Šokoladiniai keksiukai su riešutais

Ingredientai: Sviestas - 80 gramai, Grietinė - 6 valgomieji šaukštai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Rudasis cukrus - 100 gramai, Šokoladas - 60 gramai, Miltai - 200 mililitrai, Kakava - 1 valgomasis šaukštas, Brendis - 1 arbatinis šaukštelis, Vanilinas - 20 gra.

Sumaišykite miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius, sviestą išsukite su cukrumi, vanilinu, grietine ir plaktais kiaušiniais. Į kiaušinių ir cukraus masę įmaišykite tirpintą šokoladą ir brendį. Supilkite sausą mišinį ir išmaišykite iki vienalytės masės. Išpilstykite į keksiukų formeles ir kiškite į vidutinio karštumo orkaitę geram pusvalandžiui. Aptepkite šokoladu ir papuoškite riešutais.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.