Šokoladiniai pyragaičiai su graikiniais riešutais (brownie)
Ingredientai: Šokoladas, juodasis, kartus - 200 gramų, Sviestas - 170 gramų, Cukrus - 250 gramų, Kiaušinis - 3 vienetai, Miltai - 125 gramai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Druska - 1 žiupsnelis, Graikiniai riešutai - 0.5 stiklinės.
170 g šokolado sulaužykite gabaliukais, sudėkite į indą, jį statykite ant puodo su verdančiu vandeniu. Į indą dėkite sviestą. Šokoladą ir sviestą išlydykite vandens garuose. Suberkite cukrų. Išmaišykite ir nukelkite nuo vandens garų. Palaukite, kol šiek tiek pravės. Į šokoladinę masę po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart gerai išmaišant, išplakant. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir druska. Suberkite į šokoladinę kiaušinių masę. Gerai išmaišykite. Likusius 30 g šokolado bei riešutus sukapokite nedideliais gabaliukais, įmaišykite į paruoštą tešlą. Kepimo formą (geriausiai tinka stačiakampė, gali būti tiek metalinė, tiek ir stiklinė ar keramikinė) išklokite kepimo popieriumi, patepkite sviestu ar aliejumi ir sudėkite tešlą. Gražiai išlyginkite viršų. Kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min., patikrinkite dantų krapštuku. Iškeptą desertą visiškai atvėsinkite. Geriausia pernakt palaikyti šaldytuve. Tik tuomet jį supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Tai Amerikoje labai populiarus desertas, kuris pasižymi laaabai ryškiu šokoladiniu skoniu. Pyragaičius pagaminti tikrai nesunku, jų gamyba neatima daug laiko.