu nesulimpa, patepkite vandeniu). Gausis pailga tešlos juosta. Ją plonai iškočiokite. Sviestą išlydykite, truputį palaukite, kol pravės ir juo ištepkite tešlos lakštą, tuomet tolygiai apibarstykite džiūvėsėliais bei smulkiai sukapotais riešutais (porą centimetrų nuo kraštų palikite neapteptus ir neapibertus, kad po to geriau suliptų). Vyšnias atitirpinkite, tuomet šiek tiek nuspauskite skysčio perteklių, įberkite porą šaukštų krakmolo (galima pakeisti miltais ar džiūvėsiais), išmaišykite. Vyšnias dėkite ant tešlos lakšto. Berkite cukraus, jo galite berti ir mažiau ar daugiau, pagal skonį. Paruoštą tešlą susukite į tvirtą vyniotinį, labai gerai užspauskite visus kraštus (jeigu nelimpa, tai truputį patepkite vandeniu). Dėkite ant kepimo popieriaus, patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Palaukite, kol išteptas štrudelis bus tik vos vos šiltas, gausiai apibarstykite cukraus pudra. Šį štrudelį ypač skanu tiekti su vaniliniais ar šokoladiniais ledais.